Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Micke63

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Micke63

  • Placering
    Kadett
  1. Ja det är bara Garmin som har den funktionen, ännnu i alla fall.
  2. Ang. Skokloster De har inte längre sin sjömack i drift. Detta innebär att man får låna dunkar av Skokloster Marin (Macken), som ligger 125 meter från bryggan, och tanka från dunk med de problem som det innebär. Ryktena säger att sjömacken ska flyttas in närmare Skarholmen och att det är ny ägare. Glömde nämna att telefonnumret är detsamma som i listan ovan. Senast ändrad av Micke63 | 11 juni 2007 | 17:29
  3. Abborren Varför bytte du från 100B till 100A? Det är väl lite att byta åt fel håll?
  4. Ja då hade jag fel. Jag har i alla fall ett 100B till salu om någon är intresserad. Komplett såklart och motor AQ115 finns också.
  5. Nitro, är du säker på att 100A och 100B har samma sköld? Jag är inte 100% säker på det mest för att de dreven skiljer sig så mycket åt i övrigt också.
  6. Skitbra idé!! Jag känner mig fortfarande som nybörjare efter två säsonger och har fortfarande en massa frågor. Krävs det att någon sorterar i ett sådant forum så är jag frivillig.
  7. Jag var precis och tittade på skölden och nuvarande tätning. Siliconet (sikaflex?) var det bara att dra loss och det släppte från hela undre delen runt skölden. Uruselt grundjobb med andra ord. Bultarna är tätade med samma material. Hur fort spricker gummipackningen som tätar mellan akterspegel och sköld? Den är nämligen lite sprucken och den byttes förra säsongen, (eller inte, det är frågan). Vi bytte nämligen drev då. Det här förklarar ju varför det inte läcker då man kör....
  8. Hej, har fått ett läckage som blivit värre rätt snabbt. Båten tar in ca 100 liter i motorrummet över natten. På en vecka så ökade det från ca 20L på två dygn till 100L på ett dygn. Har kört båten en del emellan så förmodligen har något vibrerat upp. AQ115/100B, det verkar som det läcker in vid skölden någonstans men det är ju rätt trångt i motorrummet så man ser ju inte riktigt. Båten är upptagen nu och står och torkar men det var vått runt nederdelen av skölden på utsidan en dryg timme efter upptagningen igår. Kan man täta med silicon eller nåt och köra vidare säsongen ut eller ska man ta isär allt och kolla? Hur bökigt är det att själv montera av motor drev från båten? Har alltid lämnat in den tidigare men nu har meken tagit semester.
  9. Tyvärr är dom inte kompatibla. Dom ser helt olika ut, knut, drev, sköld, ingey stämmer. Dessutom är 100A vekare än 100B. Mitt 100B blir till salu när jag byter motor och drev. Hade tänkt göra det i höst men det kanske blir tidigare pga läckage vid skölden.
  10. Det blir nog inte 2komp epoxy (jag skrev ett tidigare inlägg som Micke H). Anledningen till omlackningen är att lacken är otroligt sliten. Nu ligger båten redan i sjön, går det ändå bra att lacka inredningen? Någon som har något bra förslag på lack/fernissa? Jag behöver inte 2komp-epoxy finish.
×
×
  • Skapa nytt...