Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

-JB-

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om -JB-

  • Placering
    Fänrik
  1. tack så mycket för hjälpen!
  2. jamen kom igen då... vilka perioder fiskar man? hur små får de vara? lite hjälp tack!
  3. Jag har sett en del säl kring norrpada, men även precis öster om Stavsnäs.
  4. -JB-

    Öring grundkurs

    Skulle någon kunna tänka sig att dela med sig av det allra mest grundläggande gällande öringfiske i Göteborgs skärgård? Dvs vilka tider på året, ungefär vilka områden o.dyl. Vore mycket uppskattat! Mvh Johan
  5. Och angående debatten kring högfartsnavigering förtjänar det nog att påpekas att säker navigering i farter över 40 knop i okända vatten närmast förutsätter en besättning om två personer - förare och navigatör. Noggranna förberedelser blir också viktigare ju högre farten är. Sen tycker jag förarmiljön är viktig också; fartvind, buller mm kan ställa till det rätt mycket och begränsa möjligheten att köra fort och säkert. Det finns ju ingen slutgiltigt svar på frågan om man kan navigera i höga farter (som förövrigt är en konstig fråga), utan det är ju beroende av en massa faktorer.
  6. 125 m/s? Nu ska vi inte överdriva, 20 meter per sekund är det ju.
  7. Hittade själv, http://www.aislive.com, rekommenderas!
  8. Har någon adressen till den (de?) sida/sidor på nätet där man kan följa fartygs positioner mha AIS?
  9. Det här var nog också minnesvärt för de inblandade... Gammal fiskeskuta hårt på grund, fel sida om röda pricken söder om Skifteskär, Göteborgs södra skärgård. Tyvärr lite tveksam bildkvalitet.
  10. Detta var en minnesvärd kväll, VO 70-dop med kunglig glans. Vi hade dessutom under 30 minuter länstyrelsens tillstånd att bränna fullt i kanalen! 45 knop utanför operan med kbv och sjöpolis som publik, det lär man aldrig få uppleva igen...
  11. Eller Foliecompaniet, 031-7790808, de strajpar båtar åt kustbevakningen bla.
  12. Den där motorn är inget vidare, ger 50 hk på propelleraxeln och går sönder i parti och minut. Köp du båten om den verkar bra men var beredd på att behöva byta motor - priset på båten bör vara därefter. Du vill nog helst ha lite mer kräm i motorn till det du nämner.
  13. Passa dig om du sjösätter på marstrandssidan vid instöbron - har du otur så kommer det en sur gubbe sladdande i en dyr BMW och upplyser dig om att det minsann är privat mark och ber dig (högaktningsfullt) att dra åt helvete. Är det förresten nån som vet vem som äger stugan där vid gamla färjeläget? Vägverket?
  14. -JB-

    RIB ute på vintern

    För jag utgår från att du avser att förvara båten på land?
  15. -JB-

    RIB ute på vintern

    Vilken kammare? Vattnet rinner ju ur tunneln när man tar upp båten.
×
×
  • Skapa nytt...