Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

patrik15

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av patrik15

  1. Jag tror det var mina solpaneler med som gjorde att det blev fel . Efter en liten justering på regulatorn då jag inte fick laddning från solpanelerna . Jag kopplade bort dem och sen efter det laddade jag batterierna och synkroniserade Battman lite . Har inte kopplat in regulator än ….
  2. Har laddat batterierna fullt och synkroniserat om Battman lite . Nu lirar batterierna igen . Verkar som den hade fått fnatt !
  3. Båten är inne på andra säsongen och är installerade av tillverkarna och jag hoppas dem vet vad dem gör fast jag har haft lite problem sen leverans . Förbruknings batterierna visar : 14.1 startbatteriet visar 14.1 Tror att Battman life fått ngt spel . Så jag har nollställt den nu och ska göra en synkronisering på den tänkte jag och se om det blir bättre . landström funkar som vanligt nu på hemma bryggan och laddar på . Har kollat kopplingarna också .
  4. Tack för svar ! vi har varit ute med båten nu i ca 2 v och haft ngt problem tidigare men då tagit ur kontakten och fått igång laddningen . ska kolla hur det är med Landström kabel Den funrukar ingen ström när vi inte är i båten . Men den indikerar laddning i Mastervolt Battman lite . Vi har 1 kyl samt en kylbox samt lite telefoner / tv / radio rullar .
  5. Har 2 st litium batterier på 100ah vardera som underhållsbatterier samt ett start batteri på 100ah . Dessa är på andra säsongen nu och båten . Har legat utan Landströms i 4 dgr och var nere på nästan 0 % när vi åkte till gästhamn igår för laddning . När vi åkte så laddade den på som vanligt vid körning . Väl i hamn så pluggar jag i Landström och den börjar ladda . Efter ett tag så ser jag att den inte laddar och går och kollar kabel och drar ur och sticker i den igen och den laddar på . Väl på morgonen så har den endast laddat upp till 35 % och den laddar endast på 1 ah/h ….. idag när vi åka och startar motorerna och tänker att den laddar fullt idag när vi ska åka i 4-5 h . Väl när jag startar den visar mastervolt att den laddar 30ah men sjunker till 15 osv till 1 ah/h . Vet inte om det är ngt fel på mastervolt Battman lite . Är det någon som har något tips el idéer vad det kan vara !
  6. Har kvar manualen men vissa felmeddelande finns inte med tyvärr . Ställde om till life och ändrade utgången som låg på 50 till 200 och nu lirar den bättre . Ska hålla ett öga p den och se om den behöver justeras mera .
  7. Den är inställd på Lipo . Har 2 st lithium batterier . Men som du skriver , känns som den inte laddar på .
  8. patrik15

    Laddning solcell

    Har ett solpanel på 110 w kopplat till regulator på 10 a Solamare . Ser att jag inte får ngn laddning . Och ett fel meddelande på E11 .Är det någon som har ngt tips var det är för felmeddelande!
  9. Hej har bytt med en annan som behövde ett kort från västkusten . Med vänlig hälsning, pattik
  10. Hej jag har ett för västkusten och behöver ett för östkusten / Mälaren om det är ett sådant som ser ut som ett USB sticka patrik
  11. Hej Då min båt ej har blivit klar och inte kan levereras i sommar . Så har jag fått en lånebåt , men sjökortet är från västkusten och skulle behöva ett på ostkusten / Sthlm skärgård - ner mot st:Annas det är en Garmin 3010 från 2007 kanske . Om det är någon som har ett liggandes eller vill sälja det så vore det toppen . Verkar vara svårt att få tag i Med vänlig hälsning, patrik
  12. Hur ofta servar ni era drev ? Har 2 st drev dph drev till mina Volvo penta d4 motorer .
  13. Hej Var ute o åkte igår och tyckte att styrningen var lite seg . Körde på och när vi skulle lägga till så gick ratten bara runt ! Började o kolla om det var lekage och tyckte det var lite olja i behållaren . Så jag trodde det var lekage i ngn slang . Fick hjälp in till hamnen och köpte lite ny olja och skulle prova om jag hittade någon läcka . Väl inne i motorrummet så får jag i lite olja men inte mycket . Drar igång båda motorerna , men ratten bara snurrar o ser ingen lekage . Har 2 Volvo penta d4 med hydraulisk styrning . Har någon något tips vart felet är ? Har tyvärr så sjukt trång i motorrummet 🙄
  14. En bondes kallförråd räcker bra för mig.
  15. Jag har kollat på Aquador 23dc uppe i Vasa i finland , och dem säljer mycket båtar till svenskar . den kostar 71400 euro inkl moms x 9,30 =660000:- kr (800000:- i sve). Om man tar den från Vasa så går det färjor över Umeå det tar ca 3h , och sedan e det bara att ta den där ifrån . det går ju även ta den sjövägen ( kan inte vara så många distans ) . http://www.aquamar.fi/swe/index.php
  16. Jag glömde kanske skriva med att det är en ny båt jag har kollat på !!
  17. Är det ngn som har importerat båt från finland ngn gång . Har kollat lite på en Aquador 23dc och med samma motor så är priset ca 120000:- billigare . Men då så måste jag ju få båten till sverige med en transport ! Vad kan det kosta ? Alla garantier gäller. ce-märkning lär ju inte behövas !!
  18. Är det ngn som har en Askeladden 705 Aquador 23 . som kan ge lite feedback på tex skrovet som en del säger verkar ge sprickor mm.Patrik
  19. Håller på kolla på tänkbara båtar inför nästa säsong . Har nu en Ryds 20 dc som jag är nöjd med , men man är ju alltid ute efter ngt bättre. Skulle kunna tänka mig en större ! Hur är dem i kvalitet ? (Askeladden 705 Aquador 23).Hoppas på lite feedback. /patrik
  20. Hej Oljenivånsensorn i drevet börjar tjuta om det är för låg olja i behållarn .
  21. Hej ! Varningssummern går igång om . För lite olja till drevet . För hög temp på motorn . För lite olja i motorn . lycka till !!
  22. Hej det var som vi trodde det var för lite drevolja som gjorde att summern tjöt !!! tack för hjälpen
  23. Hej . ska kolla imorn (fredag) om det e drevoljan verkar vara det enda logiska .
  24. Var ute i söndags och åkte när vi skulle ta oss hem , då kom ngr snabba tjut , stängde snabbt av motorn o kollade om jag kunde hitta ngr fel men oljemätarn visade ok samt tempen . Satte på motorn igen och inget läte ! La till som vanligt . Var ute i dag och vid start kom detta tjut tillbaka . Stängde av direkt och kollade men hittade inget fel , satte på motorn igen och inget pipande . vi tog en tur och allt var frid o fröjd , när vi skulle där ifrån så kom det tillbaka . stängde av o kollade alla mätare men hittade inget . startade och det lät inget körde sedan runt i ca 40 min och sedan in till bryggan och stängde av motorn . Jag har en mercruiser inombordare 220hk från 2005. Vad kan det vara !!!!
  25. Hej ! Jag har haft min Ryds 20 dc i ett år nu, och är mkt nöjd med den . Service är inte så farligt dyr,med vinterkonservering så hamnar du på runt 3000:- Försäkringen ligger på 5000:- Har en mercruiser på 220hk som är rätt kvick !
×
×
  • Skapa nytt...