Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

albino

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om albino

  • Placering
    Landkrabba
  1. tack för tipset, hittade mycket bra info på den sidan. nu har jag dock fått problem med tändningen, motorn går ojämnt som tusan.. tändstiften är hyffsat nya, så de borde funka bra. dock blir tändspolen mycket var, kan det vara det som stör tändingen och vet någon i sådana fall vad felet beror på??
  2. albino

    service

    har köpt en snipa med en albin o-41 motor, då båten är ganska misskött så räknar jag med att motorn inte har fått service på länge. vilka serviceåtgärder bör jag vidta? vet någon var oljefiltert sitter? vilken olja rekomenderas? osv..
  3. Tack för snabba svar! Då båten ska sjösättas tidigare än planerat, så får fokus på årets fixande läggas på det som är mest nödvändigt. Räknar med att det blir en hel del slipande och skrapande helt enkelt. Får spara den riktiga energin till nästa säsong, tanken är i varje fall att hon ska bli riktigt fin en dag. Båten ska enligt den tidigare ägaren vara ganska tät och det sitter en ordentlig länspump i den. Motorn bör funka ok, räknar väl med en del skruvande och lite service på den också. Är en Albin 040 bensin, får nog köpa en paddel. Hon låg i vattnet fram till i höstas, så hon borde väl förhoppningsvis inte sjunka till botten om pumpen bara gör sitt jobb. Har engagerat ett gäng kompisar som ska hjälpa till, men de kommer dessvärre nog hjälpa till mer med ölen än med slipandet...
  4. albino

    Verktyg

    Hej! Har precis köpt en trä-snipa som nu ska bli fin inför sommaren. Har surfat runt på forumet för att hitta tips på vilka verktyg som kan behövas vid upprustningen, har dock inte lyckats hitta någon tråd som passar. Så vad säger ni, vad är absolut nödvändigt att ha i verktygsväg? Vad är bra att ha? Vad är kul att ha? Tipsa gärna om bra ställen att köpa dessa verktyg på också! Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...