Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Bellona23

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    53
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bellona23

  • Placering
    Löjtnant
  1. Då känner jag mig rätt trygg med att lämna den några år till men ska försök inspektera den lite extra. Med tanke på att man tydligen behöver lossa drevet vid motorn och sedan flytta motorn också så skjuter jag gärna det på framtiden. Har varit en annan sak om det inte hade varit så omständigheter. Ser så enkelt ut i videon som praktiskt båtägande har gjort. http://ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=77b3d5a4-91de-42f7-999d-79bd420ee6d6&pi=5fcc8c45-735b-4405-ad96-854b81268896
  2. Har en maxi 999 där bälgen byttes 2009 (inte av mig) och funderar på ifall man ska ge sig på jobbet när det ändå är dags att byta drevolja. Någon annan med maxi 999 som har gjort jobbet som kan delas med sig om det går att göra jobbet utan att flytta eller ta ut motorn? Motorn är original, dvs volvo penta 2002 med 120s drev.
  3. Uppdatering: Har inte varit ut till båten så jag har kunnat testa med glödstiftet urdraget. Däremot har jag skruvat isär helar värmaren och lyckats få ur nätet. Men nu har det helt trasigt eftersom det krävdes lite våld, så det blir ett nytt oavsett. Har kollat fläkten, och den fungerar fin fint. Den snurrar fint redan vid 4,5V så den tror jag inte att det är. Det som är kvar som skulle kunna dra säkringen är elektronikenheten eller dieselpumpen. Ska prova att dra ur dieselpumpen nästa gång. Ser inget som är bränt på kretskortet (av det man ser) Hade inte gjort något om man visste i vilken ordning värmaren diagnostiserar och startar för att få en hum om vad det kan vara. När börjar den pumpa diesel tex? Någon bra återförsäljare i Sverige med reservdelar till en 20 år gammal värmare?
  4. Bra förslag. Ska testa det nästa gång jag kommer ut till båten.
  5. Har en Ebespräscher 3DL C compact där 25A säkringen till värmaren går när jag slår på den. Värmaren är stendöd och bara den röda dioden på panelen lyser. Provade att koppla bort glödstiftet och då går inte säkringen men värmaren är fortfarande lika död. Glödstiftet verkar helt. Mäter 0,6 ohm vilket stämmer med reparationshandboken. Kan det vara motorn som är bränd eller något annat i värmaren som går på samma säkring, men som inte startar förrän efter självtest av glödstift? Tänkte att glödstiftet kanske blir kortslutet av metallnätet som den har runt sig i värmaren men jag lyckas inte dra ut den delen ur hålet. Ska man inte bara dra det rakt ut? Tittar man ner i hålet så ser nätet inte särskilt rent ut iallafall.
  6. Vad väger masten på en Bavaria 35, Comfortina 32 och Maxi 999 ungefär?
  7. Bavaria 35 och Bavaria 30 verkar ligga på ungefär samma nivå eftersom 35 är 10år äldre. Hur som helst har jag insett att Bavaria 35 kanske inte funkar om jag ska kunna förvara den på tomten eftersom den är ca 3.6m bred vilket kräver följebil och tillstånd för att få transporteras på allmän väg. I så fall är det bara Maxi 999 kvar vilka jag tycker ligger lite högt i pris eftersom man kan få en 10 år nyare Bavaria 35 för samma pengar.
  8. Finns några fler båtar i samma prisklass som uppfyller mina önskemål, mer än Maxi 999 och Bavaria 35?
  9. Det som talar mot Dehler optima 101 för min del är att toan är vid förpiken. Jag föredrar att ha den bak som på Maxi 999 eller som många Bavarior. Dubbelkoj bak tror jag är ett måste för vår del. Jag är inne på att det gärna får finnas 2st dubbelkojen bak så ingen behöver ligga vid bordet och bädda om varje dag.
  10. Det låter som att det är fördel med en blyköl om man vill ha en sak mindre att ta hand om. Men å andra sidan spelar väll lite rost ingen roll om man inte känner att man vill få ut max fart. Jag är också 190cm lång så kojen bör nog vara minst 200cm för min del. Hur är ståhöjd i de olika båtarna?
  11. Ja det är just bekvämlighet som är viktigast och gärna praktisk eftersom vi har 4 barn och det är viktigare att man kommer ut och bor bekvämt än att den seglar bra. Dock ligger fortfarande Bavaria 35 ca 100kkr mer än Maxi 999 eller Comfortina 32. Såg att en del Maxi 999 och Bavaria 35 har dubbla akterkojer vilket känns trevligt då man slipper bädda om varje dag. Hur länge kan man räkna med att en inombordare i dessa bätar håller? Jag tänker att en del Maxi 999 har originalmotorn vilket betyder att den är iallafall 30 år gammal. En Bavaria 35 från början av 90-talet är snart 30 år också. Har igen erfarenhet av inombordare sedan tidigare.
  12. T-strom: Vad blev det för båt? Är själv inne på bl.a. samma modeller.
  13. Vad är det för fördelar med butylband som är runt gentemot ett platt? Med det platta får man snygga kanter och kan lägga den kan i kant med fönstret. En rund som man plattar till när man skruvar fast den lär inte hamna lika snyggt. Har det med att det blir tätare om man har en tjockare rund och plattar till den genom att skruva fast rutan gentemot en platt som redan är platt och inte ger efter lika mycket. För när man tänker på rörelse så lär tjockleken spela så stor roll som på polyreten tex som stelnar. Bultyl glider väll materialerna mot varandra?
  14. Pratade med killen som jag hämtade skivan av och han tyckte att jag kunde måla med vilken färg som helst så länge den har lösningsmedel i sig. Dvs inte vattenbaserad. Eftersom jag köpte Lexan Margard som har extra tålig yta mot allt möjligt så måste jag slipa runt om ifall jag ska måla för att det ska kunna fästa. Jag vågar inte köpa biltemas grejer med tanke på att det bara verkar vara butyl som gäller om det ska finnas bra rörelseförmåga. Tack i alla fall. Hittar inte så mycket om att köra med Casco Marin och Teknik, så jag gissar att den inte används så ofta för ändamålen. Annars har den rätt trevligt pris och finns i vitt.
  15. Någon som har testat Casco Marin och Teknik att täta med? Finns i vitt och kostar inte skjortan. Eller är det bara butyl som gäller för att få en tät fog som tål rörelse bra under lång tid? Både Sikaflex 295UV och Casco Marin och Teknik säger sig tålla stor rörelse mm. Man kanske ska rama in butylen med Casco Marin & Teknik annars istället för Sikaflexen som kostar 3ggr mer? Vad får man tag på runt butylband typ 8mm till vettigt pris?
×
×
  • Skapa nytt...