Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Rubank

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    117
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rubank

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jaha, då har man bytt båt igen. Nu blir det styrpulpet på trailer som gäller (vem vet hur länge?). En Buster L blev det den här gången. En båt jag varken kört eller åkt i, men som är så väldokumenterad att man vet vad man köper. Mest fiske och lite badbåt lär den väl användas till. Hoppas att den blir lika lättrailad som jag tror?
  2. Äsch, där sprack mitt tips på finaste snipan i storleksklassen, Monark 690! Utomordentlig och stabil sjöbåt. Dessutom vackraste aktern. Finns också riggade. Tyvärr är den 2,60 bred.
  3. Kollade oljan i backslaget och upptäckte att den ser ut som kaffe latte. Har väl kommit vatten i oljan. Var kommer vattnet ifrån? Vad ska jag göra? Tänkte pumpa ut oljan (eller finns det någon tappskruv?) och fylla på ny för att se om det blir likadant igen. Hur mycket olja rymmer backslaget? Har en gammal VP MD2B som för övrigt går som en klocka och är i fint skick. Bara gått i sötvatten. Tacksam för tips och råd.
  4. Nu så! Nya batterier. Ny generator. Allt utom stereon fungerar. Några tusen fattigare, men nu kan jag åka båt igen.
  5. Gå genast och köp en lott! Du har fyllt din kvot av otur och elände för lång tid framöver.
  6. Tack ska du ha, men jag befinner mig i Vänern. Ja, varför startade motorn? Det är en bra fråga. Två gånger dessutom, eftersom jag tog mig till bryggan från iläggningsplatsen. Nåväl, på fredag kommer en VP-expert och lagar det hela och allt blir frid och fröjd igen. Hoppas jag!
  7. Tack för tipset Anders, men jag låter skiten vara så jag inte ställer till med något mer. Är inne i ett stim just nu, så jag väntar till någon som kan, kommer och tar hand om eländet.
  8. Rubank

    Hjärnsläpp!!!

    Här kommer ett exempel på svårartad idioti (och kanske lite tröst till andra klantar ute i båtvärlden). Sjösatte vår lilla fina snipa härom veckan. Efter påmastning och annat fix startas den gamla Pentan. Går igång direkt. Lyfter på motorhuven och ser att det osar och ryker. Stänger av och inspekterar. Generatorn är glödhet. Jordkabeln har smällt och det mesta i elväg är utslaget. Båda batterierna är tomma. Det visar sig att jag kastat om polerna på båda batterierna. Har inte ens reagerat när det var trögt att få på minuskabeln på pluspolen. Kortslutning både i båten och i skallen. Och nu är det långhelg och ingen reparatör förän nästa vecka. Fast det straffet har jag förtjänat.
  9. 800:- för upptagning och kommunal uppställningsplats (utomhus) i hamnen. Tillgång till spolplatta och högtryckstvätt finns.
  10. Sist jag köpte en impeller följde det med en liten kudde med smörjmedel!
  11. Rubank

    Oljeläcka!

    Har en VP MD2 25hk -75. Vid gång så droppar det olja någonstans under motorn. Kan inte hitta varifrån det kommer? Kan säga att mina kunskaper om dessa motorer är mycket begränsade. Tror i alla fall att droppet kommer ifrån, någonstans bakkant under oljetråget (heter det så?). Kan röra sig om kanske en halv dl på ca 3 timmars gång. Varifrån kommer oljan? En fråga till. Vad ska det vara för olja i backslaget?
  12. Hej! Har anmält mig. Hemmahamn Mariestad.
  13. Hej! Har försökt få tag i benarolja i Mariestad, vilket visat sig omöjligt. Vi har tre båttillbehörsaffärer, men ingen visste ens vad det var. Inte heller den lokale färghandlaren kände till denna olja. Där trodde man att det var ädelolja som menades. Så var får man tag i oljan? Tror att den förr gick under namnet sillolja? I år blev det vanlig inoljning med teakolja, men nästa säsong tänkte jag använda benar.
  14. Hej! I Norrkvarn har man byggt en modell av kanalen. Kan vara kul för barnen att titta på. Restaurang finns också. Mariestad har en liten men trevlig gästhamn. Ligger nästan mitt i stan. Toaletter och duschar finns. Ny restaurang (Sill & Dynamit) öppnas idag!
×
×
  • Skapa nytt...