Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

MickeF

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    163
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Forum Inlägg postade av MickeF


  1. Hej. När jag idag rengjorde mitt bravo 3 drev och propellrar noterade  jag  "perfekta" sprickor från bladen och bakåt enligt  bild. De är alla i samma form och  är inte ens nära att vara genomgående. Är det någon som har likadant?

    D8737D5F-6F7B-4E07-82CB-9C2209FC3041.jpeg

    A3A3FC69-A469-47BF-97F4-4155656C9D86.jpeg


  2. 2020-10-20 vid 09:28 skrev anuba:

    Jag håller på att byta ut kylarvätskan på min VP D4-260A-B 2006 men jag har problem att hitta en tömningsnipplarna. Det finns en manual som beskriver hur man skall göra.

    https://www.eurofritid.no/file/standardmappe-uni/d4_d6.pdf

    Jag hittar nr 1 men det är helt omöjligt att hitta nummer 2. Men det finns en pluggad slang nedanför remskivan till vänster på bilden. Den har jag försökt tömma men det kommer bara ut mycket lite rostig vätska. Svårt att säga om det är glykol men rätt sannolikt. Denna slang har jag försökt att rensa med olika smala föremål utan att få ut mer vätska.

     

    När jag bara tömmer systemet genom nr 1 får jag nästan ut 10 L. Systemet rymmer 12 L.

     

    Har någon lyckats hitta och tömma kylarvätska genom nr 2?

    image.png.69d355c7474361918d55d871b2e7c3b5.png

    Jag tömde min igår via de 2 utmärkta nipplarna med ventil. Gick alldeles utmärkt och fick ut mina  12 liter, som bytte mot 12 liter blandad glykol. 5 liter VP grön glykol + 7 liter Demivatten.


  3. Hej på er. Finns det någon här på forumet som äger en Beneteau Antares 30S? Vi är nämligen intresserade av nämda båt, men har ju aldrig varit i en. Har endast sett dessa på bild. Kanske det tom finns någon som skulle vilja visa upp sin båt för oss, vad vet jag:-)

     

    mvh/Micke


  4. 1 minut sedan skrev Slowrider:

    Har du kollat så det verkligen inte är fullt i tanken när den slår av? Kan ju vara din tankmätare som visar fel. 

    Eller att pumpen har en spärr efter visst antal liter eller kronor och att man då måste börja om för att fylla fullt. 

    Jepp, inte fullt när handtaget slår ut. kollat i inspektionsluckan. ca 350 liter i och tanken rymmer ca 500l samt att jag haft koll på den andra punkten du nämner.


  5. Hej. Jag har en Bavaria 27 Sport där jag har problem att fylla tanken (500L). Handtaget slår ut vareviga gång som nivån börjar bli ca 350L och jag ser skum i tankhålet. Har läst mig till att det kan vara just dieseln som skummar och slår ut handtaget, men finns det något att göra åt?. Har provat att bara smyga i  dieseln utan resultat.  Har ni några tips så fram med dem.


  6. 58 minuter sedan skrev Daniel_D3:

    Hej,

    Ser att det verkar vara möjligt att få ut förbrukning utan TRIP-computer programvaran. Någon som vet om det gäller även för D3:an, årgång 2008. Det finns ett diagnose-uttag, styrplatsen, som jag tror är motsvarigheten till diagnosuttaget på motorn, på D4:an.
    Alltså någon som vet om det är möjligt att även få ut förbrukningen på en D3:a?

    Tror alldeles säkert att det går. Är ju evc version som styr vad ydeg är kompatibel med. Min d4 är från 2006  och där gick det alldeles lysande att få ut bränsledata från diag uttaget via 8-polig vodia adapter kablage.


  7. 3 timmar sedan skrev anuba:

    Jag inte om detta är någon hjälp men på min garmin kan man välja två olika bränslenivåer. Under Bränsle väljer man Tank1 eller Bränsle i båten.

    Tändningen måste vara på. 

    Tank1 verkar alltid vara full medans Bränsle i båten ställer du in på det sättet du nämnde. Den minskar också när man kör. 

    Tack anuba. Ska kolla detta när stormen lagt sig. Härligt att börja semestern med styv kuling. Tanken är att dra upp till Bohuslän så fort det mojnar här i Helsingborg.


  8. 4 minuter sedan skrev peter-skane:

    Jag har fått bränsleförbrukning att fungera men ej tankmätaren via plottern och YDEG. Övriga tankmätare fungerar. Tror att tankmätaren fungerade när kopplat på EVC:n men ej bränsleförbrukningen.  Kör med Axiom RVX Pro. 

    Jag bryter ström när jag lämnar båten men länspump och värmare fungerar med all ström bruten via huvudbrytare.

    image0000001.jpg

    Härligt att du fått igång förbrukningen :-). Ja jag har inte själv någon mätare kopplad till EVC så jag kan nog inte hjälpa dig där. Kopplade du dig på motorn med 8-poliga adaptern? LÄs manualen till YDEG och kolla om du måste konfigurera något.


  9. 1 timme sedan skrev Kane:

    Men då kan du heller inte slå av plottern utan att den tappar minnet på bränslenivån eller ligger det kvar?

    Om du har spänning på N2k eller inte, när du inte använder båten,spelar ingen roll.

     

    Borde ju ligga kvar, annars är ju funktionen meningslös.


  10. 1 timme sedan skrev Kane:

    Var tar plottern bränslenivån ifrån? Virtuellt?

    Jag matade in vad full tank är dvs 520L (ja, tankat fullt ):-) i plottern Garmin 720. YDEG-04 förmedlar förbrukningen och plottern räknar ut vad som är kvar. tankar jag så matar jag in i plottern hur mycket jag fyllt på så fylls tanknivån upp.


  11. Jag undrar är om jag ska ha konstant spänning på NMEA2k-nätverket eller ha det över en brytare. Jag har ju kunnat lägga in bränslenivå i plottern (Jag har ingen nivågivare på NMEA2k), som jag ser minskar när jag förbrukar bränsle, men glöms denna visning om spänningen försvinner på NMEA-nätverket?

     

    Nivån i tanken gick nämligen ner från 500L-496 när jag kört med båten, slog av brytaren till NMEA-nätverket och satte på igen, då var tanken 500L igen. 

     


  12. Jag använde Woodskin på min peke och på bordet i sittbrunnen. 

     

    Upplever inte alls peken som halkig vid väta, samt att den hållt sig lika fin än sedan i Mars.

    Igår lade jag därför faktiskt på badbryggan då denna blir tråkig snabbt. Hade ett steg som jag testade samtidigt som peken och även detta är lika fint. Oljan däremot på badbryggan var redan trist och tråkig. 


  13. 2020-06-22 vid 19:09 skrev MickeF:

    Ännu en som lyckats.

     

    image.png.316838a4b24b649861c78f35067dcd17.png

    Och nu har även jag lyckats. Jag kan nu bekräfta att det går alldeles utmärkt att få ut bränsle/h utan att ha tripcomputer installerat. Gjorde enligt ovan och köpte ydeg-04+Vodia-y-kabel (https://www.yachtd.com/static/img/ydeg_adaptor_evc_vodia.png) samt kopplade in  på motorns uttag, så nu har jag alla data jag vill ha iaf. Motorn är en D4-260-06 om någon undrar.

    IMG_1178.jpg

    IMG_1177.jpg

    IMG_1179.jpg

    image.png

    • Gilla 2
×
×
  • Skapa nytt...