Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Smugglarn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Smugglarn

  • Placering
    Kadett
  1. Det finns inte ett lik som är det andra likt.... m.a.o har jag ingen aning ;-) ?-)
  2. Hmmm har alltid funderat på det där med storm luckor... finns det nån med bild på hur det ser ut de kan lägga upp? O så hade jag tänkt att fixa en ny dörrlucka till båten, av trä, som det är nu har jag mörkt plexi, men undrar vilket träslag som e bäst/finast, tänkte ev. göra den två-delad över/under.... :-tackar
  3. Håller till lite på fendern ibland... det där om racers har jag inte märkt av.... tycker i almänhet att det är ännu ett trevligt forum för folk som oss.... båda sajter har lite olika stil... o det kan ju va bra, det kompletterar min bild av att sjöfolk i allmänhet är trevliga och ofta riktigt roliga... Sail On :-D Men denna sajt är nog lite seriösare (och menar då i positiv mening, så ingen behöver bli upprörd) men som sagt, gillar fendern med :tant
  4. Hmmm har kollat runt lite, tack för tipsen, har dock ej bestämt mig än......... vad gör ni med jollen när ni inte e vid båten? Släpper ur luften o tar in den? De kan kanske vara stöldbegärliga... Hha De!!!
  5. Hmmm tack för tipset... det där med hård durk har slagit mig, det verkar bra. Finns det beg. och är det värt att köpa nytt, har sett ganska små mod som börjar vid 10 lakan ca. o det verkar mycket tycker jag... ha de
  6. Ja du... det har ju varit en del på sistone... han Sebastian Näslund nu tillhör jag havet när han seglade ensam från usa till england, rätt intressant, sedan har vi ju lägg ut på 4an som går som serie nu.... Kul att de visar sån tv, personligen e jag inte så förtjust i kappsegling, men det går att se på det med. Tittade på era bilder, fin båt... ska lägga upp några på min så fort jag har tid och möjlighet. När hade du tänkt segla mo´t scotland? Jo ett annat program som visades i höstas var ju Berserk mot nordpolen bra underhållning!
  7. 8-) Hallå alla glada! Jag har en Becker 27a o undrar om ni kan ge mig lite tips om lämplig gummi-båt el dyl. att ha på släp (om det nu är bästa alt.). Det är så att jag har hund med mig ut och om man ligger på svaj eller det av annan anledning inte finns möjlighet att gå in till land med båten, så måste ju hunden ändå rastas... hur gör ni? Tänkte mig en liten båt/jolle att ro in jycken till land med! Några andra förslag, eller förslag på typ av billig och funktionell båt, gummi eller hård... ju billigare desto bättre, men ingen skit naturligtvis!
  8. :-) Fasen vad nice det låter, låter bra med ponton bryggor, när man aldrig ser annat än bilder där båtar ligger på botten vid ebb blir man ju lite nervig. Destillerierna e ju en super bra anledning att besöka scotland (utöver den storslagna, karga naturen)... om du har fler tips eller praktiska råd så skulle det vara kul att ta del av dem. När var o hur o sånt! Fina bilder!!! Ha de gött!
  9. Hmm jag har en becker 27a och har bara haft möjlighet att provsegla oden ett par gånger innan höstbestyren tog vid, men den har rymlig sittbrun, och modelen har blivit ensamseglad jorden runt, så säker i hård vind är den... hitta ett välskött ex, så har du en fin båt!
  10. HALL?Å!! Hmm ni har väl inte glömt Åke Mattsson, kanske inte den allra tuffaste, men väl värd att nämnas, t.ex i en havs fidra till grönland bl.a
  11. Hmmm har funderat lite kring det här, och det verkar som om de flesta tjejer man möter till sjöss är i sällskap av en man. Men det måste ju finnas ensamseglande tjejer oxå! Elller tjejer som tar sin man med ut! Det är väl så att jag bara inte mött dem! Skulle va kul om man fick några kvinnliga synpunkter på seglandet (det kan hjälpa oss grabbar att övertyga våra tjejer om nödvändigheten att vara till sjöss) Har vid ett flertal tillfällen hört om killar som inte vågar ge sin käresta rodret, skulle inte heller tycka att det var kul om jag inte var delaktig.
  12. Har ingen egen erfarenhet men planerar en liknande resa själv, men det dröjer nog nåt år innan den blir av.... En intressant fundering är hur det funkar vid gästhamnar, har ju en fenköl så det blir inte tal om att stå på grund vid ebb... hur funkar de små praktiska sakerna?
×
×
  • Skapa nytt...