Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

mabe542

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    248
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av mabe542

  1. Fast inte ska väl bommarna ligga i under vintern... ;-)
  2. Saknar du plats till din båt och vill ha den ute på Värmdö så ska Värmdö Båtsällskap bygga ut sina bryggor. De ligger bra till ute på Värmdölandet, har schysta bryggor och bra priser. http://www.vbs-varmdo.se/
  3. Tapeten man använder sig av säljs i båtaffärer och limmet är casco flex våtrums lim. Om du ska anvönda dig av takplattor se till att limma tapeten 5-10 cm in på baksidan så släpper den inte. För att undvika luftbubblor stryker man fast tapeten åt ett och samma håll på skivorna. Lycka till! /Maria med Nemo ;-)
  4. Vi pratadelite fort om det men kom fram till att vi vill segla den tiden vi tar oss fram eftrsom vi åker så mycket för motor med vår egen båt. Men tack för tipset!
  5. Sen ett par år tillbaka har vi lånat svärfars Cyclades 39 och seglat två veckor i juni. Våra rutter har varit: sthml-gotland-västervik sen kusten åter till sthlm. sthlm-åland runt sen hem och sist blev det mest runt runt i norra delen av sthlms skärgård. Vi har en 2 årig dotter som inte gillar våra 5 timmar seglingar så vi måste satsa på kortare dagar. Men vart ska man styra sin kos? Någon som har ett bra förslag? Vi har vanligtvis vår motorbåt vi åker runt med under semestern och det känns som vi åkt genom hela skärgården senaste 5 åren. Hemmahamnen är värmdö/sthlms skärgård
  6. Vi blev bestulna på vår jollemotor för några veckor sen och ska nu beställa en ny. Hade en 8hk yamaha förrut och nu blir det en selva motor. Finns 8hk 2-takt eller 7,5hk 4-takt att välja på (finns givetvis fler men vi väljer mellan dessa). Med den gamla motorn plande vår jolle med tre personer. Kommer den även göra det med en 4-taktare på 7,5hk tro?
  7. vet inte max men vi har 200 och 50 till skulle inte göra ont. Båten toppar 30 knop och då planar den ut helt utan trimplan. Vi ligger runt 20-24 knop när vi åker och det är en behaglig och navigerbar fart.
  8. Tack för svaret! Då är den lite billigare än här hemma. Här får man betala 11-12 kronor litern och fuldiesel är rätt svårt att få tag på.
  9. Som rubriken lyder: Åland. Danmark ska jag inte åka till så priset där är helt oväsentligt för mig.
  10. Någon Åläning som kan svara?
  11. Är det någon som har koll på dieselpriset på Åland? Ligger det under eller över det svenska priset? Ska dit på semester i sommar.
  12. Vår akterspegel är ca 4-5 cm tjock. Uppbyggd av plast och plywood. Om du kollar min hemsida www.mollan.nu under båtar/nemo/050302 så finns det några bilder där.
  13. mabe542

    Bojkrok?

    Jag skulle nog inte våga lita på en sån krok (om jag tror det är den jag tänker på). Vi har en handy duck och svärfar oxå, vår båt väger 3 ton, hans 8. Helt klart en av de bättre inköpen vi gjort.
  14. Tack så mycket för tipsen. Lovar att återkomma när vi är hemma igen.
  15. mabe542

    Vart ska vi?

    Nästa måndag styr vi kosan mot Gotland. Börjar med Sandhamn för att därifrån åka till Gotska Sandön, sen vidare till Visby och därifrån tillbaka mot fastlandet,igen, troligtvis Västervik. Sen blir det e4:an hem till sthlm igen. Vi ska vara ute två veckor och undrar vilka platser man inte får missa? Båten sticker 1,8m så de allra grundaste vikarna får vi hoppa.
  16. Låter som en rolig idé! Förra året försökte jag men ingen nappade då :-( Tyvärr kan vi inte efter semestertiderna då vår bebis beräknas till mitten av augusti. Men är det någon som vill ses innan eller under semestern funkar det för oss. Vi kommer inte åka på någon längre resa då det känns lite riskabelt om bebisen får för sig att titta ut lite tidigare. Ligger på Värmdö/Sthlms skärgård
  17. Ja du har ju sett på min sida vad jag pysslat med förrutom den växande magen ;-) Har du några bilder att visa? Vi har oxå nya dynor i doghouse. Ska provas i morgon.
  18. Hej igen Är det en Nimbus eller Nimo du har? Jag är moderator för Nimoklubben och har inte fått in någon anmälan från dig. Är det en Nimo du har kan jag självklart fixa en mall :-)
  19. Jag kan mäta till dig men hur fixar du vinklarna? Är det inte lättare att ta dit en glasmästare så han själv får mäta? Tänk på att det är härdat glas som gäller. Ps. Gå gärna med i Nimoklubben som finns här på Maringuiden
  20. Ligger på Värmdö utanför Stockholm Betalar 1750 för sommarplats (alla betalar samma avgift oberoende båtstorlek). Där finns el men inget vatten. Låsta grindar och vakt (varje medlem går ett tillfälle säsongen). Vinterplatsen kostar 1125:- och baseras på båtstorleken. Där finns el och vatten. Övriga grejer vi måste vara med på i klubben är två städdagar om året.
  21. Kör med så stora bitar du kan. Skarvarna blir fula om dom är för många. Försök lägga skarvarna där de syns så lite som möjligt. Jag limmade med Casco Flex, vattenbaserat lim. Tempen måste dock vara över 15 grader om du ska limma med det men ett element på full kräm får upp tempen. Limmet tar allt från 3 till 24 timmar att torka. Jag lät det torka ca 30 min innan jag fäste bitarna och det halverade torktiden. Ska själv tapetsera om akterruffen i påsk. Det finns bilder på min hemsida från förra året då vi renoverade förpiken :-) www.mollan.nu
  22. Vi är väldigt nöjda med bordet. Det har dock fått en liten sur look (klaffarna hänger lite) så jag ska snickra till någon skjutregel under som man kan dra ut för att slippa detta.
  23. Ska ni köpa ett färdigt bord eller blir det till att såga och fixa ett eget? Jag tänkte göra ett eget men hittade ett bord på seasea som passade oss perfekt. Det är hopfällbart så man kan passera utan att dra in magen varje gång. Mäter 90x30 hopfällt och 90x60 utfällt.
  24. Hos oss är det akterruffen som får sig en omgång. Helt naken just nu, men då det är dryga metern med snö i båtklubben kommer vi inte fram till båten. Hoppas det töar snart! Det blir ny isolering och tapet, ny garderod, en sittplats innanför dörren till vänster alá Forbina 9000 och nya fönster. Jag hade tänkt byta teaken i sittbrunnen men har nu en mage i vägen som växer så det knakar. Får bli nästa års projekt ;-) /Maria
  25. Ja precis? En del av det vi gjort görs även i segelbåtar :-)
×
×
  • Skapa nytt...