Jump to content
Friday 09 June 2023

mabe542

Medlemmar
 • Content Count

  248
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About mabe542

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fast inte ska väl bommarna ligga i under vintern... ;-)
 2. Saknar du plats till din båt och vill ha den ute på Värmdö så ska Värmdö Båtsällskap bygga ut sina bryggor. De ligger bra till ute på Värmdölandet, har schysta bryggor och bra priser. http://www.vbs-varmdo.se/
 3. Tapeten man använder sig av säljs i båtaffärer och limmet är casco flex våtrums lim. Om du ska anvönda dig av takplattor se till att limma tapeten 5-10 cm in på baksidan så släpper den inte. För att undvika luftbubblor stryker man fast tapeten åt ett och samma håll på skivorna. Lycka till! /Maria med Nemo ;-)
 4. Vi pratadelite fort om det men kom fram till att vi vill segla den tiden vi tar oss fram eftrsom vi åker så mycket för motor med vår egen båt. Men tack för tipset!
 5. Sen ett par år tillbaka har vi lånat svärfars Cyclades 39 och seglat två veckor i juni. Våra rutter har varit: sthml-gotland-västervik sen kusten åter till sthlm. sthlm-åland runt sen hem och sist blev det mest runt runt i norra delen av sthlms skärgård. Vi har en 2 årig dotter som inte gillar våra 5 timmar seglingar så vi måste satsa på kortare dagar. Men vart ska man styra sin kos? Någon som har ett bra förslag? Vi har vanligtvis vår motorbåt vi åker runt med under semestern och det känns som vi åkt genom hela skärgården senaste 5 åren. Hemmahamnen är värmdö/sthlms skärgård
 6. Vi blev bestulna på vår jollemotor för några veckor sen och ska nu beställa en ny. Hade en 8hk yamaha förrut och nu blir det en selva motor. Finns 8hk 2-takt eller 7,5hk 4-takt att välja på (finns givetvis fler men vi väljer mellan dessa). Med den gamla motorn plande vår jolle med tre personer. Kommer den även göra det med en 4-taktare på 7,5hk tro?
 7. vet inte max men vi har 200 och 50 till skulle inte göra ont. Båten toppar 30 knop och då planar den ut helt utan trimplan. Vi ligger runt 20-24 knop när vi åker och det är en behaglig och navigerbar fart.
 8. Tack för svaret! Då är den lite billigare än här hemma. Här får man betala 11-12 kronor litern och fuldiesel är rätt svårt att få tag på.
 9. Som rubriken lyder: Åland. Danmark ska jag inte åka till så priset där är helt oväsentligt för mig.
 10. Någon Åläning som kan svara?
 11. Är det någon som har koll på dieselpriset på Åland? Ligger det under eller över det svenska priset? Ska dit på semester i sommar.
 12. Vår akterspegel är ca 4-5 cm tjock. Uppbyggd av plast och plywood. Om du kollar min hemsida www.mollan.nu under båtar/nemo/050302 så finns det några bilder där.
 13. mabe542

  Bojkrok?

  Jag skulle nog inte våga lita på en sån krok (om jag tror det är den jag tänker på). Vi har en handy duck och svärfar oxå, vår båt väger 3 ton, hans 8. Helt klart en av de bättre inköpen vi gjort.
 14. mabe542

  Vart ska vi?

  Tack så mycket för tipsen. Lovar att återkomma när vi är hemma igen.
 15. mabe542

  Vart ska vi?

  Nästa måndag styr vi kosan mot Gotland. Börjar med Sandhamn för att därifrån åka till Gotska Sandön, sen vidare till Visby och därifrån tillbaka mot fastlandet,igen, troligtvis Västervik. Sen blir det e4:an hem till sthlm igen. Vi ska vara ute två veckor och undrar vilka platser man inte får missa? Båten sticker 1,8m så de allra grundaste vikarna får vi hoppa.
×
×
 • Create New...