Jump to content
Friday 09 December 2022

Algot_R

Medlemmar
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Algot_R

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Notera att segelfartyg ska ha sidolanternor och akterlanterna. Ingen topplanterna som lyser förut. Och så kanske det finns undantag…
 2. Gualof och jag har skrivit lite meddelanden och jag hoppas han klarar motorn.
 3. Hej, Jag har en Virbosnipa med Yanmar YSB8-e. Båten är till salu! Lufta systemet måste man göra lite då och då. Och det har hjälpt vid motorstopp. Speciellt om du kört tomt och bränslet tagit slut. Problemet med smuts i tanken löste jag enkelt - Jag bytte ut tanken mot en lös tank från Biltema och använder inte båtens inbyggda tank. Bifogar några sidor ur handboken. Jag har bara gjort punkt 1, 2, 3 och 4 .
 4. Nu har jag tagit upp båten! Tyvärr lyckades vi inte få den tillräckligt långt fram så trailern blev baktung. Men nu är båten inne i båthuset. Hoppas få den såld nästa sommar!
 5. Tack för tips. Funderar på att sätta dit små vingar på skenorna där båten ligger så att den ska ha lättare att komma rätt. Hur stora bör de vara för att göra nytta? Och nu har jag fått låna vadarbyxor så att jag kan gå i vattnet!
 6. Jag har alltid tagit upp min båt med hjälp av en kran. Men det är ju dyrt och lite besvärligt att passa tid. Nu funderar jag på att ta upp den på trailern. Sjösättning har jag alltid gjort själv med trailern. Trailern är dock inte byggd för att ta upp båten - det finns inga hjul eller skenor. Aktra stöttan måste fällas bort. Fören borde vara lätt att passa in och så kan man säkra med ett spännband. Sedan får man stå i vattnet och försöka passa in aktern. En anledning att jag inte vill bekosta en kran är att jag tänker sälja båten och helst inte behöva ta upp den. Men när isen lägger sig vill nog ingen köpa den! Hur gör ni som har likande båtar?
 7. Time Left: 6 months and 13 days

  • Säljes
  • Used

  Vår fina båt är till salu efter att vi haft den i ca 15 år. Fördelen med en snipa är att den går långsamt och då får man ju vara ute på sjön längre tid! Och bränslekostnaden är låg! En stor fördel med just denna båt är att motorn sitter lågt och inte är i vägen. Här sitter två personer bekvämt bredvid varandra i styrhytten. På de flesta andra snipor sitter motorn som en stor låda i mitten och kapten och matros sitter på varsin sida. Dessutom är ingången till ruffen på sidan, inte midskepps, vilket ger mer utrymme i ruffen. Och i ruffen med nya dynor kan två personer övernatta. Gasolspis finns. Gott om utrymme för diverse saker! Denna båt har tre bord: styrbord, babord och kaffebord. Virbosnipa från 70-talet, Löa: 6.3 m, Bredd: 2 m, Djup: 0.7 m, Fart ca 6 knop. Motor Yanmar YSB 8, diesel. Bränsleförbrukning ca 0.8 l/tim ( 1 tim = 5-6 nm) Ekolod, gasolkök, badstege, trailer (30 km/t) . Ankare, tampar, fendertar osv medföljer. Båten ligger i Tullholmsviken, Karlstad. Välkommen ombord! Pris: 38000:- (kanske står något annat i annonsen) PS När vi letade efter båt för 15 år sedan så såg jag fina bilder på Iceman55 s Virbo-snipa och då blev jag inspirerad att köpa en likadan. Ps -igen När jag lade upp annonsen förut så blev det något fel, så därför kommer samma annons igen

  380.00 SEK

  Karlstad, Värmlands län - SE

 8. Algot_R

  Tjejer som solar

  Jag tror ju att hur man - eller kvinna- än lägger sig så jämnar det ut sig under sommaren. Och därför kan man lägga sig bekvämt.
 9. Nostalgi på högre nivå. En sådan hade min mamma på 50- och 60-talet. För övrigt hörde jag ett reportage på radio om ett fartyg som gått under på Vättern med 50 symaskiner. Fartyget bärgades och symaskinerna togs upp ur vattnet efter 50 år. Rengjordes, smörjdes och fungerade! Husqvarna !!!
 10. Lockande rubrik? Jag har alltid undrat varför alla tjejer som solar på en badstrand lägger sig som visaren på ett solur. Oavsett hur stranden ser ut och åt vilket håll vattnet är så lägger de sig med fötterna mot solen. Inte alltid bekvämt och inte alltid bästa utsikt, men fötterna mot solen! Man kan nästan gå runt och se vilken tid de kom. Något för en detektivroman - Hennes filt låg så att den avslöjade att hon var på stranden redan kl 11:00... Kanske inte på Bohusläns klippor. Har alltid undrat varför. Oavsett hur tjejen ligger så får hon lika mycket sol - även om solen kommer på tvären. Och om man ska gå efter från vilket håll solen kommer så är det ju bättre om den kommer bakifrån, från huvudet. Lättare att skydda ögonen och bröstens översida får mer sol! Jag har aldrig frågat någon, inte ens min fru, så spaningen får gå vidare... PS Ett solur har inga visare, men du förstår liknelsen. Och detta var Off-Topic!
 11. Algot_R

  Lååånga ord

  Eftersom det är off-topic: Jag brukar tjata på Anders E att han ska ta upp några långa ord i melodikrysset: postorderförskottsavi och municipalsamhälle. Eller supercalifragilisticexpialidotious - men det kan jag inte stava till och så blir det bara det ordet i hela krysset!
 12. En vansinnig ide! Jag ska sälja min båt - en snipa - med trailer. Köparen bor på andra sidan Vänern och ska ta båten hem sjövägen. Men trailern måste han ju ta med bil, i 30km/t . Jag kom på en galen variant - Sått fast trailern under båten och låt den hänga där när båten körs på sjön! Enkelt med några spännband och båten ligger stadigt på trailern och alltså kan trailern hänga stadigt under båten. Skulle det fungera? Extra tyngd och extra vattenmotstånd. Svårare att styra? Lätt att lägga till - Full fart mot land vid lämplig ramp! Nej - Jag tror jag avstår från att prova!
 13. Jag gjorde en bränslemätare när jag arbetade på Volvo Lastvagnars utvecklingslab, ca 1979. Den byggde på digitalteknik. En räknare som räknade pulser och en krets som spärrade pulserna. När bränsle rann framåt räknade räknaren upp, men då bränslet rann tillbaka spärrades räknaren för nästa puls så det måste komma två pulser för att den skulle räkna upp. Och jag tror jag beskrivit detta i ett inlägg förut. PS Jag ser att Seawolf https://www.maringuiden.se/forum/profile/59080-seawolf/ kommer ihåg lite från mättekniken och numerisk analys
 14. Spännande! Jag håller med IngemarE - någon form av larm med flera ingångar. 60- eller 70- tal. Känner igen från de kort jag gjorde på den tiden.
 15. Och jag har också snart lämnat sjön. Vi har flyttat från Vänern till Borås, så vi måste sälja båten. Lite som Odysseus- Han skulle vandra så långt in på land att folk inte såg skillnad på en åra och en kastskovel.
×
×
 • Create New...