Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

demoniak

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om demoniak

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Såg en artikel i Praktiskt Båtägande om hur de målade en båt med roller. Artikeln finns att läsa på färgtillverkarens webbplats: http://www.de-ijssel-coatings.se/sites/default/files/docs/praktiskt-batagande-mala-baten-med-rulle .pdf
  2. Vindrutetätning finns på Biltema: http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Tatning/Vindrutetatning/
  3. Är MV Marin 6600 FC MV Marin 6600 FC och Aquador 22 C Aquador 22 C i grund och botten samma båt? Verkar väldigt lika och inte många andra har akterruff under aktersittbrunnen. Senast ändrad av demoniak | 04 mars 2010 | 13:09
  4. ...så det är bara att kika in och pilla upp första luckan på http://glöggkalender.se/ Skål och God Jul!
  5. Köpte ett nytt batteri i dag. Ett Tudor Nautica Freeline/Marine 80Ah. Har inte provmätt spänningen, bara kollat på voltmätaren på instrumentbrädan. Visar lite högre med det nya batteriet. Gick mycket bättre men jag hade hoppats på att problemet skulle vara som bortblåst. Kan det vara spänningsfall i kablarna? Hur feta kablar måste man ha egentligen? Jag har startkablar från Biltema 16 eller 25 mm2 tror jag. Ca 2 meter fram till huvudströmbrytaren, sedan kabeln som följde med motorn kanske 2 meter till.
  6. Fördelen är ju att BSB-korten är rätt lätta att komma över på nätet. Mejla om du vill ha ett tips.
  7. Man får pruta en hel del på funktionaliteten också. Fugawi på handdatorn är ett fullkomligt handikappat program. Bara som exempel kan jag nämna att när man exporterar BSB kort från Fugawi på PC till det FX4 format som Fugawi på handdatorn läser så skalas korten ned rejält och man förlorar massa detaljer pga. lägre upplösning. Trots det så blir inte filerna så väldigt mycket mindre. Och det får inte ens att välja att den inte skall skala om även om man har lagringsutrymme så det räcker och blir över. Men jag vet inte om några bättre alternativ dock. Skulle vara intressant med något program för handdatorn som använder sig av vektoriserade kort.
  8. Hallå.... jag heter också Johan och har en Glastron! Min båt har genomgått ganska ordentlig renovering, se bilder i albumet eller http://moviebox.mine.nu/bilder/nessie/ Jag funderar även på någon typ av badplattform i aktern men eftersom jag har utombordare så får det bli två små på var sin sida om motorn. Som det är nu har jag en liten badbrygga på ena sidan från Båtsystem köpt hos Classe. Rostfria rör och teak. Monterad med genomgående rostfria gängstänger, var ett j-la jobb att få till brickor och muttrar på insidan må jag säga. Bara skruvar utifrån höll inte märkte jag förra säsongen. Den badplattformen jag funderar på skulle inte vara en variant som hänger från akterspegeln över vattnet. Utan den skulle gå ut jämns med botten och skrovet på sidorna. På så sätt skulle den fungera som flytkraft och ge mer bärighet i akter samt fungera som fasta bärplan vilket förhoppningsvis förbättrar planingen och minskar stegringen. Om det ger 1½ fot extra i vattenlinjen så blir det antagligen en stabilare båt också. Så långt som jag har tänkt på konstruktionen så tänkte jag börja innefrån och ut i stället för att gjuta någonting i en form och skruva dit. Först nån typ av foam/distansmaterial man fäster och formar till. Sedan polyester och glasfibermatta på det, avsluta med en finare matta. Sedan spackel, grov sen fin. Sist nån typ av topcoat, kanske International Perfection. Det du har i åtanke är nåt som liknar en sån som går att köpa i original eller? Men du vill slippa en löjligt hög kostad för original-grejer gissar jag? Vill du bygga i glasfiber? Mycket jobb med att göra en form för en enda gjutning och svårt att få det snyggt första gången man gör ett sånt jobb. Eller kan rostfria rör och teak vara ett alternativ? Är ju ett visst hantverk att jobba med rostfritt också och få snygga bockningar och svetsar. Kolla om Båtsystem har något som passar först i så fall http://www.batsystem.se/ Fin durk du har i din båt förresten. Bra mycket fräschare än standard i USA-båtar. Har du bytt ut gamla durken eller lagt ovanpå? Jag har bytt ut allt invändigt ned till skrovet, allt var genomruttet men min båt är ju mycket äldre också.
  9. På marineengine säljer de särtryck av original verkstadsmanualer. Det finns ett forum där det hänger massa motor-geeks också ;-) http://www.marineengine.com/
  10. Kanske kan sprängskisserna här vara till hjälp: http://epc.brp.com/
  11. Jag skulle gissa på att det är bäst att köra igenom avluftningsproceduren en vända i stället för att bara toppfylla rattpumpen med hydraulolja. Alltså, om det är för lite olja i systemet betyder det ju att det finns luft där i sället och det är inte säkert att den luften befinner sig precis innanför påfyllningshålet. Där jag köpte min styrning finns en artikel med ganska bra info och bilder: http://www.flotecmarin.se/articles.php?tPath=1 http://www.flotecmarin.se/article_info.php?articles_id=6
  12. Tack för tipset. Gröna av kopparoxid menar du? Dålig kontakt vid kabelskorna då antar jag. Tror inte jag har dålig kontakt, men värt att kolla som sagt. Har en skarv med kabelskor vid huvudbrytaren halvvägs mellan batteriet och motorn.
  13. Jag har en Evinrude 90hk V4 ficht (tvåtakt insprutning) Har då och då upplevt att startmotorn bara går ett ögonblick, typ 1 sekund, så motorn hinner inte starta. Efter upprepade försök kommer den igång. Först misstänkte jag att det var nåt knas med motorn men efter att den har varit inne på service utan problem så börjar jag nu i stället fundera på om det är batteriet som är kass och ställer till det. Min teori, baserad på ganska begränsade kunskaper, är att spänningen sjunker så mycket när startmotorn drar igång att startreläet slår ifrån direkt igen. Kan det vara så? I så fall borde det fixa sig med ett nytt fräsht batteri, eller hur?
  14. Det var ju en nyhet om den motorn här på maringuiden förra månaden: http://www.maringuiden.se/nyheter/;newsID=498
  15. Wakeboard-pylonen kan också vara till salu i och för sig eftersom jag köpt ett wakeboard-tower som skall monteras på nu. Det är ganska fin finish på pylonen med plastlock i ändan på aluminiumröret och rostfri ögglebult med kupolmutter. Varjrarna och spännbanden fäster man i knaparna i fyra riktningar, avståndet går därför att variera. Beslaget i durken kan man köpa till på Jula för 29:-, finns både infällt och utanpåliggande, om man inte har ett passande fäste för t.ex. ett bordsben.
×
×
  • Skapa nytt...