Jump to content
Sunday 14 July 2024

ziggemannen

Medlemmar
 • Content Count

  760
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ziggemannen last won the day on January 17 2019

ziggemannen had the most liked content!

Community Reputation

121 Expert

About ziggemannen

 • Rank
  Konteramiral

Profile Information

 • Location
  Skåne
 • Interests
  Fiske, fiske och mer fiske.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kolla på Tohatsu. Dom är prisvärda och med kvalitet och ofta på erbjudande. Om du kikar så ser du att det skiljer väldigt få tusenlappar mellan denna och Parsun. Som exempel skilde det 2000 kr på 30 hästaren när jag köpte till lillbåten. Och då hade Tohatsun powertrim och EFI.... Jag anser att kinamotorerna är överprisade.
 2. Chemtrails....där har ni något att bita i...till och med varit uppe i riksdagen. Vill man stöta på verkliga galenpannor, så är detta ämnet att studera....
 3. Sandström är identiska kopior. Kan skilja i vissa detaljer, men skroven är identiska.
 4. En annan sak att tänka på att alla sjömackar har diesel, men långt ifrån alla har bensin nu för tiden.
 5. Stolarna ser ut att stå på klipphällen i bakgrunden
 6. Sandström (utternskrov) har modeller som är rejäla. 460/495R exempelvis. Rullar mindre i sjön än Crescent 465.
 7. Om nu skuggningen av botten är ett problem som man anser kunna lösa med skatt är väl längd * bredd, dvs arean som skuggar som skall vara basen för skatten.....
 8. Vänta bara, den statliga myndigheten skall ju upphandla och implementera lämpligt IT-system, och det brukar sluta i miljardbelopp..... Skämt åtsido, skall man göra det här effektivt, så är väl enklast att införa motsvarande krav som på bil (trafikförsäkring), dvs ansvarsförsäkring blir obligatorisk, och försäkringsbolagen får hantera det. Nu är jag inte för en skatt, då allt vi lägger på båtarna skattas både med miljöskatter och moms, men ett register i sig hade inte varit dumt utifrån stölder osv.
 9. Frontmonterad funkar inte att sätta i aktern. GPS-funktionen är inte tillräckligt precis för att den skall funka när den knuffar istället för att dra. Men du kan göra som jag, ha en i varje ända:-)
 10. Vill inte veta hur du vet hur en bäver + mangel låter.....:-) Plastpropparna tappar ju blad utan grunstötning och har dålig verkningsgrad. Köp ny i aluminium och lämna in din skadade på renovering så har du en i reserv till nästa gång.
 11. Börja med det enkla. Nytt tändstift och kontrollera alla kablar och kontakter
 12. Utsläpp från motorer är den enkla biten. Förbjud tvåtakt och ställ krav på avgasrening över tid. Bottenfärg, förbjud och använd båttvätt där man fångar skadliga partiklar. Muddring kan hanteras genom kommunens regler som kan skruvas åt ordentligt. Fart i känsliga områden kan begränsas och beivras. Detta kan göras utan skatt, och borde rimligen ge snabba effekter. Utmaningen är skuggningen från brygga/båt. Hur skulle en skatt lösa det problemet? Om nu inte allt annnat än glasbryggor och plexibåtar beskattas med typ 10 000% av uppskattat värde....
 13. Om vi går tillbaka till ämnet, hur skulle en skatt, oavsett hur den konstrueras, kunna motverka den skada som görs? Jag får en känsla av att det bara handlar om bestraffning, inte att hitta lösningar.
 14. Galet snygga! Designen på 80-talsmurklorna är inte i närheten. Men varför inte en Evinrude V8 om du skall ha power? Ljudet i dessa synnerligen sällsynta och galet törstiga maskiner är obeskrivligt.
 15. Rimligen borde väl bensin/olja och bottenfärg skada mer än skuggning av botten? Jag sticker ut hakan och hävdar att det är inte bryggorna per se som är problemet. Att muddring och trafik stör miljön köper jag, men nästa gång ni är vid bryggan, på med cyklopet och gör ett dyk och ni skall finna att är det något fiskar gillar är det tak över huvudet. Dessutom vill jag minnas att solen rör sig på himlavalvet och därför är det troligen väldigt lite yta som konstant skuggas. Men det är mina tankar.
×
×
 • Create New...