Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

DavidN

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    92
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om DavidN

  • Placering
    Kapten
  1. Sannolikheten för att Adde kommer köpa denna båt skulle jag tippa ligger någonstans runt promillen. Varför låter jag vara osagt.
  2. Summa sumarum, 2 år ingen båt. Lets keep dreaming!
  3. Btw vilka modeller har halverats på två år? Jag vill gärna köpa
  4. Hahaha jora, så vad är det för fläskigt du siktat in dig på men än inte köpt? Helt rätt man ska suga på karamellen Med tanke på marknaden så är det nog inga problem att byta in hard-topen mot något i miljonklassen
  5. Nu har det gått drygt två år sedan Bboatb startade tråden. Jag är övertygad om att Bboatb fortfarande står utan båt, då trådstarten genomsyrades av mentaliteten "jag ska köpa min feta drömbåt, men jag har 200.000:- så jag får hoppas på 80% rabatt". Tips till TS har du säg 200.000:-, sikta på något som läggs ut till max 275.000:-, inte 900.000:-
  6. Hej, Tack! Jag har inte mätt än. Vilka givare/instrument kan påverka autopiloten? Kompassen/gyrot, rodersensor samt coursecomputer känns ju troligt, men kan det vara fler? I princip direkt vid påslagning av auto på autopiloten, svänger den lite åt ena hållet, sedan lite åt andra för att sedan lägga om fullt roderutslag åt ena sedan andra hållet.
  7. Min autopilot började bete sig så för ett par veckor sedan. Dåligt med ström i båten vid tillfället (inte längre) samt att jag hade justerat vindinstrumentet. Hur som så svänger det tvärt styrbord några sekunder efter jag slagit på den. Metall vid gyrot finns det inget, då jag lärt mig det den hårda vägen. Iallafall inte på någon meters avstånd. Vad kan det vara? Finns det något sätt att felsöka/utesluta felkällor? Kan jag tex helt enkelt dra ut sladdarna på gyrot?
  8. Vad vill du diskutera människa? Att du hade det svårt i barndomen?
  9. Varför pratar ni överhuvudtaget som om det är en finansiell investering som helst ska ge avkastning? Tänker ni så om fjällsemestern eller bilen också? Det är väl en investering i livskvalité? Sen kan man vara avundsjuk på att man själv inte har ekonomi att köpa en dyrare båt pga pris, räntor, bostadsmarknad eller värdeminsking. Är övertygad om att det kommer finnas köpare av nimbus i miljonersklassen likväl som princess 65:or i framtiden. Skillnaden kommer möjligtvis vara att endast de som har råd på riktigt kommer att köpa, övriga har lagt in allt och är toppbelånade på bostaden, pga skenade bostadspriser.
  10. Vilken prisklass man väljer är kanske numera beroende på i vilken ekonomisk sits man faktiskt sitter i. Dvs har du egentligen inte råd med en dyrare båt, avstår nog vissa numera. Tror inte skillnaden är så stor på hur många som köper dyra båtar, de jag känner som köper båt i miljonklassen och uppåt har "alltid" haft råd på riktigt och fortsätter ha dessa typer av båtar. Att 30 år gamla båtar inte är lika poppis nu när 40-talisterna slutar och gått ner ordentligt i pris är nog att inse. Sen är jag lite fundersam till uppsåtet med ditt inlägg då dina tidigare inlägg inte direkt ger sken av personen som har nya dyra båtar och struntar i kostnaden men uppskattar ett problemfritt ägande i stora båtar. Snarare meckarkillen som gillar gamla båtar och är lite avis men inte kan erkänna det
  11. Jag har en epoxybehandlad botten med en omgång hård bottenfärg. Nu har det efter 5 problemfria år släppt flagor på vissa områden. Vad är bästa sättet att ordna upp detta? Slipa/skrapa skulle ta runt 60 timmar, är i princip uteslutet tyvärr. Blästra med sand blir tydligen gropigt och skapar merjobb till princip samma timmar, blästra med bakpulver låter ju bra, vad är stora fördelen? Jag vill helst slippa att epoxyn försvinner i samma veva och behöver göras om.
  12. Den årliga återkommande och stora frågan, vilket polermedel är bäst? Med bäst menar jag så lite jobb som möjligt och ändå står emot skit/skitränder och håller relativ bra glans så länge som möjligt. I mitt fall på en gelcoat som är i bra skick och rätt ny, dvs ej sliten. Lite extra glans och bra smutsmotstånd för så lite jobb som möjligt.
  13. Tack, undrar om den fungerar. De jag sett tidigare är minst 10 ggr dyrare, men den kanske duger i en båt.
  14. Är det någon som har att hyra ut eller vet var jag kan hyra, lämplig ozongenerator för segelbåt att hyra ut i sthlmsområdet?
  15. Precision, användarvänlighet och utformning av korten är nog skillnanden noll, möjligtvis på plussidan för surfplattor. Skillnanden ligger i stort på driftsäkerhet, stryktålighet och synbarhet. Skulle väl kunna säga att frågar man om skillnanden alt. undrar varför andra köper plottrar, så behöver man ingen plotter. Självklart kan man köpa en ändå, om man vill säkra upp.
×
×
  • Skapa nytt...