Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Dominator

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    185
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dominator

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Har du ordentlig cirkulation på vattnet ?? Min evinrude gjorde samma sak för ett par år sen och var det inte ordentlig cirkulation på vattnet. vart varm vid givaren men för övrigt så va motorn sval. Vattnet runt givaren blev för varmt. Kan ju även blivit beläggning runt givaren.
  2. är det bara vitt på locket å lite runt vipp armar vid kall motor så e de kondens. Hur mycke tryck har du där under ?? Tror inte du har kompressions tryck där upp men dock vevhus ventilation. Hade du bytt impeller å fortfarande går varmt ?
  3. .Det är förbjudet att i skärgården spela musik som hörs utan för den egna båten,sänk era röster vi andra i viken vill inte höra erat fyllesnack Vart finns denna lag ? Finns vissa Hänsynsområden I områdena gäller rekommendationer om att hålla låg fart, undvika bullrande vattenlekar och andra åtgärder för att minska störningar för andra människor. Men det är ju som sagt ingen lag utan rekomendation på att inte väsnas i skärgården i dessa områden. Turar du på grannen med bilen med om dom haft fest en kväll hemma ? Sen va ju dom där innan er så ni hade ju kunnat ta en annan vik el ö. Senast ändrad av Dominator | 13 juni 2011 | 15:58
  4. Verkar vara segt på hela beg marknaden idag. Hade min förra bil ute på annons par veckor innan en kom och köpte den. Låg ändå billigast på blocket för den modellen me ungefärliga mil. Men ta de lungt räcker ju med ett samtal om det är rätt köpare å häldre de än 40 som ringer å ställer dumma frågor å ska pruta 40% på telefonen.
  5. Skulle det va min båt skulle jag prata med brandkåren om att få låna två el tre av deras pumpar. Kompisens trä båt sjönk åxå två gånger en sommar för par år sen med fören i luften å aktern på botten. Med deras två pumpar så pumpa den ut mer vatten än de han rinna in så den kom upp efter ett tag utan lyft hjälp.
  6. Som nåra redan skrivit så Skulle nog jag satsa kronor på att det är tändspolen el kondensatorn som ger upp pga värmen. Inte helt ovanligt.
  7. Håller med dig ang beg priser men när nypriserna är som dom är så får ju folk bra betalt för sina begangnade motorer....å till gången e ju inte överflödig på beg marknaden heller..... Å alla vill ju har tebax så mycke som möjligt av de man engång själv lagt ut på grejerna. Dom som tjänar mest på detta e ju återförsäljaren och tjuven tyvärr.
  8. Jo det är med 99% säkerhet att det är kondens så länge resten av olja inte har samma färg. Blir kondens under ventil kåporna men det är så lite så de försvinner så fort motorn blir varm igen.
  9. Skulle nog satsa på å köpa sjökort....rätt mycke grynor och sten på finska sidan. Ålands hav känns ensamt i en liten båt ...... men de går ju rätt fort att åka över om det är stilla å bra väder. Lycka till om färden blir av....kan ju bli ett bra minne för livet.
  10. Min ryds 435 gör samma sak..stampar med fören. Testade trim fenor först men vart inge bättre samt att den fick andra konstiga egenskapen. Monterade manuellt justerbara trimplan å har funkat som den ska sen dess. Tappade dock 1-2 knop på att den inte kommer upp optimalt.
  11. Hjälper inte å tanka på bra mackar.....hade samma problem med massa vatten i båt tanken... trodde för att de läckt in regn vatten i tanken men när även cross tanken hade nästan 3 liter vatten i sig så kan det bara ha kommit in via mackens tankar..... tankar på en välbesökt shell mack. Men dom förnekade att dom haft vatten i tankarna å att dom kolla vatten halten en gång i veckan.. men kan inte ha kommit nån annanstans i från. surt å betala dyrt för vatten ca 5 lite vatten å behöva skruva bort förgasare pga att man misstänkte annat fel. Vore de min båt så skulle jag tömma tanken helt å låta de skickta sig ordentligt å sen tanka i den rena soppan igen typ 10 cm ovan för vattnet å elda löv å ris me resten i höst.
  12. Har samma strul med min evinrude 35. har borrat litet hål i kåpan så man kan ge starten en liten smäl me skruv mejsel utifrån uppe på det lilla drevet så funkar den igen ett tag. Har funderat på å ta isär och rengöra startmotorn men kommit massa annat emellan.
  13. Jag skulle såga ut skivor som passar hålen å plasta in dom från bägge håll. sen slipa de jämnt å lacka om panelen.
  14. vi kör med ett redknox i farsans båt med ir detektor å den har fukat klockrent i 4 år. Dock så skicka den sms en hel natt för två år sen pga batteri spänningen vart för låg. (båten hade då ståt 4 månader i garaget utan underhålls laddning på) Grymt lätt anvant larm med positionering och mic så man hör vad som händer på båten om något skulle hända.
×
×
  • Skapa nytt...