Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Baeck

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Baeck

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag och grabben stod vid åkanten och metade abborre vid åkanten, vi hade agnat med mask. Flötet började bete sej lite konstigt så jag frog upp, då hängde en kräfta i masken. Vi fick totalt nio kräftor och en abborre.
  2. Finns säkert ett och annat som kan vara bra på Biltema så som papptallrikar, värmeljus och annat som inte används mer än en gång, de gånger jag besökt affären är det mer personer som går in med grejer att returnera än vad det är som kommer ut med nya.
  3. Jag skulle prova med en s.k. slagskruvmejsel, det gjorde jag. Den vrider klingan lite grann när man slår på den med en gummi/plastklubba men se till att ha en så stor klinga som möjligt.
  4. Baeck

    Marchfart

    Hur definieras marchfart egentligen? Är det 1000-1500 varv under max, eller är det strax efter båten planar, eller hur ligger det till?
  5. Jag har en Suzuki DF70 -07, letade på deras hemsida men hittade inget. du vet inte om det finns någon universal som kan anpassas för att passa fler än en tillverkare, det verkar som Bella440 har hittat något någonstans. //Roger
  6. Kan man hitta den i någon katalog? Vad går den i så fall under för benämning?
  7. Ser ut som en lösning för mej, var köpte du det någonstans? Har letat i de större firmornas kataloger meninte hittat något. //Roger
  8. Ideén med att vända båten är bra, men den fungerar lite dåligt för mej, jag ligger förtöjd mellan Y-bommar och är rädd att akterns kanter skulle kunna slå emot bena på Y:et, dock värt ett försök. Vattnet borde naturligtvis rinna ur motorbrunnen och det gör det också, men när det blåser riktigt ordentligt slår vågorna över akterspegeln och fyller konstant upp den igen. Problemet uppstår bara vid mycket hård vind och höga vågor. Jag har på en del nya båtar sett nå´ t som kan liknas vid dammsugarslang som innesluter kablagen till motorn, kanske kunde vara något, ingången för kablagen i motorn ligger en bit ovanför övre kanten på motorbrunnen.
  9. Baeck

    Ryds 510 gti

    Hej på er, är det någon som har eller har haft en Ryds 510 gti och haft båten förtöjd med aktern mt vågor och vind. Jag har haft det och motorbrunnen har då blivit fylld med vatten vilket medfört att vatten trängt in genom genomförningarna för bensinslangen och gas/växelkablar, vattennivån i facket under soffan bak har stigit och vatten har därefter runnit över kanten på innerskrovet och lagt sej i v-bottnen. Det finns ett litet runt hål i innerbotten i detta stuvfack med ett lock därigenom man kan pumpa upp vatten, jag tog upp båten idag och kunde tappa ur allt detta vatten genom dyvikan i akterspegeln, det rann nog ut över 100 liter. Är det någon mer som haft problem med detta och har en bra lösning för att slippa detta. Man kanske kan dra ett buntband över gummigenomförningarna men jag tror inte detta hindrar vatten från att tränga igenom när motorbrunnen är full av vatten. Tacksam för svar och åsikter, i övrigt är jag mycket nöjd med båten. //Roger
  10. Jag hoppas verkligen jag har senaste uppdateringen på mitt kort. Jag köpte det dan före de kallade tillbaka kort märkta -09, så jag fick ett utbyteskort i väntan på att -09 skulle rättas till.
  11. Jag har ställt in både djup och höjd, även skapat WP, men får det fortfarande inte att fungera, jag har även prövat med att markera andra hamnar med hjälp av panoreringen och få en rutt dit, fungerar ändå inte, ska ner till helgen och pröva på nytt. Tog igår kontakt med Garmin för att få hjälp men då behövde jag sitta med plottern framför mej men jag började jobba igår, så det gick inte.
  12. Jag har samma problem, lyckas inte få till en föreslagen rutt trots upprepade försök med både Gå Till, Instruktioner Till och Navigera Till, vad kan jag göra för fel?
  13. Baeck

    Bottenmålning

    Jag ska nu bottenmåla båten för första gången, jag har köpt Gelshield och Cruiser från International, min fråga gäller fästet till utombordaren, jag tror att det inte behöver målas med Gelshielden, men det är väl okej att måla med Cruisern, det finns väl inget i den som kan skada delarna?
  14. Jag ligger mellan två Y-bommar vid bryggan så det blir fören mot bryggan för min del.
×
×
  • Skapa nytt...