Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Henrik_M

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Henrik_M

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej. Tack för det. Ja, jag har behörighet. Vi har även varit och seglat i Kroatien tidigare, men det var innan barnen så nu blir det lite annorlunda. Trogir är ju trevligt. Vore kanske bra att utgå därifrån. Nån som testat Boataround? Verkar billigare än Navigare för motsvarande båt. /H
  2. Henrik_M

    Kroatien 2022

    Hej på er. Vi planerar segling i Kroatien sommaren 2022. 6 vuxna + 6 barn. Troligtvis 18-25 juni. Vad har ni för erfarenheter? Vilken firma är bäst att hyra hos?
  3. Hej på er. Vi ligger nära att hyra en D&D Kufner 54 i Kroatien, Trogir av Boataround. Är det någon som har erfarenhet av uthyraren och båten. /H
  4. Någon som har erfarenhet från att hyra båt från Boataround?
  5. Tack för svar. Vi hade ju tänkt vara 6 barn i åldrarna 4-13 år. Så jag tänker att det blir en del naturligt slitage på båten. Hur är era samlade erfarenhet av hur det går till vid återlämning av båt i Kroatien? Är det som med hyrbil i Spanien att uthyraren letar efter allt för att tjäna lite extra?
  6. Hej. Vi har lite planer på att segla i Kroatien till sommaren 2020, juni. Vi blir 3 familjer, 6 vuxna, 6 barn. Jag har varit där och seglat 2011, då utan barn. Finns det någon med färska erfarenheter av Kroatien de senaste åren efter att de gick med i EU och så. Kan någon rekommendera båt och uthyrare, bareboat. Eller till och med rekommendera något bättre än Kroatien? Någon som provat Montenegro? /H
  7. Ja, det var helt utan expansionskärl. Säljaren uppgav att det funkat, men han vill ju sälja båt. Risken är ju att det börjar spruta varm glykol ur det lilla röret. Hela båten var lite hemmapulad så det känns som att det inte är fackmannamässigt gjort. Kan man eftermontera vilket expansionskärl som helst? Eller skall det vara någon särskild storlek eller form?
  8. Hej på er. Var och tittade på en segelbåt med en gammal MD5 i. Motorn är sötvattenkyld, men det finns inget expansionskärl på värmeväxlaren. Går det att ha utan? Kan/bör man efterinstallera ett expansionskärl? Hur och var?
  9. Tack för alla svar. Jag håller egentligen med alla. MD5 får gå så länge den går att hålla vid liv. Det jag tänker är att om/när motorn rasar så kan man (relativt) lätt slänga på en utombordare och fortsätta semestern det året.
  10. Det är i dagsläget bara en riskanalys. Till slut ger sig MD5:an. Då kostar en ny motor ca 75 000 kr. Lika mycket som hela båten. Utombordare ca 10 000 kr. Man missar ju laddningen, men ett elverk kostar 5000 kr på Biltema.
  11. Kan man sätta utombordare på Maxi Fenix? Istället för att byta inombordare. Eller har man passerat anständighetens gräns då? Nån som vet nån som gjort det på Fenix eller motsvarande båt?
×
×
  • Skapa nytt...