Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

TorbjornW

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om TorbjornW

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej, har en Yamaha 115 fr 1987. När jag ökar upp till ca 3800-4000 varv så börjar varvtalet pendla en kort stund för att sen fastna på lägre varv. Vet ej vad det kan vara. Den sitter på en ganska tung båt, Uttern 7000, men har tidigare gått ok på högre varv, och tror inte vikten är central. Jag har kollat efter läckage i bränslesystemet, hittade ett (!) bytte or-ing till bränslefiltret, varefter den blev mer lättstartad. Har även rengjort vattenavskiljaren. (Den går helt ok på lägre varv). I rädsla för att sep.oljesmörjningen har lagt av så hällde jag i alla fall i 1% i soppatanken. Den dricker fortf en del olja från oljetanken, men har inte mätt förbrukningen Mycket tacksam för tips!
  2. Då jag har förstått att åtminstone OMC (Evinrude/Johnson) haft stora problem med separatoljesmörjningen på vissa modeller, så undrar jag om någon vet om man kan lita på Yamaha i detta avseende? Jag har en 115 hk från 1988.
  3. TorbjornW

    Evinrude 60 hk -94

    Jag kan bara instämma. Vår Evinrude 60 hk 1995 skar till slut efter att ha nypt vid några tillfällen. det var separatoljesmörjningen som lagt av. Vi borrade om cylindrarna och satta in nya kolvar allt till en rund summa, men nu går motorn som ett skållat trool - OCH oljan direkt i bensinen tack. Vilken skitkonstruktion - aldrig mer OMC...
  4. Hej, ska till Åland i sommar, och det verkar onödigt att köpa nya kort bara för en gång. Maila eller ring mig på 0702-009505.
×
×
  • Skapa nytt...