Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

sincro

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

sincro senast vann den dag 6 Februari

sincro hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om sincro

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jo men för mej var den väldigt ostabil på autoläget! Den ska ju följa kursen man har ställt in på! Den kunde följa en stund men helt plötsligt kunde den få spel och svänga åt annat håll😊Utan koppling till någon plotter… värst var det på nord och sydliga kurser! den var sådan från jag köpt den! Sen har jag försökt gå in på kalibreringsmenyn men jag fick den inte att öppna sej! Det var därför jag var tvungen att starta om programvaran! Nu när jag kommer åt menyn så har jag ändrat Menyn kursfel nordliga och sydligare kurser!! Hoppas den funkar som den ska!
  2. Denna autopilot är ny så den har inte funkat på auto den svänger åt alla håll som den inte skall på nordliga och sydliga kurser men efter jag nu startat om programvaran så kommer jag in på kalibreringsmenyn! Och har nu ändrat till norra halvklotet på menyn norra och södra kursfel! Hoppas det hjälper!
  3. Jo jag har manualen men menyn till kalibreringen hade låst sej! Men det är löst nu fick hjälp av suport så nu vet jag hur man gör!
  4. Jag har försökt att kallibrera piloten men jag kommer inte in i den menyn! är det någon som har återställt piloten till fabriksinställningarna på Raymarine St 1000+ ?
  5. Inget kul jobb☹️ Hur rensar du slangarna? Jag får skaffa mer torkypapper det går åt en del! Det rinner rätt ut på durken om jag låssar slangarna!
  6. Tack för tipsen! Jag har kollat överdelen på pumpen och efter en sprängskiss! När jag flyttar reglaget så märker jag att den slår över till utpumpning men det händer inget… jag ska kolla dom andra tipsen jag fick!
  7. Tack för tipsen! Jag har kollat överdelen på pumpen och efter en sprängskiss! När jag flyttar reglaget så märker jag att den slår över till utpumpning men det händer inget… jag ska kolla dom andra tipsen jag fick!
  8. Hej! Det går inte pumpa ur toaletten till septitanken har nyss bytt packningarna i pumpen! Det går att pumpa in från havet men inte till septitanken!
  9. sincro

    Efterforskning

    jag ägde denna båt med VP mb2s i för ungefär 10 år sen! sist jag såg den var på Smålandsakioner såldes där förra våren! skulle vara roligt att komma i kontakt med nuvarande Ägare! jag la ner väldigt mycket jobb på den både ny inredning och målning och motorinstallation!mm kunde vara roligt att delge historia av denna båt och var den finns nu!
  10. Samma här! Sist jag bada var när jag halka i från ett halt berg...
  11. Det är väl att det är bekvämt och går lite tystare! När man kör längre sträckor! Men många använder segelbåtarna mer som motorbåtar! Hur fin vind som helst och kör ändå med motorn!
  12. Jo det är bara att jag har långa lådor som sitter där och under sittbrunnen! Får nog mäta och fundera på vilken lösning som är bäst! Utan att inskränka för mycket på utrymmena! Men det enklaste är nog ändå att placera den där bakom trappan! Det finns ju många blindutrymmen man inte använder i en båt!..
  13. Ja det var också en variant! Man slipper ju vibrationer i rodret med den placeringen! Jag fundera på om jag skulle montera in en saildrive 330 vid sidan av trappan mot stickkojen på min Maxi 77 om det nu blir bra att ha den där på något sätt! Har ingen inombordare än! Bara i tankestadiet ännu! Vill inte offra trappan jag gjort när jag var båtsnickare!
  14. sincro

    Saildrive

    Jag har för mej att jag sett en inombordare som sitter åt sidan inte i mitten som dom brukar!på en fenkölad båt! Tror det var en Volvo penta Mb2 s eller Saildrive bensinmotor! Någon med erfarenhet av detta tänkte hur båten uppför sej med den placeringen?
  15. ja det kan jag tro!det var ett bra tips! borde nog fundera över ett sådant ingrepp på min med! om inte den går bättre nästa säsong när jag sjösätter den! jag tackar för detta!
×
×
  • Skapa nytt...