Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

bjorn_o

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    251
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av bjorn_o

  1. Vi hade en 470 S när jag var liten. Båten är helt okej, men stampig när det är lite sjö pga ganska platt botten. Å andra sidan blir det hyfsat bränslesnålt. Finns lite info här: http://www.flipperbat.se/5a5bf28b-3561-4609-9dde-d6bb72468b44-29.html
  2. Stämmer bra det. Jag fick min premie höjd med liknande nivå i samband med förlängningen i våras. Det har lagt om hela beräkningen för premien. De själva säger att många klagat på för hög självrisk i vissa typer av ärenden. Själv vill jag ha hög självrisk och låg premie, det var därför jag valde så. Jag håller givetvis med dig att en höjning på närmar 100% är orimligt, men vad ska man göra. Ja byta bolag kan man såklart göra.
  3. Propellern är en Revolution 4. Jag ska ner på onsdag och testköra och jag har även den gamla propellern, så jag ska se om något ändras efter byte.
  4. Jag får återkomma efter att testat att märka propeller och muttern. Den är en Mercury Verado.
  5. 4-bladig stål propeller, men den har jag haft i 4 år... Ja problemet är nytt. Jag har dock inte gjort någon ändring i hissning eller propeller.
  6. Visst den kanske kaviterar, men varför? Den har aldrig grundstött... Senast ändrad av bjorn_o | 01 juni 2012 | 19:15
  7. Tackar, jag ska testa det. Fast märkligt ändå, när den väl fått fäste så går det att gasa på hur bra som helst. Om den slirar borde den väl göra det i högre farter också. hmm men det kanske är mest belastning när man går upp i planing.
  8. Hej har ett problem med motorn till och från. Det är en Mercury Verado. Det känns som ibland att den varvar utan att det är riktigt drag på propellern. Den varvar upp men det händer inte så mycket med farten. Senast varvade den upp i ett varv då den brukar hålla 30 knop, men vi kom inte upp i mer än 20. Det händer allt mer ofta så nånting kanske är glapp. Eller så kan det vara för mycket luft i vattnet vid propellern, men jag trimmar ju ner ordentligt.. I låga farter inträffar det inte, det inträffar bara när jag ska gå upp i planing och efter ett tag känns det som propellern får grepp varvet går ner och farten ökar till det som brukar vara normalt. Nån som varit med om något liknande? Idéer?
  9. 200 -> 275hk. Hur mycket kostade det?
  10. Man måste bo i ett område som har egna bryggor.
  11. Hos oss är det bredden som är avgör. Min är 2,6m bred (och 26 fot lång)
  12. Jag har ingen r u men jag hade en rib förut med soffa och har nu en med jockeysäten. Den jag hade så hade ryggstödet en tendens att lossna från sitt framåtfällda läge, men det är iof lätt fixat om man är lite händig. När jag åkte själv så hittade jag ställen att placera fötterna för att få sidostöd, men när vi var fler i båten var det svårare. Kör man länge så kände jag efteråt att jag stått och spännt mig så det kändes i musklerna. Med jockey är det lättare att vila (fast även där får man spjärna med knäna mot sätet ibland..) Det finns ju öglor man kan montera som man kan ha fötterna i. Det tillsammans med soffa borde räcka tycker jag (om du kan fälla fram ryggstödet)
  13. Tur man bor i Stockholm. Jag betalar 1000:- och ingen inträdesavgift har y-bommar, bojplats aningen billigare.
  14. Tja visst kan man köra på taket om man kör i 7 knop... Själv brukar jag stå upp och ha huvudet genom takluckan... P66:an får jag kolla vidare på. Gick inte Askeladden i konkurs? De kanske har gjort en rekonstruering...
  15. bjorn_o

    Båtval

    Hej! Annu en av dessa frågor om val av båt. Jag har sett en Bella 8100 Combi och gillar skarpt att det finns ratt både inne och ute dörrar till hytten. (jag slipper gärna kapell). Hade den båten varit lite mindre så hade det varit perfekt. Finns det någon båt som är övernattningsbar, ca 6-7 meter, vikt under säg 1600kg (ska kunna traila upp den till tomten). Kommer den upp i planande fart är det bra, men inte nödvändigt. Ratt inne och ute (vill kunna köra inne på hösten och ute vid bra väder).
  16. Trevlig personal och barnvänligt och väldigt mysig ö. Allt utom maten är bra där. Inte så att det är fel på maten, men någon typ av al á carte vore fint för oss som vill ha annat en kött och pommes.
  17. Just det här inträffade mig för några år sen lite utanför vaxholm - det var en polisbåt som körde förbi mig...
  18. Jag köpte en grymt bra bensindunk för 3-4 år sen. Alla andra jag haft har locket gått sönder, då jag tydligen skruvar åt locket för hårt. Tyvärr hade de bara den sorten under den sommaren och har återgått till skräpdunkar. Varje år gör jag ett besök för att se om de tagit in den bra dunken, men tyvärr. Verkar bara vara ett tillfälligt parti.
  19. Ett tips jag fick på båtkursen: Stå i fören och dra upp ankartampen så fort du kan. När båten är precis över ankaret håller du bara i tampen. Båtens vikt (och den fart du dragit upp den i) gör att du förhoppningsvis får loss ankaret.
  20. I morse syndes inga inlägg, men nu är det fixat -
  21. Du menar väl tvärtom. Om de är marknadsledande, så slår ju reklamationer inte hårdare. Det är ju ett bättre statistiskt underlag desto större aktör. Tänk dig två aktörer A och B med varsin reklamation per år. A har 100 reparationer B har 1. B har alltså 100% reklamationer och A 1%. Det viktiga med stora aktörer som ju alltid får reklamationer, är hur de hanterar dessa. Senast ändrad av bjorn_o | 16 juni 2010 | 13:44
  22. Jepp du har en 575:a http://www.maringuiden.se/forum/;thread=139046
  23. Jag tyckte synd om fågeln
  24. Hej Claes, jag har också back, men svårt att se när jag ska stanna. Det ser jag inte från förarplatsen. Visst kan man stanna, göra fast gå fram och titta gå tillbaka göra loss korrigera med gas/back göra fast gå fram och upprepa tills man ligger rätt. Men det finns risker med att fastna med propeller i ankarlinan, samt slå i berget om man kommer för nära.
×
×
  • Skapa nytt...