Jump to content
Thursday 25 July 2024

petelars

Medlemmar
 • Content Count

  187
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Trovärdig

About petelars

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har haft motorn AQ145B på renovering men inte allt slutmonterat. Bl.a. på undersidan av båda förgasarna finns en slangnippel. Tidigare var det enbart på den ena och den anslöts till bränslepumpen. Men nu är bränslepumpen bytt och utan sådan anslutning. Vad har dessa slangar för funktion och var ska dom dras?
 2. Håller på att göra ny motorbädd i en snipa och funderar på hur tjockt laminat som krävs. Bygger balken runt en befintlig balk med distansmaterial, enligt bilden. Plastar in ett 80 mm bred och 10 mm tjockt rostfritt plattjärn överst för att fästa motorn i. Distansmaterial och plattjärn är epoxilimmade mot befintlig balk innan väven ska på. Hur många lager väv(150 gram) behöver jag lägga runt paketet, röd linje?
 3. Har ju stumt axellager och gummiupphängning av motor. Skulle du då föreslå Centa?
 4. Det var Marindesign i Göteborg som fixade den. https://marindesign.se/flexiteek-2g/fordelar-egenskaper/
 5. Ska montera en ny motor i gammal snipa. Den nya motorn är gummiupphängd, men den gamla var stumt monterad. Propelleraxeln är även stumt upphängd. Måste axelkopplingen vara flexibel nu med gummiupphängd motor? Har lite ont om plats... Om man bör ha det, vad rekommenderar ni(Centaflex, Combiflex…)?
 6. Ett vanligt fel är dålig jord. Så ta loss alla kopplingar, slipa rent och dra fast ordentligt igen!
 7. Det finns en Facebook-grupp för Albinmotorer där man får snabba svar. Gå med där och få tips!
 8. Ja, för att kolla mätaren måste den få ström.
 9. På färgleverantörernas sidor finns mycket material! https://www.hempelyacht.se/sv-SE/how-to https://www.international-yachtpaint.com/sv/se/support/batfard-expertrad/måla-lackfärg
 10. För att kolla om mätaren är ok, så kan du jorda givaren och då ska mätaren visa noll. Jorda den genom att med en kabel med säkring på snabbt koppla ihop minus och givaringång på mätaren.
 11. petelars

  List på fribord?

  Skulle kalla den "avbärarlist" och är till för att ta första smällen innan skrovet repas och håller även ut fendrarna från skrovet. Att hålla emot båten så att den inte ligger emot en annan eller mot kajen kallas att "bära av"!
 12. Du har nog en kontakt med anslutningar 1-5 som du kan lossa från startlåset och under har du anslutningarna enligt elschemat!
 13. Hur tjockt är laminatet? Du ska nog inte permanenta med epoxispackel. Det vill alltid röra sig lite och kanske spricker då och någon gång i framtiden kanske man vill lossa den. Jag har monterat med skruv som inte går igenom hela laminatet, fyllt skruvhålen med sikaflex innan montering.
 14. Har du bytt tändningslåset också? Är det VP original?
 15. Tack för tipset och Crownline 210 CCR känns extremt säkert!
×
×
 • Create New...