Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

toaen

Guldmedlem
  • Innehålls Antal

    10 365
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    4

Forum Inlägg postade av toaen


  1. 19 timmar sedan skrev Georg_Ohm:

     

    En annan orsak till att det blir fullt, är att båtarna har blivit större, framförallt bredare, och det är väl på få orter man har lagt ut nya bryggor, annars ser det ut ungefär som på 1960-talet. Naturhamnarna har varit oförändrade mycket längre än så…(om nu någon undrade).

    Det händer ju att man tex lägger till i Hållö hamn i oktober eller december eller nån liknande månad. Under Juli och Augusti brukar jag släppa iland folk och sen gå ut och dörja makrill eller svajankra.

    Vid nått tillfälle jag låg inne i hamnen nästan intill vandrarhemmets brygga och såg hur vissa hade en del problem, så kom tanken till mig. Tänk om man hade fått sprängt lite strategiskt, muddrat lite  och byggt lite smala längsgående bryggor/förtöjningsplank. Så många fler båtar det hade fått plats. Fast en sån tanke får man väl nästan inte tänka!?

    Dis I Hållö Hamn.jpg


  2. 20 timmar sedan skrev Georg_Ohm:

    Ute på öppet vatten så slår jag inte av på farten för segelbåtar, eftersom jag har10cm svallvågshöjd vid 17 knop, och omkring 40 cm om jag kör i 9-10 knop, vid 7 knop är det bara en krusning på ytan, men då kommer jag ju inte i kapp.

     Men jag brukar nog ändå hålla igen och hålla ut för segel- och motorbåtar mindre än 28 fot. Men egentligen kan det vara en björntjänst och en sådan gör ju ingen glad, som Baloo sjunger sisådär 15.35 på julafton.

     

    Sedan brukar jag ju passera dig i Sotekanalen i 5,5 knop, långsammare blir det ett väldans rattande då båten slingrar sig. Men det blev bättre när jag hade bytt till fyrbladig inte propeller.

    Dig är det nog inte så farligt med.

    Nu har JAG ju inte ont av lite sjögång så jag klarar mig alltid, men det händer relativt ofta att vissa motorbåtskörare kör väldigt nära och tränger sig förbi mindre båtar på ganska trånga ställen. Det värsta jag sett var vid kummeln på utsidan kolerakyrkogården i Stallerännan norr om Bohus Malmön. En större motorbåt drar på så mycket han kan för att tränga sig mellan kummeln och en mindre båt. Fy katten vad den lilla båten rullade. Hade motorbåtsKÖRAREN väntat i 5 minuter hade han haft hur mycket plats som helst att passera den lilla båten på.

    Har du passerat mig mer än en gång? Den gången förstod jag inte inte att det var du, men la märke till att båten som passerade hälsade lite mer än vanligt. Att det var du förstod jag när du skrev om det här på MG.


  3. 2016-07-11 vid 23:10 skrev raol:

    Fast så sker ju inte. Det ångas på i höga farter. Ibland drar nån igenom i 20-30 knop till och med.
    Några kilometer längre söderut finns Sotekanalen, med 5 knop begränsning, och där går de flesta i tillåten fart. Så uppenbarligen fyller en uttalad fartbegränsning ett syfte här.

     

    Jag undrar om många motorbåtsägare ens är medvetna om hur mycket deras svall påverkar andra. I just det här sundet är det bitvis så smalt att mindre båtar riskerar att ohjälpligt kastas in mot land i värsta fall.

    Det finns en del motorbåtsägare - ganska många - som är stelopererade i nacken. De är därför helt oförmögna att se vad som händer i deras svallvågor akterut.


  4. 2023-05-12 vid 11:51 skrev Ruskpricken:

    Ack ja...... den hamnen....det var kanske trevligt på Albert Engströms tid, vad vet jag. Besökte det en gång för ett antal år sedan å det var dels en massa byggen på gång dels visste de  ingenting å så var det struligt med plats. Det enda som var bra var den då halvfärdiga toan å duschen. Pg bygget-gratis.

    Sedan har jag varit där flera ggr men inte lagt till i hamnen utan i lä vid en ö stenkast därifrån för ankare på svaj. Billigare å lika bra. Jag har ju allt ombord inkl toa å "duscha" kan man göra i havet. En snabb dopp även om det är kallt.

     

    Däremot kan jag rekommendera Väddö kanal för det är så himla trevligt när vitsipporna blommar, gäller att passa in tiden bara. Å Brovakten har jag bara haft gott att säga om.

    Kommer du inte ihåg när vi var där med "Solida". På de lediga "gästplatserna" som var drägliga att ligga på kom vi inte in. Där vi kom in var det så utsatt i de kulingvindar som rådde - vind och sjö in på låringen. Vi la oss på en av de många lediga privata platserna. Blev oerhört nonchalant bemött av killen i kassan. Vi valde att ligga kvar på den privata platsen som vi lagt oss på. Kom innehavaren var vi ju kvar ombord och fick väl i så fall flytta oss. Vi låg tryggt kvar hela natten - utan att betala nån hamnavgift.


  5. 9 timmar sedan skrev Georg_Ohm:

    Det egentliga problemet är väl egentligen att större delen av Bohusläns kustnära vatten sjömättes "så sent som" 1920, eller åren däromkring. Undantag finns ju när det sjömätts senare, men då för den tunga yrkessjöfarten, "typ" Brofjorden och en en del andra ställen. Sedan har ju diverse privatfinansierade företag eller seglarorganisationer fått mäta upp en del begränsade områden, som sagt här är det av militärstrategiska skäl myndighet inte tillåtit mera omfattande mätningar. 

    men Vladimirs kompisar har säkert redan varit här och mätt, och kanske redan har aktuella sjökort, vi kanske skulle fråga dom istället...?🤪

    Fast det sjömättes väl en hel del på 1950-talet. Jag kommer ihåg att min morfar hyrde ut rum till militärer som höll på med sjömätning under en ganska lång period. En av offiserarna hyrde sen halva huset under sin semester och tog dit sin familj.


  6. På "min" brygga ligger det en liten segelbåt med kosterskrov på max 25 fot. Häromdan for den dumma tanken;"Vad är det för båttyp genom min hjärna".

    Dum på det viset att när man väl har börjat tänka en sån tanke så är det svårt att släppa den när man inte hittar nåt svar.

    Är det nån  som vet vad det är för typ av båt?

    Båt brygga D1.jpg

    Båt brygga D3.jpg

    Båt brygga D2.jpg


  7. 2023-04-05 vid 00:26 skrev Lintott:

    Är det den här gamla trotjänaren du är på väg att lägga vantarna på?

    bild.png.72a7d2033d377bb08bc398a627b620bc.png

    Jag är aldrig inne på MarinGuden nu för tiden - även om genvägen ligger kvar på "bokmärkesfältet". Av någon anledning råkade jag klicka på länken alldeles nyss och hamnade på denna tråden. Båten på bilden har varit min i 10 år under 1990-talet. Jag låg längs den höga klippväggen i "Sillbysan" Vasholmarna och tog bilden uppifrån klippan.

    Havsfidran 318 "Dis" köpte jag 1990  av ett äldre par - möjligtvis på "Killingholmen" - och sålde år 2000 till en man från Uppsalatrakten, som hade den på Sunnanö brygga - Öregrund. Han sålde den vidare efter några år - till vem vet jag inte.

    Byggde dooghauset. Med sitt kapell var det en bra plats att sitta på under långa seglingspass. GPS-sen på ruffluckan. Kaffekoppen på sidan och gärna en knäckebrödssmörgås med norsk kyddost. Manöverpanelen till autopiloten på SB-ruffskott. Med två blå båtkuddar under ändan satt jag bra och hade god sikt runt om.

    Hade kvar pluggen till dooghauset i väldigt många år, många förhörde sig om den, men ingen var tillräckligt intresserade så att de hämtade den. Hamnade så småningom på soptippen - eller Återvinningsstationen som människor med mer modernt språkbruk säger idag.

    När jag körde över smögenbron idag - för att spela i Equmeniakyrkans påskdagsGudtjänst - såg jag att Stefans Lord Helsman inte låg kvar på sin plats. Brukar alltid kasta en blick på båten när jag - nästan dagligen - kör över bron. En båt som jag och seglarkompisen Erik seglade hem till Springets småbåtshamn i Kungshamn från Klagshamn för Stefans räkning.

    Stefan såg till att vi kom från Smögen till Klagshamn. Han såg också till att vi hade rikligt med mat inför seglatsen. Misstänker att hans favoritföda är ägg och bacon - av vilket det fanns i riklig mängd. Stefan följde med på seglatsen mellan Klagshamn och Torekov - där han bjöd på en flottare middag - innan han jagade iväg med bussen för att köra lastbil mellan Oslo och Stavanger. Själv hade jag hundvakten förbi Ven. Under den vakten gjorde vi inte många knop om ens någon. 

    Kryssen upp mot Glommen blev hård. Jag har ju varit i Glommen många gånger men det var många år tidigare. Sista biten in mot hamnen hade vi plattläns och det gick undan - mot ett helt osynligt hamninlopp. Väl i hamn hade vi inte lusta att laga mat, så vi gick upp till pizzerian. Utan att kolla vad som pizzan bestod av beställde jag "Glommen Special". När den kom in på bordet bestod "Glommen Special av bacon och ägg.


    Sista etappen till Hasselösund fick Stefan fixa själv - en seglats som för Stefans del hade startat i Oxelösund.

     

    • Gilla 6

  8. 2022-04-19 vid 14:25 skrev johan_sjobjorn:

    Kostnaden för de motifieraringar jag behöver göra för att förbättra räckvidd och "sjötålighet" kan man nog dock köpa en enklare segelbåt i dagsläget. Så rationellt är det ju inte på något plan.

    Varför skall man köpa något som inte kan segla över huvud taget - om båten inte skall användas enbart för transporter mellan två specifika punkter.


  9. Två killar från Lysekil körde Lysekil, Färöarna, Island, Grönland, Canada, USA, Panamakanalen, upp längst Nordamerikas västkust till Alaska,med en styrpulpetbåt. Det var tänkt att de skull köra Jorden runt. I Alaska blev de ovänner och projektet gick i stå.

     

    Kopierar in ett inlägg jag skrev  i ämnet på Maringuiden 2009

     

    "Det är i regel besättningen inte båten som är begränsningen. En båt klarar sig ofta bättre än vad besättningen gör. 

    Två man från Lysekil försökte köra jorden runt i en 5 m öppen båt. Man kom via Island -Grönland- Canada - USA - Pannamakanalen till Alaska. Där tog tydligen resan slut. Om jag uppfattade det hela rätt - inte pga. båten, utan snarare pga personliga motsättningar. 

    Hemsidan som berättade om resan är borta sen nåt år. Synd. Det var en bragd. 

    Adventure around the world - följ grabbarna från Lysekil som åker jorden runt i en 5 meters styrpulpetbåt! 

    Jag hittade en artikel av Staffan Heimersson www.aftonbladet.se/vss/nyheter...

    Samt denna http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0004/23/roy.html"

    Roy Karlsen Lysekil borde ju gå att kontakta

    • Gilla 1

  10. 2022-04-16 vid 19:18 skrev FIATX19:

    Roligt tankeexpriment.

    Nyamko Saboni satsar på att åka till Norge. Själv tror jag att jag stannar och slåss mot Ryssen om han kommer.

    Har ingen erfarenhet av långa färder på Atlanten så jag tar fram popcornen och hoppas på underhållning. Väder är nog viktigaste faktorn gissar jag. Men omöjligt är det inte (en vassflotte kommer man långt på).

    Men hon åker nog bil.


  11. 13 timmar sedan skrev IngemarE:

    Och det skulle båtägaren inte märka, tror du ?

     

    Betänk när vi svarar TS att det inte är TS egen båt som skall åtgärdas utan en annan persons, en åtgärd som TS inte bara skall fixa utan ägarens tillåtelse utan också skall vara sådan att båtägaren aldrig skall komma att märka hålet TS åsamkat båten.

     

    Inte alls negativ egentligen, skriver bara av omtanke om TS. Lika bra att vara ärlig och ta allt därifrån.

     

    (Hade det varit min egen skulle jag dock också satt dit något "snyggt", typ nämnda galler eller lucka 😉)

    Det är klart att ägaren kommer  att märka det.

    Vad jag förstod, hade frun, som ägde båten, sagt att det är ok att ta upp hålet för att rädda katten men mannen motsatte sig det.

    Det spelar ju ingen roll vad TS gör. Oavsett vad han gör blir det fel.

    Hade han inte tagit upp hålet hade katten dött av brist på vatten och mat. Katten hade sen legat någonstans i utrymmet och "luktat apa". För att få bort kadavret hade det kanske krävts betydligt större insatts för att få bort kattliket och sanera båten från lukten. Detta hade ju varit båtägarens problem.

    Om han sen via tingsrätten kunde kräva  "håltagaren" på kostnaderna, är väl oklart. Skadan hade ju kunnat begränsats genom det mindre ingreppet som "håltagaren" nu har gjort - men som båtägaren motsatte sig.

    Går han in i båten och reparerar hålet - oavsett  vilken metod han väljer - så är det "egenmäktigt förfarande. Att sätta igen hålet utan att ägaren/mannen märker nåt går inte. Mannen borde ju dessutom redan veta att TS har sågat hål i hans båt.

    Bästa lösningen kanske är att "håltagaren" låta det va som det är och se sig om efter en annan bostad och skaffar sig en bra advokat. Båtägaren får fixa hålet bäst han vill och har ju också möjlighet att stämma "håltagaren" i tinget. Förlorar båtägaren i Tinget, blir hans oginhet en dyr historia för honom (båtägaren)

    Hade det varit min båt, så hade jag skrattat åt det hela och sagt åt "håltagaren" att han inte behöver bry sig om hålet över huvud taget och att jag fixar det när jag gör i ordning båten till våren.


  12. 2022-03-12 vid 10:06 skrev Boanjohan:

     

     

    Mitt tips till trådstartaren är att låta undersöka stabiliteten om du ska ge dig ut på de stora haven med stora vågor (stora rullningsvinklar på båten) och risk för oväntade oväder. Det är en bra försäkring att veta vad du har för stabilitetsegenskaper.
     

    Mitt tipps till TS var i mitt första inlägg - skaffa dig en modern långkölad koster eller liknande.

    Sen kan man ju alltid diskuterar detalfrågor på ett snusförnuftigt sätt.

     

    • Gilla 1

  13. 43 minuter sedan skrev Peter_K:

    Den där typen av båtar användes främst för kustnära fiske skulle jag säga. 
    Att gå för motor i flera dagar över öppet hav, utan möjlighet till sekundär drivkälla i form av t ex segel, i en båt som rullar ordentligt vete tusan om jag hade givit mig på. Finns ju anledningar till att man sällan hör om personer som ger sig ut på långresa över havet i motorbåtar. 
     

    Att tuffa över havet en lugn dag via Danmark och sedan leta sig ner i Europas kanaler är däremot inte helt fel..?

    Fast det där med hur en båt klarar sig under tuffa förhållande, handlar mer om besättningen kunskap och erfarenhet. 

    Att gå långt med en motorbåt handlar ju också om att kunna ha med sig tillräckligt med bränsle.


  14. 22 minuter sedan skrev Boanjohan:

    Och många 1000-tals fiskare har förlist och dött i den typen båt!

    Dock kanske främst pga dåligt väder och (eller i kombination med) på tok för mycket last efter lyckat fiske. Men rätt lastad och i rätt väder så är det en fin fin båt att ge sig ut på havet med....om virket är friskt och nitar mm oxå är friskt.
     

     

    Nu kan man inte jämföra när man seglar för sin brödföda mot när man seglar för sitt nöje.

    Lever man på sitt fiske, så var det ju att ge sig ut på havet, nästan oavsett vilket väder det var. Längre tillbaka i tiden var det många fiskare och sjömän som dog på havet av olika anledningar.

    När det gäller långfärd med den typen av båt, så läste jag för många år sen en bok om en man (av någon anledning dyker orten Ljungkile upp i mitt sinne).

    Om det var ekonomiska och kanske äktenskapliga problem som fick honom att ta "sin" fiskebåt och ge sig av. Tror han hamnade i Medelhavet. Tror också att mannen ägnade sig åt smuggling från nordafrika för att förstärka sin kassa. Vad jag vill minnas var det en intressant bok om hur det var att gå med en båt av den typen som TS visar på sin bild.

    Vad boken hette kan jag inte komma på.

    Men som sagt - jag skulle inte välja en sån båt för den typen av färder.


  15. 14 timmar sedan skrev Heliac:

    Att segla är inte tanken utan det är motor som gäller. Den marschar fint i 7 knop så man får inte ha bråttom.

     

    Som sagt det är bara i princip en dröm än så länge. Båten som sådan tycker jag inte är opraktisk, den har vattenburen värme och vv-beredare, dieseldrivet. Vattentoa och septitank..batteridrivet kyl, gott om stuvutrymmen...osv

     

    Däremot är den inte lika lätt att backa och lägga till med som en modernare båt. Men gillar man gamla båtar så är den "helt rätt"

    Är det en båt som du äger idag?

    Varför den inte skulle klara öppet hav - som Peter antyder - förstår jag inte.

    Den typen av båtar har fiskare legat ute  på öppet hav med hur länge som helst.

    Men skall man ha en 10-metersbåt att gå runt på världshaven med, så hade jag föredragit en - typ - sån här.

    Moette.JPG

    • Gilla 1

  16. Min julle sjösätter jag när den blir klar att sjösätta. Håller på att jobba med den i garaget och jobbar på den när jag får tid. Tex idag - då jag tvättade av den invändigt. Skall måla över insidan bl.a.

    Min motorseglare sjösätter jag nån gång före midsommar eller ett par månade innan. Exakt när beror på många olika faktorer. Det var två år sen jag sjösatte senast och jag vet att det är en del beväxning på propellern. Tar upp den gör jag några dar innan sjösättningen.

    Jag har nästan tom tank på Motorseglarn och har funderat hela hösten på att gå och fylla tanken - 160 liter - men det har inte blivit av. Man kanske skall vänta nåt år!?

    Varför man sjösätter!?

    Frågan är väl snarare - varför man tar upp!?

    jag tar upp för att göra ren och polera och vaxa skrovsidorna - så att de inte ser allt för bedrövliga ut.
    Polera propellern för att det inte skall gå allt för sakta när man går med motorn och målar botten med giftfärg, för att båten skall se skaplig ut på kortet man tar när man sjösätter och att det inte skall växa allt för mycket "skälrugg" på den de kommande åren.

    Båtarna.jpg

    • Gilla 2

  17. Ja - jag har faktiskt en form till en canadensare som jag byggt ett 20-tal canadensare i.

    Finns i Kungshamn.

    Tyvärr har en byggfima satt upp en arbetsbarack som blockerar dörren till boden för närvarande. Vet inte hur länge de skall ha kvar sin bod där. 

    Mail tommy.h.andersson (alfakrull) telia.com


  18. 1 timme sedan skrev Brunnsviken:

    Tack för arbetet! Om jag läser den kommer jag att swisha också. Jag skulle vara beredd att betala för att få den här utskrivet som nåt litet häfte för att göra det enklare att läsa. En idé till dig Seawolf 🙂

    Kollade och öppnade PDF;en på min dator. Därifrån är det ganska enkelt att skriva ut själv. 97 sidor och en del svart färg. Gör man det själv är det ju för eget behov och ställer nog inte till några problem för någon.

    Fast jag läser nog på datorskärmen 

    Tack Seawolf


  19. 2022-01-19 vid 23:21 skrev Peter_K:

    Handen på hjärtat - vad köpte du senast på mässan?

    Sardiner har varit det jag alltid köpt på båtmässan i Stockholm - brukade bli 20 -30 burkar.

    Sist jag var på båtmässan i Stockholm, och det var för kanske 4 år sen, så köpte jag nån australiensisk korv bl.a. Kängurukorv. Den smakade vedervärdig. Sen dess har jag inte var nån båtmässa. Nu beror det inte på den vedervärdiga kängurukorven, utan på mina ben, som inte klarar av att gå runt en hel dag.

    Ett och annat beslag har det blivit under åren och med några års mellanrum en SXK-flagg.

     


  20. 2022-01-22 vid 12:13 skrev heppstar:

    Hej,

     

    Jag har en Crescent 425 med en 20hp motor som jag tänkte fiska kustnära med på fina dagar. Hur tänker ni med små båtar gällande avstånd till kusten. Hur långt från kusten bör man max röra sig (finns ingen skärgård). Jag förstår att det inte finns något exakt svar då det beror på väder vind etc. men som sagt soliga fina dagar med bra koll på väderleksrapporterna. Vad bör man ha som tumregel?

     

    Tack på förhand!

    Det beror helt på besättningens kunskap och erfarenhet.

    Två killar från Lysekil körde - kanske en aning större styrpulpetsbåt från Lysekil via Shetland, Färöarna, Island Grönland, Kanada, USA, längs Mexikos kuster och tog sig ut i Stilla havet och upp till Alaska.

    Tanken var att de skulle ta sig hem till Lysekil genom att köra vidare västerut.

    Färden tog dock slut på Alaska - pga att de blev ovänner. 

    Så det är inte båten som sätter begränsningarna utan besättningen.

    att man har koll på väder och strömma och att man har bränsle som räcker till hela den tänkta färden och i reserv. Ordentligt med kläder utifall att och även en väl tilltagen matsäck och vatten.

    vi som började med sjölivet som små, hade ju den fördelen att vi började med små korta färder och sen ökade seglingsområdet efterhand. 

    Som den seglare jag är, skulle jag inte "våga" gå från land med en båt som bara kan drivas av en aktersnurra. 😉 Men det är ju lätt att va stöddig när man bara har segelbåtar.


  21. 1 timme sedan skrev Georg_Ohm:

    å orkeslös är du väl ändå inte att du kan ta dig till Schenkers eller Post Nords utlämningsställe i Kungshamn eller annan närbelägen ort? 😀
    Biltema med fler har ju postorderförsäljning! 

    Men klart det är svårt att bedöma en vara bara genom att se den på en bild på en hemsida.
    Men så himla långt är det väl ändå inte till Torp?

    Sedan finns det väl inte så där jättemånga ”järnaffärer” kvar längre, där man kan köpa verktyg…

    Jo - jag är ganska kass.

    Vi har ju en bra affär "Nordens Skepshandel" på Smögen där man som stamkund och lokalbefolkning får bra rabatt vare gång man handlar. Så det finns ingen anledning att åka 12 mil och lägga ner en hel dag för att handla lite prylar man behöver. När man håller på att greja behöver man ju prylen nu - inte om några dar. 

    Håller på att lacka lite inredningsdetaljer och lacken tog slut i samband med strykningen i fredags. Att köra till Uddevalla för att köpa en burk lack lockade inte alls, men en sväng till Smögen är ju ok. Det man inte har i verktyg och skruv mm - det har man på Bertils Järn i Kungshamn.

    Man måste kanske va rädd om de affärer som finns kvar här ute även på vintern. Sen har vi ju faktiskt Sotenäs trä - i Bovallstrand som har det mesta inom bygg och verktyg. Karl Hedin på Hogenäs har ju också en del verktyg mm.

    Sen finns det ju många som älskar att åka långa vägar till såna handelsplatser som Torp för att shoppa - något som jag avskyr. Både att åka/köra bil och att shoppa.

    Däremot har det hänt att jag bett min dotter i Karlstad åka till Biltema och köpa vissa saker till mig när jag vet att hon är på väg hit.

    • Gilla 2

  22. För mig är det ofta för dyrt att köpa det jag behöver på BILTEMA. Att köra bil en massa mil är inte gratis och det tar ju en halv dag att köra dit. I princip är ju en sån dag förstörd för en gammal orkeslös gubbe.

    Använder mycket epoxy och det köper jag uteslutande hos BILTEMA - eftersom jag alltid har epoxy hemma kan man ju ha lite framförhållning.

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa nytt...