Jump to content
Sunday 14 July 2024

RivaChrille

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About RivaChrille

 • Rank
  Kadett
 1. Man kan ju justera höjden från förarplatsen. Men en eller två lösa extrafendrar hade jag nog definitivt haft.
 2. Jo, det är klart. Men jag tycker systemet på Wajer 55an inte verkar ta upp särskilt mycket plats? Små hål och fendrarna ser riktigt små ut innan de fylls med luft. Hade varit intressant att se systemet innanför skrovet.
 3. Hjärnan verkar funka bättre på morgonen; jag sökte på "Internal fenders" och hittade lite mer. Bl.a. verkar denna nederländska tillverkare ha sådana fendrar. Även på mindre båtar.
 4. Haha! Tänker mig att då "slangen" och fendern är kopplad så borde man kunna justera höjden upp och ner. Har försökt googla mig fram till någon info om systemet, men "inflatable fenders" ger bara vanliga fendrar (som ju är uppblåsta) och videon innehåller inte heller mer någon information.
 5. Ännu en uppfinnarJocke-fråga, men denna gång inte något jag själv kommit på. Denna såg jag på instagram och tyckte var väldigt häftig. Det är alltså fendrar som kommer ut ur båten och automatiskt fylls med luft. Spontant tycker jag att det verkar väldigt praktiskt att slippa ha fendrar som tar plats och kan fällas ut från kaptenstolen. Lägg på att man kan anpassa höjden också så känns det ju väldigt smidigt. Nackdelen är väl att dem inte sitter fast med rep utan med gummislangarna som fendrarna får luft ifrån; måste väl vara väldigt starka grejer för att de inte ska slitas eller nötas ner direkt. Vad säger ni? https://www.instagram.com/reel/Cv7VPvUtHCl/
 6. Precis. Tänker mig att man drar ut tilllräckligt med tamp så det finns plats att fästa i knap på båt och knap på land. Och när man sen kastar loss så lossar man vid bägge knaparna och så snurras tampen in. Skönt man inte var helt ute och cyklade då. Tack!
 7. Nu kanske man dumförklarar sig med sitt första inlägg men tanken slog mig och jag ville iallafall lufta det hela. Jag vattnade gräsmattan och gav mig sen ut på sjön och då jag först hade använt en slagvinda med rollup-funktion och sen höll på med tamparna så kom idén; Hade inte en liknande snurra med tamparna på en båt varit något? Rollup-funktion är alltså att den drar in slangen men den kan stanna vid några hack. Hade man haft det med tamparna så kan man dra ut så mycket man behöver och sätta fast vid knapen på båten och bryggan. Men då slipper man ha en massa lösa tampar på däck. Kanske heldumt. Men ville lufta frågan. :)
×
×
 • Create New...