Jump to content
Sunday 26 May 2024

Adhdh2o

Medlemmar
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Adhdh2o

 • Rank
  Landkrabba
 1. Tyckte mej märka en gång när jag lastade fören full, och jag för övrigt var själv i båten, att den gick mjukare. Var därför själv inne på tanken, men är samtidig lite rädd att man gör båten farlig. Måste väl i så fall ta ut den extra vikten som man lagt i om man skjutsar på hela familjen med packning, .
 2. Som flera skriver här så ser det ut att det säkraste vore att öka båtlängden med ett par fot, samt att välja något annat än Buster, och då gärna tex Anytec. 23-25 fots Anytec ligger lite utanför budget, men det är såklart prioriteringar... Iaf vore det intressant att veta om det finns 21-fots båtar(läs billigare) som beter sej lugnare/mjukare i krabbig motsjö än en XXL från 2013. Någon som vet? Ett krav är att båten kan ha värmare, dvs ha en stor vindruta med kapell, evt HT/hytt.
 3. Jorå, provar att trimma in motorn också ,men det hjälper inte stort, även om jag känner att beteendet på båten för övrigt förändras.
 4. Vi har en Buster XXl -13. Båttypen, storleken och omdömet var det som gjorde att vi köpte den för några år sedan. Vi använder den för att komma ut till stugan, ca 20nm en väg, och till vanlig fritids-åka. Stugan ligger ute på öppet hav, det är mycket väder, och sällan lugnt på havet. Vi känner oss aldrig rädda i XXL'n, men det som är jobbigt är hur den hanterar mindre vågor, som uppstår typ vid motvind och 3-7m/s. Den slår väldigt och det blir jobbigt/frustrerande att åka så i 20nm. Det hjälper lite att sakta ned, med mindre man sänker farten til typ 10-12knop. Vi har monterat dämpning på stolarna, så själva smällarna som vi fick rätt upp i ryggen är iaf borta, men det är fortsatt så illa att vi funderar på att byta båt. Sedan vi gillar Bustern: Är det någon som jämfört XXL och dom större ”Bustrarna” och kan säga att vi vid att byta opp oss skulle märka stor förbättring? Eller är det skrovet til Buster som är utformat så att slag är något man måste leva med? Eller är det helt enkelt så att det är storleken som räknas och att borde vi gå upp till en iaf 23-24 fots båt?
×
×
 • Create New...