Jump to content
Saturday 18 May 2024

offeranodar

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About offeranodar

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har du betet i en försluten hink utan luft eller är den öppen så luft kommer i? Och hur ofta saltar du? Antar att du låter det ligga 1 månad?
 2. Tack igen för svar. Vad är tanken med att man lägger fisken i en hink med lock och salt? Ska saltet göra så de torkar då? Går detta ens när hinken är försluten med ett lufttätt lock? Lite kul experiment gjorde jag för några år sedan, då använde jag bara färskt bete och fick bara krabba. Men hummern ska gilla lite mer "ruttet"?
 3. Jag vet ju att det stället funkar eftersom andra fick hummer där så stället ska nog inte vara något problem. Men Det verkar vara burarna som är fel. Får väl bli att köpa några nya orangea i år och fylla de med tunga stenar så de lägger sig bra, och kanske satsa på bättre burar nästa år
 4. Tack för svaret! Om jag förstått dig rätt så menar du att de orangea burarna är för dålig stabilitet och kan landa snett, samt de små svarta burarna från biltema är för små för att landa bra på en stenig botten? Varför behövs det en stor klick betong i de orangea burarna för att fungera? Jag brukar kolla på sjökort och leta efter 10-20 meters djup på stenig botten där andra lägger, hur hjälper ekolod om jag ändå vet att det är stenig botten och rätt djup? Undrar även hur jag ska låta betet ruttna. Låter man dom ligga i en hink med eller utan lock och hur ofta ska man salta de? Det luktar ju förjäkligt så undrar var man förvarar det på bästa ställe också?
 5. Tjena! Jag har lite funderingar kring hummerfiske. La ut 7 hummertinor i år på 2 personer och fick inte napp i någon, inte ens en krabba. Har använt dessa burar för hummerfisket de 3 senaste åren: Hummer-/krabbur - Biltema.se Hummer-/krabbur - Biltema.se Vissa säger att biltemas hummerburar är dåliga. Men vad är egentligen skillnaden mot de proffsigare? Det är ju bara nät och ett hål in, hur stor skillnad kan buren göra egentligen? Min andra fundering är om jag använt fel bete. Har använt laxhuvuden som jag saltat och låtit ligga ca 1.5 vecka, med förslutet lock på. Hummerbete ska ju va lite ruttet. Hur gör ni andra när ni låter betet ruttna? Jag har använt strumpor som jag lagt betet i, istället för att lägga det i agn-påsen, men detta borde inte heller göra så stor skillnad, då jag gjorde så för 2 år sedan och fick då upp 10 krabbor på 6 burar, fiskade då på ett annat ställe med lerig botten. Stället som jag fiskat på är 14 meter och stenig botten så det känns ju ändå ganska rätt. Sett många andra lägga där också och hört av flera som använt proffsigare burar med makrill som bete att de fått lite hummer och krabbor. Kan det vara så att jag bara hade otur denna gång? Jag såg att andra som tog upp sina burar på samma ställe hade både hummer o krabbor som sagt men de använde en proffsigare bur och makrill som bete i agnpåsen. Tänkte ge det ett försök till. Hur går jag till väga steg för steg för att få det mest ultimata betet? Tack för svar! :)
×
×
 • Create New...