Jump to content
Thursday 13 June 2024

sideshowbob69

Medlemmar
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sideshowbob69

  • Rank
    Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hej alla som hjälpt till här och gjort världen, eller åtminstone Sverige, till en bättre plats. Ni är grymma! Let's keep it up så jag tänkte skriva av mig här. Mycket riktigt är det på något sätt impellern som inte riktigt kommer igång (tror vi alltså) och skapa tillräckligt sug/tryck för att flödet skall komma igång om man inte drar iväg i 3000-4000 varv en stund. Nu landar det på 71-73 grader konstant! Hurra! Startade motorn och tog bort tampar sedan för att den skulle komma upp i lite temperatur innan lite högre varv. Är tvungen att köra en fem knop eller så ett par minuter för att komma bort från hamnen. Därefter upp i 3000-4000 varv vände när den var uppåt 63 grader för att inte komma för långt bort från bryggan om det inte skulle funka. HUR eller VARFÖR detta inträffar vet jag inte. Men låga varv (tomgång i stort sett) räcker INTE för att flödet skall komma igång efter ett impellerbyte mot sjövattenintaget (ej drev). Jag tänker mig helt enkelt att impellern snurrade för långsamt för att skapa nödvändigt sug. Detta kanske BARA uppstår när det är luftfickor i systemet efter vinterförvaring precis nedanför pumphuset? Nu skall jag väl tillägga att jag var tvungen att byta batteri men det var bara jag som glömt att ta ut det under vinterförvaringen. Så det var väl inte så konstigt. Jag tror det är helt orelaterat. Nu skall ju jag inte jinxa det här men kan termostaten vara inblandad här? Den är ju designad, såvitt jag förstår, att öppna vid en specifik temperatur för att öka flödet. Men jag kanske är ute och cyklar här? Återkommer med bilder.
  2. Men det här rör ju sjövattenintaget. Inte drevet. 🤷🏼‍♂️
  3. Läst. Antar att dessa är för tömning av vatten vid vinterförvaring så att saker inte fryser sönder?
  4. Törs man fråga vad de två vingmuttrarna i blå plast är till för? Se bild. För de står lite tvärs. Men det är inga ventiler hoppas jag? 🤷🏼‍♂️
  5. Det där låter helt sjukt bra för mig om det skulle funka. Runt 70 grader siktar jag på har jag för mig. Impellern som byttes var riktigt, riktigt dålig så det lär vara bättre kylning i år!
  6. Om den kärvar just sådär som ngn skrev kanske man kan testa att göra detta. Är det detta som menad med att ”hjälpa” den? Då skall jag jag nog ta en kort, kort tur och sedan tillbaks till bryggan. Men jag skall hoppa i först och bara kolla så att det inte sitter en jävla kork eller gräsand i intaget av sjövattnet. Blir nog kallt. 🤷🏼‍♂️
  7. Intressant. Då till följdfrågan. Hur ”hjälper” man den med vatten? Så att den ”kommer igång” med kylningen? 🤷🏼‍♂️
  8. Jag lade ju precis i båten. Vore ju sjuk maximal helt otrolig otur om man skulle få stopp i sjövattenintaget den korta bit som båten låg i. Men, det är klart. Enkelt att dyka ned och kolla. 😊 Eller så gör man båda tipsen som du skriver!
  9. Jag kan nämna att årsmodellen är 2006. Och gångtiden är 340 timmar enl anteckningarna från mekanikern. 😊
  10. Ja. Det här är nytt! 😊 I verkstan, borde man inte kontrollera detta medelst tomgångskörning? Eller sätter ni bara in en ny och skruvar ihop den? Känns rimligt att faktiskt kontrollera att det faktiskt fungerar som tänkt? Båten har alltså stått inomhus, torrt och varmt. Så inget kan ju ha frusit. Den startade på en gång väl i vattnet. 3.4 sekunder typ. Kan vinterförvaring gjort att några kylkanaler blivit igentäppta och det är därför det inte funkar? Jag kan se att det finns några ml kylvätska vid expansionskärlet men det fanns det även förra året. Om det inte är impellern? Vad vad kan det vara då? Jag får ju såklart ringa mekanikern så får han säga sitt. Hittade följande beskrivande bild. Det var lite oklart om det var exakt Mercruiser 4.3 MPI som visas eftersom sidan var så stökig.
  11. Han som bytte är väl något av ett proffs vad jag förstår. 😊 Har inte hunnit prata med honom ännu. ”HAN-SIE183 (Impeller Hi-Perf)” Står det på fakturan. Vad det är har jag ingen aning om. Men jag tror inte han sätter in något som inte kyler motorn. Skulle jag tro.
  12. Drevet har faktiskt stått i fel läge över vintern… Kan det vara veck som är felet här? Jag kollade aldrig när jag sjösatte. 🤷🏼‍♂️
  13. Jag har några digitala displayer men jag tror inte det är några knappar att trycka på. Får kolla efter middagen. 😊
  14. Jag har några digitala displayer men jag tror inte det är några knappar att trycka på. Får kolla efter middagen. 😊
×
×
  • Create New...