Jump to content
Monday 22 July 2024

Buddis

Medlemmar
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Buddis

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Buddis

  B20 som surar

  Hallå, har en båt på kärra som jag aldrig fick i vattnet för den spökar med mig. Båten gick förra sommaren som en klocka. bestämde mig att gå över förgasarna så köpte nya membran och packningar samt nålventiler. och båten funkade när det sattes ihop, hade igång henne hemma och körde varm stängde av och starta i 2 dagar. Gick perfekt och bra respons. sen när ja skulle lägga i skulle jag prova 1 gång till då gick den riktigt dåligt. Den startar direkt jag vrider nyckeln, men går 3-7 sekunder och sen blöddrar och ger ingen respons vid gas. Och lägger igen och startar Inge mer. Men låter ja båten stå över dagen så startar den direkt igen dagen efter. har bytt kondensator och tändspole och fördelar arm, brytarspetsarna var fel så dom är inte bytta. Första stiften var blött och tredje om ja räknar 1 2 3 4 framifrån till bak så var 1 och 3 blöta 2 och 4 sotiga?? någon som tips med vad jag kollar härnäst?
 2. Haha värt ett försök:) ja jag ska ta en titt.
 3. Samma sak för mig, backen rör sig direkt, det är framåt man får vänta lite. Kom du fram till vad ditt problem var? Mvh
 4. Buddis

  Md21

  Tror det är RB backslag
 5. Buddis

  Md21

  Hur sätter jag fulllastanslaget ? Har växel och gas reglage i båten. Mvh
 6. Buddis

  Md21

  Då frågar jag direkt. RB backslaget, har vi något gott eller ont och säga om dom? Är helt ny på dom här grejerna. Mvh
 7. Buddis

  Md21

  Tack dumt av mig och inte nämna det. Jag har 2 spakar 😬 också en grej jag hade gärna ändrat på. Så man kan va lite snabbare när man lägger till. Mvh
 8. Buddis

  Md21

  Har inte ens vågat haft fullt efter alla forum jag läst att toppen säger upp sig. men det är ju som du skriver att motorn är gjord för det. kanske ska prova gasa ur och se vad instrumenten säger och vad den varvar. Ja den verkar kyla väldigt bra sjunker fort när man släpper av och går ner i varv. vem ska jag prata Med angående propellrar och som vet vad jag menar för båt när jag säger nimbus 26 med en md21? propeller kan man beställa från hela Sverige om man bara får prata med någon som vet vad han pratar om. tack för svar.
 9. Buddis

  Md21

  Ja det gör vi nog också just nu. Så de lät ju härligare med 2200 i varv än 3000. vore trevligt om man kunde få några knop med lägre varv utan att förstöra motorn. Förstått de inte får gå för tungt heller. Men någon fin balans där emellan borde ju finnas.
 10. Buddis

  Md21

  De vet jag inte. Kanske ska börja där då, vore ju suveränt om de bara är oljebyte som är lösningen. men ska inte ropa hej än, någon rekommendation på olja ??
 11. Buddis

  Md21

  Tror han mena varm
 12. Buddis

  Md21

  Ja jag kanske kan pressa den över 7 knop men då varvar det på tok för mycket än jag önskar. Därför ja tänkte om man kunde ändra propellern för att få en bättre toppfart på 2400-2700 mer vill jag inte varva. Acceleration är inte intressant i en sån båt 😅
 13. Buddis

  Md21

  Tusen tack ska lägga mig och guppa idag och kolla igenom filmer du delat. Uppskattas för alla snabba och bra svar!
 14. Buddis

  Md21

  Ja båten får alltid stå en stund när vi väl kommit fram. Så den får svalna förra ägaren var stressad och slog av direkt efter en längre hård tur, så toppen slog sig.
×
×
 • Create New...