Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Bext

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bext

  • Placering
    Kadett
  1. Okej, nu har jag kanske liskat ut varför ni inte känner igen pumpen. Min motor är alltså sötvattenkyld (vilket jag trodde samtliga penta motorer var) och har två impellerpumpar, varav den som läcker är den som är monterad på vevaxeln. (Se bild) . Såg att martec sålde sötvattenskit till dessa motorer så har frågat dom om dom har reservdelar till dessa pumpar.
  2. Nej denna är inte monterad på kamremskåpan. Denna sitter bultat med medbringare på vevaxeln. Ska skicka en bild när jag kommer hem.
  3. Hej igen! Fel av mig, sorry! Har trott att jag haft en aq170 men såg nu på motorbrickan att det är en aq130. Har putsat upp locket på pumpen och kan nu se att det är en Johnson f4b-9 (10-24214) pump. Vilket verkar vara helt omöjligt att hitta delar till. Måste väl gå och köpa en ny fast annan modell bara axeldiametern är samma så kan jag använda samma platta att montera på vevaxeln eller?
  4. Lyckades få bort pumpen och pressade ut axeln. Sitter ett lager på axeln som skulle behöva bytas. Sitter även ett lager pressat inne i pumpen och en packbox som det ser ut. Men jag har inte lyckats hitta en sådan på nätet, dom jag hittat ser inte ut att vara till en likadan pump.
  5. Hej! Satte precis ner båten och insåg snabbt att jag fått ett läckage bakom sjövattenpumpen. Vad är det man måste byta och hur jävligt är det att byta? Antar att det är nån tätning vid axeln eller så? Se bild. Tack på förhand :)
×
×
  • Skapa nytt...