Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Kashew

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Kashew

  • Placering
    Fänrik

Mina båtar

  • Båtens namn
    Crescent 42

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Passar på att uppdatera detta. Det fanns en del självklara grejer son jag missade att lägga till i min todo. Ägarens todo lista för mig: ✅️ Fixa stävöglor ✅️ Fixa åror eller motor ❌️ Måla bottenfärg I min todo lista: ✅️ Slipa ägarens lagningar ✅️ Köpa åror ✅️ Köpa stävöglor ❌️ Sätta dit nya toftar (Bygga egna) ✅️ Bygga ny förvaring i aktern ✅️ Fixa en lucka över hålet i durken Fixat ✅️ Ny dyvika ✅️ Förtöjningslina ✅️ 12v batteri + laddare ✅️ Watersnake venom 54lbs + säkring ✅️ Relingslist ✅️ Upptagningsvagn
  2. Lådan som var det stora jobbet blev jag rätt nöjd med. Den kommer att husera mitt 12v batteri och öskaret. Jag får säkert plats med något litet mer. Alla metalldelar kommer från biltema. handtaget till luckan fräste jag ur med mitt multitool. Man får ju bara ett försök så jag tog min tid och testade djupet rätt ofta. Utöver de fyra skruvarna (även de från biltema) sitter det marintätning. Hade jag haft PL400 med mig just då hade jag kört på det istället men nu sitter det där och det känna stabilt med. Hänglåsbeslaget är även den fäst med marintätning och skruvar från biltemas låda med skruvar för marintbruk.
  3. Bilder på andra 42or som jag har inspekterat har ägarna lämnat hålet i durken öppen men med småbarn finns inte detta på kartan så det blev en 25mm plyfa som har fåt sig ett par omgångar av glasfiber och sen färg. Den är fäst med 4st träpluggar och skruv längs med långsidorna för att hindra den från att ligga dikt mot durken. På så sätt kan det alltid rinna ner vatten eller annat skit.
  4. Dags för en uppdatering. Jag bestämde mig för att inte bygga nya toftar, dessa duger för den gör säsongen. Jag vet ju inte ens om båten flyter.. Vagnen som nämndes här ovan från biltema fick jag i födelsedagspresent av min sambo, mer om den senare. Utöver detta har allt rört sig framåt. Under min föräldraledig hittade jag tid att lära mig hantera polyester om efter ett par försöksbitar blev det riktigt bra med! På akterluckans två delar blev det två lager på ovansidan och två lager på framsidan. Ovanpå det körde jag biltemas polyuretanlack. Jag körde 50-50% vit och off white för att den vita var riktigt jvla vit. Nästan så att den. Börja lysa. Bilder kommer!
  5. Japps du har en poäng där, det får bli den länkade Jula burken
  6. Det står klart och tydligt att produkten har utgått. Annars yes! Jag är ute efter epoxy spackel, därför länkade jag Jula produkten men min grundtanke med biltemas produkter är att jag inte vill blanda mer än vad jag tror att jag behöver då jag inte vet hur länge en öppnad burk håller.
  7. Biltemas mikroglasballonger har utgått från lager. Någon som vet varför och kan föreslå en ersättare som går att köpa direkt i handeln? Kanske denna från Jula? https://www.jula.se/catalog/fritid/bat/batvard/reparation/stalplast-504753/ Biltema är ändå lite roliga när de skriver att denna kan användas som spackel tillsammans med mikroglasballonger https://www.biltema.se/bat/batvard/epoxi/lamineringsepoxi-03-l-2000052331 Förövrigt kanske vi borde ha en: "Allmänt om biltema produkter" eller "Frågor som man inte vågar ställa" tråd.
  8. Jag ägde en Syma X4 något för några år sen. Det var en jvligt dålig investering, kameran påminde om en webcam från tidig 2000, sämst var den och som du skriver hade den ingen chans mot vinden. Det var omöjligt för den att hovra på samma plats så jag köpte faktiskt en Tello istället, fungerade jättebra i praktiken och smartphone kontrollen var rätt schysst men jag lärde mig snabbt att gps styrda drönare är vägen framåt, allt annat kommer att göra en besviken.
  9. Samma story här, jag har en Mavic mini (första generationen). Den ena spridningen som görs av mina bilder är ett par st till google maps review. Än så länge har LM inte försökt få tag på mig så jag gissar att det är safe. På https://mavicpilots.com finns det en del trådar om piloter vars drönare har skickat sig själva ner i vatten. Spegligen från havet kan korrumpera botten sensorerna och att hoppa ner i plurret efter sin drönare är nog inte värt det. Med det sagt, var försiktig när ni flyger ovanför vatten och då manar jag på försiktighet mellan 0-3m ovanför vattenytan.
  10. Tack för inputs, då ska jag inte snåla på batteri-inköpet
  11. Tjena folket, vad är er synpunkt på begagnade fritidsbatterier? En del säger "Köp aldrig ett begagnat batteri för ett nytt är inte alltid jättedyrt" medans några andra säger "kör batteridiagnos" oavsett vad säljaren säger. Vad har ni för erfarenheter av detta och säljer ni eller tar ni era batterier till tippen vart ~3-4e år?
  12. Sedan sist har jag klippt, tejpat kartong och sågat plyfa Lock och framsida. Jag funderar på att såga ut en trä skiva att fästa på ena sidan av insidan för att sedan fästa en luckhållare till locket (se bild). Kan bli att jag använder två istället, en på var sida. Ett annat problem som har uppstått är infästning av locket. Jag kommer som sagt inte åt baksidan så skruv och mutter är mer el mindre mission impossible. Kanske gör jag en höna av en fjäder. Räcker säkert med rostfritt gångjärn, rostfria skruvar och sika flex mellan glasfibern och gångjärnshalvorna.
  13. alright, då förstår jag varför. Jag har funderat på den där uppdragningsvagnen från biltema men den sägs vara i klenaste laget
  14. Nåväl, äventyret fortsätter. Golvet i akterutrymmet har en jvligt bull lagning. Det ser ut som att glasfiber lagts direkt över hålet. Det buktar in så hade jag målat över det hade det buktat ut runt hålet där fibern ligger ovanpå durken för att sedan bukta in där hålet tidigare var. Min plan är att slipa runt och behålla lagning över själva hålet > jämna ut med epoxi, mikroglasballonger och härdare för att sedan plasta ovanpå. Hojta om ni har ett bättre förslag. Jag började slipa och nu ser det ut så här: Nu har jag förstått hur stort hålet är. En del av mig vill öppna upp hålet mer och se om den är rutten på insidan men jag vetti-fan hur jag ska laga hålet i så fall. Lägger jag ny glasfiber och polyester över hålet kommer det att börja svikta som det gör idag innan jag drar igång med att jämna ut ytan. Med tanken av att jag inte kommer att hitta en lösning direkt började jag klippa ut kartonbitar för att att använda som mall till akterluckan. Det som har kartongats är: Lock till akterförvaring (blir även sitttoft) Front till akterförvaring Akterspegelplatta Durklock Jag har 25mm plyfa här hemma som jag kommer att använda till dessa. Kanske överdrivet tjockt men iom att jag har det liggandes och inte har några andra planer för det tänker jag att det borde bli bra. Till sitttoften känns detta som det bästa alternativet då mina 90kg lätt hade knäckt en tunnare skiva. Sen är det det här med durklocket. Jag vill täcka över hålet men jag vet inte om locket ska ligga flush med golvet . Det finns rännor som avslutas med hål i sidan av durken dit överflödigt vatten kan rinna ut men är tanken att locket ska fungera som en golvbrunn sil eller inspektionslucka? På en del andra C42or ser jag att det ligger en träbit ovanpå.
  15. Nepp, absolut inga steniga stränder eller annan typ av bumlingar att krocka med. Då räknar jag med att skippa detta.
×
×
  • Skapa nytt...