Jump to content
Friday 01 December 2023

SEVET

Medlemmar
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SEVET

 1. Har provisoriskt gjort en låda med instrument för kontroll av motorn. Har köpt en reservmotor som tyvärr har sprucket block. Den är tät innåt så de blir till att lappa utvändigt.
 2. Hej jag satte ett sådant Biltema filter på min motor. Tänkte göra ett insug på slangen för att köra in färskvatten före stopp av motorn tills jag byggt på sötvattenkylning. Har haft ett helsicke för originaltoppen blåste hål o nästa topp saknade en vattenkanal. Nu sitter tredje toppen på o nu bygger jag om till analog oljetrycksmätare o temp.
 3. Hur fungerar din sötvattenkylning med plattvärmeväxlaren?
 4. SEVET

  Somalia båten

  Sjösatt o ligger fint i sjön.
 5. SEVET

  Kylvattenhål

  Vet någon varför kylvattenhålet vid röda pilen ej är borrat? Har bytt toppen på min MD5. Den gamla toppen hade 3 kylkanaler.
 6. SEVET

  Kylvattenhål

  Vet någon varför kylvattenhålet vid röda pilen ej är borrat? Har bytt toppen på min MD5. Den gamla toppen hade 3 kylkanaler.
 7. SEVET

  MD5 reglage

  Har kollat reglaget nu o de e nog tid för ett nytt. Om jag vrider armen för gasvajern så flyttar spaken sig, men inte tvärt om. Kan det vara enklare med ett 2-spaks reglage o kan man använda samma vajrar?
 8. SEVET

  MD5 reglage

  Har problem med reglagen till min MD5. Det finns 2 st smala vajrar och dom är rörliga i sina höljen. Dom kommer från de båda handtagen. 2 st grövre vajrar och där går bara det ena. Även om man trycker in spärren så händer inget. Fastrostat?
 9. SEVET

  MD5 reglage

  Har problem med reglagen till min MD5. Det finns 2 st smala vajrar och dom är rörliga i sina höljen. Dom kommer från de båda handtagen. 2 st grövre vajrar och där går bara det ena. Även om man trycker in spärren så händer inget. Fastrostat?
 10. SEVET

  Varvräknare

  Tack för svar
 11. SEVET

  Varvräknare

  Vilken givare skall användas till denna varvräknare? 828600
 12. SEVET

  Somalia båten

  Gör ett nytt försök att spåra fler båtar. Hej, nu har jag äntligen fått hjälp att hitta typ på min båt. Det är en båt som byggdes av Eds Plasticindustri AB i slutet på 70-talet. Den byggdes åt SIDA som levererade dom till Somalia i ett biståndsprojekt. Båten heter Kust 640 och byggdes först med utanpåliggande roder, med blev sedan ändrat. Om någon har en sådan båt eller känner till en så hör gärna av er. Min båt har MD5 motor.
 13. Vattenpump MD5. Bussningen i pumpen är det brons eller oljebrons? Behöver byta. Var hittar man en sådan? 12x16x23mm
 14. SEVET

  Somalia båten

  Hej, nu har jag äntligen fått hjälp att hitta typ på min båt. Det är en båt som byggdes av Eds Plasticindustri AB i slutet på 70-talet. Den byggdes åt SIDA som levererade dom till Somalia i ett biståndsprojekt. Båten heter Kust 640 och byggdes först med utanpåliggande roder, med blev sedan ändrat. Om någon har en sådan båt eller känner till en så hör gärna av er. Min båt har MD5 motor.
 15. Lite fler bilder från spolningen. Tror de är ganska ok nu. har kört med glykol, oxalsyra och nu glykol igen.
 16. Nu har jag fått lite fart på kylkanalerna. Borrat o gängat R1/4” i hålen för att montera slangnipplar. kratsade först med ett krokigt buntband och en vajer o borrmaskin. Fick ut en del gegga o sen en magnet på en blomsterpinne. Fick ut magnetiskt skräp. Nu har jag spolat på kors o tvärs genom nipplarna o de som nu kom ut syns i spannen. Gissar det är från gängningen.
 17. Hej, MISSADE 1 HÅL PÅ VÄNSTER SIDA. OBS!!!! hålen vänster sida nerifrån: pinnbult kylkanal pinnbult kylkanal skymd av pappret. Glömde i inlägget. oljehål, pumpar olja när man drar i svänghjulet hålen höger sida nerifrån: pinnbult kyrkanal oljekanal, verkar gå ner i sumpen pinnbult
 18. Hej hålen vänster sida nerifrån: pinnbult kylkanal pinnbult oljehål, pumpar olja när man drar i svänghjulet hålen höger sida nerifrån: pinnbult kyrkanal oljekanal, verkar gå ner i sumpen pinnbult
 19. En bra tanke angående magnetiska partiklar. Har nu provat med en magnet på en träpinne o fått ut en del metall. Fortsätter med magneten och glykolsköljning.
 20. Nu har jag fått ut lite skit men inte några rostflagor ännu. Jobbar lite när det är töväder. Glykolblandningen får jobba så länge.
 21. Tack för svar. nu har jag fått hål på skiten så det droppar igenom glykol. Får fortsätta så länge det är någon minusgrad. Sen kör vi oxalsyra.
 22. Hej behöver rensa lite i cylinderns kylkanaler. Nu är det frost ute så jag undrar om man kan blanda oxalsyra ihop med glykol o låta de stå några timmar? annars får jag vänta till det blir töväder. Vilket blandningsförhållande är i så fall lämpligt?
 23. Hej ok. Min motor hade ingen avtappning för cylindern. Jag borrade upp o gängade hålet men får inte in nåt att rensa med. Har försökt med att sticka in buntband o köra med en bit vajer i borrmaskin men får inte hål på det. Satt fodret hårt?
 24. Hej har du fler bilder på motorn med cylinderfodret urtaget? har en md5A med stopp i kylkanalerna. Det verkar vara trångt mellan foder o cylinder.
 25. Hej har en MD5A som inte går att tömma på vatten. Motorn var förmodligen tänkt att levereras till sydligare breddgrader. Därför har inte avtappningshålet borrats ur. Ingen avtappningskran finns. Har nu borrat hål i gjutgodset o de finns en svart hård gegga innuti. Har provat o blåsa med tryckluft i hålet men får inget hål på skiten. Har plockat bort termostaten o frostpluggen men det går inte att få in luftslangar för att rensa från andra hållet. Undrar hur kylkanalerna är förenade. Någon som vet o har ett foto. Misstänker att jag får riva toppen för att få riktigt rent.
×
×
 • Create New...