Jump to content
Monday 22 July 2024

Swischt

Medlemmar
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Swischt

 • Rank
  Kadett
 1. Ja nåt sånt eller det här: https://www.westgear.se/produkt/combilock-outboarder-bygel-motorlas-klass-3/?gclid=Cj0KCQjwrs2XBhDjARIsAHVymmRaKi8j_P3IrYr_qD6aeTm7cE2EKyKh3_177RuqxQcTQZG-GguBVfIaAqMUEALw_wcB Sen tvivlar man ju på om lås har någon som helst (avskräckande) effekt utan är mer för om försäkringsbolag kräver det?
 2. Ska uppdatera en gammal Ryds från -85 med en ny utombordare och funderar på vad för lås som ev är vettigt/behövs för försäkring och val av försäkringsbolag. Vad har ni? Vi kör väldigt lite i en insjö och den enda oron är egentligen motorstöld när båten ligger i (kommer plocka av motorn när vi inte är där) och när motorn förvaras i båthuset under vintern. Tidigare har vi inte brytt oss med en gammal 10 hk från -85 men en ny stöldbegärlig motor för 40k känns det värt att försäkra(?).
 3. Nej det var svårgooglat. Drog ett mail till bolagets mail men det verkar insomnat. Tyvärr, för den där tänker jag att fler gärna skulle betala för.
 4. Verkligen. Den där såg smart ut. Och som att den kan bespara en några svordomar...
 5. Håller med. Mellan att lyftas av vagn och lyftas på akterspegel kan det bli lite fippligt med en båt som ligger i sjön.
 6. Jo en vettig vagn hjälper. Sen är väl de rätt lika varandra eller har du tips på nån bra? Har en ranglig träkonstruktion med små hjul idag så det ska uppdateras. Tänker framför allt att man förutom stabilitet vill ha stora hjul om man som vi har rätt ojämn mark (gräs/grus). En sån tex https://www.jula.se/catalog/fritid/bat/batar-och-motorer/motorer/batmotorkarra-650266/
 7. Mercury 20 hk F20 - 45 kg och lättast på marknaden enligt Axmarin: https://www.axmarin.se/NEW-2018-03-28-120249 Nån som har nån synpunkt på den? Evinrude E-tec 25 väger hela 68 kg så den går bort (och säger emot mig själv att 2-taktare skulle vara lättare) https://www.orebromarina.se/produkter/evinrude-e-tec-25-hk/
 8. Vår gamla 10 hk 2-taktare har lagt av och jag behöver ny motor till en Ryds 46 plastbåt (80-tal), rorkult. Den gamla har funkat fint förutom att jag vill ha mer fart/längre räckvidd. Önskemål: + Lätt! Prio 1 (nuvarande ligger runt 35 kg, fixar bära 10-15 kg till men håller helst nere) + Ny, vill bara köra, inte mecka + Mer kraft/fart, båten planar bara knappt med nuvarande motor och den går för långsamt för att ta sig de sträckor jag vill (större insjö) + Lättservad Övrigt: Kör så lite så bränslekonomi är helt oviktigt. Nojjig för stölder så kommer bära in den i låst båtskjul mellan turer. Vad ska jag ha för motor? Och säljs det ens nyproducerade 2-taktare (som väl är överlägset gällande vikt)?
×
×
 • Create New...