Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Consan85

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Consan85

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag tog bort kåpan idag och kollade hur choken fungerade. Den klicka men händer inte så mycket mer vid spjällhuset så jag tog ett lite stadigare grepp om armen och började röra upp och ner och kunde konstatera att armen satt låst i öppet läge och till sist släppte det och nu kan spjället öppna och stänga. Nu startar motorn på bara två tryck med choke under 15sek. Tack för tipset 😁🙏
  2. Hej jag har lite problem med min yamaha 55hk 55BE 663 som jag köpte i somras. Den är extremt svårstartad, jag måste hålla in elektriska starten , choka och ge gas i runt 10 min innan den hostar igång. Även testat att strunta i choke men samma problem. När den väl är igång sen går den fint och startar på ett tryck om jag skulle stänga av den, dock kommer det en del blårök men det är normalt har jag fått höra. Jag har testat bytt tändstift men det kvarstår att den är så svårstartad. Vad kan jag göra? Eller är bästa att lämna in den för kontroll och lite service.
  3. Haha ja han vi köpte båten av sa att det ska sitta en max 25hk motor men att ägaren innan honom hade bytt till en så stor istället. Ja ok jag funderade precis vad det var för material då det såg ut som trä, medan polaren sa att nej nej det är plast rakt igenom.. Men då är det alltså plywood bak.. Det rann vatten ur från några av hålen där trimplanen satt så jag tog en våt dammsugare och fick sitta 1h och suga upp allt vatten som kom ut. De är väl knappast bra om det nu är plywood? 😢 Bör jag göra något för att kontrollera plywooden något? Om det var massa vatten där inne kanske det ruttnat? Vilken färg rekommenderar du att måla med där bak?
  4. Hej jag är helt ny med båtar och har några frågor. Jag köpte mig en begagnad Lohi 410 styrpulpet tidigt 90 tal modell med 55hk yamaha motor av äldre version även den. Båten är förstärkt vid motorfästet bak så den ska orka vikten från motorn. Det satt även trimplan på vardera sida men båten spruta extremt mycket vatten över hela motorn och upp 2m I luften när jag körde. Dessutom satt dom lite löst vid skruvarna och var snea, dessutom fick jag tömma båten på vatten efter varje tur med ca 4l vatten. Jag antar att den tog in vatten där ifrån. Nu har jag tagit bort dom och satt igen hålen med glasfiber polyester lösning och epoxi spackel. Mina frågor är, kommer båten gå bra utan dessa trimplan? Eller är det ett måste med så stor motor på en liten båt? Fråga 2. Måste jag måla lagningen ? Eller klarar det sig med att utsätta epoxin för vatten. Om det behövs målas, vad ska man måla med? Behöver en vit färg i såna fall under vattenlinjen. Tacksam för lite klargörande.
×
×
  • Skapa nytt...