Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Perrablerra

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Perrablerra

  • Placering
    Kadett
  1. Nej fy fan för onödigt buller. Har tinnitus så vill helst ha det tyst. Är väl främst därför jag kolla på elmotor. Annars hade jag nog satsat på en liten 4-takts-snurra.
  2. Tanken var att ha ett lite större batteri i bilen (80-100 mah) och en 12 -> 230 omvandlare som en ctek-laddare skulle sitta i. Då kanske det skulle funka? 3 kg var vikten på Litiumbatteriet. Men 7 kg är ju inte så farligt heller. Så det kan man nog leva med.
  3. Funkar inte den laddningen? Vore nämligen kalas att slippa massa extravikt i båten. Iofs väger väl ett litet blybatteri inte så farligt mycket. Men knappt 3 kilo lär de knappast väga.
  4. Oj. Då kanske ett batteri skulle räcka. Eller att man har ett blybatteri som ligger i bilen och laddas av solcellen och som sedan får ladda båtens lilla batteri på natten (om det skulle funka). Ja det solcellskittet kanske inte är det bästa. Var mer ett exempel och finns säkert bättre kitt om man letar lite. Kommer bli en 2,4m gummibåt och bara lugna vikar.
  5. Hade tydligen ingen bra koll på hur batterier laddas märker jag Men nu förstår jag lite bättre. Tanken är väl att vara ute 1-2 veckor och sedan någon helg då och då under hösten/vintern. Så att ha flera batterier kanske vore bra och sedan stödladda när jag kör till/från. Kommer ju inte heller köra några längre sträckor med båten då det är insjöar som gäller. Hittar jag en bra plats lär jag ligga där större delen av dagen. Drönaren har en räckvidd på 100 meter. När den ska laddas vilket tar ca 2 timmar kan jag roa mig med lite fiske. Drönaren har ett 5000 mah batteri (samma som i mobilen) som laddas via usb så en vettig powerbank som jag sedan laddar i bilen kommer räcka gott. Känns som batterierna blir den stora kostnaden. Iaf om man kör Li-batterier. Ca 5000 för ett 60ah. Hyfsat blodigt. Dock klarar ju dessa att laddas ur helt så kanske skulle vara värt ändå. Man kanske även skulle kunna gå ner i storlek lite. Läste om någon som körde ett på 20ah till sin Minn Kota 30 lbs och det räckte iaf 30-40 minuter. Med lite rodd på det borde jag klara mig fint. Då kanske man klarar sig med två batterier totalt. Är det något speciellt märke ni skulle rekommendera? När det gäller priset på övriga kalaset kommer båt/motor införskaffas via blocket så borde inte bli så farligt dyrt. 5000-6000 typ. Sett solpanelskitt på bla Jula för ca 1500-2000 som klarar runt 150 watt så två sådana borde räcka gott. Något säger mig att jag kanske hade lite för stora planer angående detta. Men blir ju lätt så när man kommer igång och drömmer sig bort lite för mycket
  6. Tjo. Sitter och drömmer mig bort inför semestern. Har funderingar på att köpa en undervattensdrönare och vill då ha en liten gummibåt med elmotor så jag kommer ut en bit på sjön. Dock kommer detta ske i samband med kamping med bilen/tält så kommer inte ha möjlighet att ladda via fasta elnätet. Min fråga blir då hur man lättast laddar. Alternativ Ett. Ladda via bilen. Generatorn pumpar ut 150 amp så finns kräm så det räcker. Tänkte då köra med en 12 -> 230 omvandlare och en "smart" laddare. Eller skulle det funka att koppla direkt från bilens batteri med ett skiljerelä? Vill ju att batterierna ska laddas på ett skonsamt sätt så de håller så länge som möjligt. Detta ska dock ses om en nödlösning då det dels drar onödigt med soppa och dels bullrar. Åker ju it i naturen för att komma bort från stadens buller så... Alternativ två. Solceller.Första tanken var att ladda via solceller. Men känner mig lite osäker om dessa kan ladda så pass mycket på ett dygn. Har inte kollat på vilka paneler som är bäst lämpade men de bör vara hyfsat mobila. Dessa skulle monteras dels på taket på bilen samt ev någon extern på marken. Alternativ tre? Finns det något annat alternativ som inte kostar skjortan och är mobilt nog? Bränsleceller kanske?
×
×
  • Skapa nytt...