Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

JockeTH

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om JockeTH

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack så mycket! Har hyfsad koll på mekanismerna och vad som gör att drevet åker upp. Jag skulle dock behöva hjälp att förstå om det är tänkt att den lilla muttern och själva drevet inte ska ”sitta fast” med varandra som en enhet?
  2. Tack för era svar. Och rimliga motfrågor. 😅 Det är Johnson 2-takt 40hp från 1987. Drevet kastas ju upp och kuggar i svänghjulet av centrifugalkraften, så långt allt gott, men när axeln på startmotorn fortsätter att snurra så rör sig inte drevet som jackat i svänghjulet. Så här det det ut: https://www.skruvat.se/batdelar/Bendix-Drev-P353352.aspx?gclid=Cj0KCQiAveebBhD_ARIsAFaAvrGu3M2Dx81Q6jqbL3zlaIl5TFRUMnu58qaWNsoFxpKlg2dGZtpFV78aAoYREALw_wcB
  3. Hej, en förhoppningsvis enkel fråga: Bendixdrevet som ska kastas upp av startmotorn och kugga i motorn, det bara spinner. Jag har testat batteriet (det är ok). Det sitter en liten mutter i underkant av bendixdrevet, är det tänkt att den ska kunna spinna separat från själva drevet? Eller ska allt sitta fast (drev och mutter)? Jag får liksom snurr på muttern men själva drevet bara spinner. Tack på förhand!
  4. Aha, tack! Och frihjulet är den del som är blank nedtill och har kuggar upptill? Den del som slirar?
  5. Kan någon guida mig vad som kan vara fel när det ser ut så här? https://www.veed.io/view/ba53260c-1f7f-4e0f-adcc-83ab3b30cddc Startmotorn går runt men kugghjulet som ska driva igång motorn verkar slira. Jag vill inte börja skruva utan att vet vad jag ska åtgärda. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...