Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Warbird44

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Warbird44

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar! Här är lite bilder på den, jag får först laga lite spricker på undersidan, vad hade du använt? Ska jag använda glasfibermatta eller räcker det med lite glasfiberspackel?
  2. Och det är just dem här benämningarna som rör till det... 😅 för många verkar ha olika uppfattningar. Och det blir ännu värre om man lyssnar på någon som pratar engelska för då är den ena saken något helt annat på svenska. Ja det hade jag kunnat göra om jag nu hade velat behålla den vita färgen, Men jag tänkte byta ut den mot en helt annan kulör. Antingen Mörkgrön eller mörkblå.
  3. Och då tänkte jag att om jag slipar ner hela båten och lägger primer på hela så behöver jag kanske inte vara rädd av att något av dem problemen skulle uppstå. Och lite varför jag envisas om att primea allting (Grått) är för att om jag skulle vilja måla båten i en mörkfärg så är kanske inte en vit underliggande färg optimal? Tänkte jag
  4. Ja nej det är inte dåligt över vattenlinjen förutom att färgen är lite gammal och matt MEN problemet är att om det nu skulle vara 1 komp färg som sitter där alltså den (vita) och jag lägger på som i mitt exempel en grön 2 komponents färg kan det inte uppstå lite problem som tillexempel att den vita färgen reagerar på den nya eller tvärtom? Har läst att det kan svälla eller att det uppstår små hål? Eller du menar isåfall att det räcker att jag ruggar uppå ytan lite och sen lägger på vilken färg som helst? Tackar för alla svar!
  5. Okej! Tack för svar! Jag har också hört just det du säger om epoxi och det är därför det är bra att höra från någon som gör på det andra sättet. Men oavsett om jag nu lägger på en bottenfärg så skall hela båten primas efter slipning korrekt?
  6. Hallå nu har jag suttit nästan hela dagen och försökt lista ut hur jag ska göra med min båt men precis när jag tror att jag har full koll på läget så får någons kommentar mig att tvivla på allt annat jag har läst. (lärt mig) Det känns som många använder samma begrepp till olika benämningar när vi pratar olika färglager osv. Jag blir lite frustrerad för jag vill verkligen komma igång med slipningen/målningen av min båt så snart som möjligt så jag kan ut och fånga sjömonster. 😅 Det är såhär att jag har en glasfiberbåt. Den är vit i basen med en mörkgrön bottenfärg som har börjat flagna av. (Att veta först) Det är en Glasfiberbåt. Jag har endast tänkt att ha min båt i insjöar iallafall dem närmaste åren framöver. Så här är några frågor som jag verkligen vill förstå till 100% innan jag ens börjar ge mig på den. 1. Vad jag har förstått så behöver jag ej ha någon bottenfärg eftersom jag har tänkt ha den i insjö. Och det beror på att en båt som ligger i en sjö inte utsätts för lika mycket som den hade gjort om den legat i havet? Och sen är det också det faktum att det inte finns någon (Bottenfärg) som ens är godkänd för insjöar. Har jag rätt i detta? Om så är fallet så är det bara ett plus för då kan jag ta bort den huvudvärken direkt. 2. Nästa steg är att slipa ner hela båten för att sedan - Spackla igen ojämnheter med 2 Komp Epoxi Filler? - Slipa över allting en gång till så att jag får en slät och fin yta kanske med något finare papper? kanske 150 papper. - Sedan Primer (antagligen över hela båten) så att jag inte får några nyansskillnader i slutändan. Epoxy? En eller tvåkomponents? - Slipa primern med ännu finare papper (320) för att förbereda för det sista steget vilket blir den slutgiltiga färgen. (Jag förstår att om jag använder en 2 komp primer så skall jag måla med en 2 komp färg) -Hade det varit bättre med 1 komp (Behandling) alltså ovanstående fast 1 komp istället för 2 komp och vad är för och nackdelarna? Om det visar sig att färgen som sitter på är en 1 komponents färg gör det något att jag använder 2 Komp i och med att jag har primer först? Vad jag också förstått är att man aldrig skall lägga dessa två ovanpå varandra men detta bekymmer försvinner väl efter som jag kommer slipa ner båten rätt grovt först eller har jag helt fel? 3. Finns det något bättre sätt att utföra detta på? Eller är det detta som gäller? Jag strävar inte efter att vara lat utan jag vill att det verkligen ska bli bra i slutändan så helst inga kommentarer som ("Det går väl" eller "Jag tror") 😅 4. Hur hade du gjort ifall du skulle målat om denna vita båten till en heltäckande mörkgrön färg (som ett exempel). Jag hade väldigt mycket uppskattat en detaljerad beskrivning och jag hade också uppskattat om jag hade kunnat få lista på vilka steg som skall göras och ännu mer gärna så har någon kanske en klar lista med vilka komponenter och färger som funkar tillsammans. Jag har tyvärr inga bilder på den för nuvarande men det är en Örnvik 465. Tacksam för svar!!
×
×
  • Skapa nytt...