Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Marrapirre

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    2
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av Marrapirre


  1. 12 minuter sedan skrev Georg_Ohm:

    Tja... klart att det går att såväl sätta hummertinor som att ta upp dem från den båten, men det lär ju bli litet trångt ombord...

     

    Hummerfiske sker ju på den tiden av året då vädret oftare än annars är ogynnsamt för fiske.

    Det kan blåsa en del, vara gammal dyning, det är kallt i vattnet och det kan det vara även i luften.

     

    De tillbud och olyckor som brukar ske vid hummerfiske orsakas ibland av att man fått vakarlinan i propellern. Extra farligt är ju det om man ligger i närheten av klippor och bôar som man då kan driva på och få båten kantrad eller sönderslagen.

    Och så händer det att man för överbrytande sjöar över båten som då vattenfylls snabbare än vad självlänsar eller länspump klarar av att dränera båten. Varje är är det ju minst en hummerfiskare som får sätta livet till, havet ger och havet tar, sedan är det ju fler som råkar ut för incidenter eller andra olyckor.

     

    Vidare händer det att SSRS, privatpersoner, polisen, KBV eller andra finner drunknade manliga fiskare av olika slag flytande i vattnet med gylfen öppen, alltså sitt i båten!

     

    Överlevnadsdräkt, flytväst, mobiltelefoner i vattentätt fodral är väl den obligatoriska nödutrustningen. Vidare är det ju bra med någonting varmt att äta och ffa dricka.

     

    Jag varesig avråder eller tillråder dig, utan tycker att du skall fundera vidare, prova i hamnen lasta båten med kompisen, hummertinorna och allt annat ni skall ha med er.

    Men du kan nog ändå räkna ut på min vardagsnegativistiska ton i detta inlägg hur jag tänker angående båtval vid hummerfiske eller annat fiske om hösten.

    Tack för dina tankar! Tillsammans har vi fyra tenor vilket blir lagom trångt om man säger. Särskilt våghalsig är jag inte, jag har haft båt sen 14 års ålder med ett par års uppehåll och vet att man inte ska ge sig ut om vädret inte tillåter. 
     

    Jag ska tänka en vända till, det sista jag vill är att mina barn ska bli utan sin pappa. Båten får nog räcka till badturerna och tills jag hittat tillbaka till sjövanan. Egentligen skulle jag nog inte ens ge mig ut i en 20 fotare om det var över 10m/s.

     

    I bästa fall blir det ut på morgonen och sen hämta på eftermiddagen första och andra helgen om vädret är perfekt. Om det inte blir hummer så snear jag inte för det, det är helt i linje med min fiskelycka :) 

    • Gilla 2

  2. Halloj! I våras skaffade jag mig min första båt (som vuxen), en Crescent 42 i okej skick med en 6-hästars Johnson. 
    Båten går fint i sjön men skvätter en del. Jag har varit inomskärs i runt 7-8 m/s vind och det har gungat men gått fint. 
     

    Nu till frågan, skulle den funka att fiska hummer med? En kompis till mig är sugen men jag känner mig tveksam. Jag vill gärna fiska men oroar mig för att båten inte kommer tycka om hösthavet. 
     

    Tankar?047F429A-58CA-42FF-939D-D48831223475.thumb.jpeg.c0444c2f8f58343b2f1bd9a9f6e24434.jpeg

×
×
  • Skapa nytt...