Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Redit

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Redit

  • Placering
    Kadett
  1. Motorn behöver ju MYCKET luft för att fungera, ju mer luft desto bättre effekt ger motorn!
  2. Det är förnuftigt att bygga en tank som beskrivit här ovan, det är lämpligt att kolla så att den färdiga tanken får plats och ATT DEN GÅR NER TILL SIN TÄNKTA PLATS, ock att markera anslutningarna på bästa position och så att rör får bästa läge. Jag har varit med om att en tank inte kom ner genom nergången så jag fick kapa bort ca 150 mm och flytta gaveln motsvarande! Inte så trevligt! Jag har gjort flera toatankar av syrafast rostfritt, det man bör tänka på är att beta svetsarna så att rosten inte får fäste. Lycka till.
  3. Det finns väl en Startgenerator på den? -så slipper du sparka!
  4. Kolla först om det är avbrott i tändstiftet!!!! Ett fel som jag själv råkat ut för, det finns vissa stift som innehåller ett motstånd för att dämpa störningarna fån gnistorna till radiomottagning. om det motståndet brunnit av så blir det ingen gnista. Sådana stift brukar ha ett "R" i beteckningen. Lycka till.
  5. JAG har aldrig sett en antennkontakt se ut sådär, det är långt ifrån PL259 som är vanliga till sånt. men visst, jag har inte sett allt ännu..
  6. Du har fel sorts stift, dom är för långa! Byt så går det lätt att dra runt motorn. Anteckna motortyp så du kan få rätt sort i affären!
  7. Laddningsfördelaren har ju en bult som är märkt "alternatorn", vilket jag tyder till växelströmsgeneratorn, då anser jag att den polbulten ska anslutas till generatorns pluspol. Då portioneras spänningen ut till de två andra polerna, vilket alltså är lika med två batterier. Har jag fel eller var det så ni skrev? Ville bara ha ett förtydligande så jag kan sova lugnt.
  8. Du kan fylla på ny sprit, det ska vara 46%ig, så vanlig renat går bra! Glöm inte "återhållsamhet"!
  9. Ingen topplanterna vid segling. Men om motorn är igång så är det ju en motorbåt och DÅ ska topplanternan vara tänd.
  10. Det är inte luftningsskruvarna som inte håller tätt, det är kopparpackningarna som måste bytas (eller glödgas) .
×
×
  • Skapa nytt...