Jump to content
Wednesday 06 December 2023

Ormudden

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ormudden

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Är ju lite märkligt OM det skulle varit så lite olja i den , så skulle ju marinan har märkt/noterat denna vid servicen och oljebyte de gjorde.
 2. Hej! Nä , puttrade med båten ca 15 min ef sjösättningen det var allt. Sedan låg den vid bryggan tills jag tog upp den å körde den till marinan.
 3. Tänkte bara lufta en fråga. Har en motor som nämns ovan , böt olja å filter i våras men bestämde mig för lämna in motorn på service då jag märkte att den läckte lite olja. Hade då kört putrande i 15 min...motorn låter hur bra som helst så inga problem. Säger då till marinan om detta och de tar sig an jobbet , i augusti får jag tillbaka motor och båt (ef deras testkörning) "motorn går hur bra som helst" får jag till mig. Hämtar båt å motor och hinner bara starta å köra 20m då motorn låter fördjävligt..kontaktar marinan å man kommer ut...varvar motor å hållet på en stund men beslutar att man måste ta med sig båt å motor...Får besked då att motorn skurit och att det är mitt fel att jag körde den i ca 15min innan de fick båten till marinan. Man säger att det är vevstakslagret har skurit på pga dessa 15 min. Men när jag la i båten å ringde marinan direkt så vart det ingen fara att köra till bryggan..även när den skulle tas upp igen. Någon som är kunnig å kan svara om det är rimligt? Jag hade ju fått besked att båten var reparerad å klar och gick mycket bra å var klar för hämtning. Känns som något inte stämmer här. Tacksam för alla svar.
 4. Tänkte bara lufta en fråga. Har en motor som nämns ovan , böt olja å filter i våras men bestämde mig för lämna in motorn på service då jag märkte att den läckte lite olja. Hade då kört putrande i 15 min...motorn låter hur bra som helst så inga problem. Säger då till marinan om detta och de tar sig an jobbet , i augusti får jag tillbaka motor och båt (ef deras testkörning) "motorn går hur bra som helst" får jag till mig. Hämtar båt å motor och hinner bara starta å köra 20m då motorn låter fördjävligt..kontaktar marinan å man kommer ut...varvar motor å hållet på en stund men beslutar att man måste ta med sig båt å motor...Får besked då att motorn skurit och att det är mitt fel att jag körde den i ca 15min innan de fick båten till marinan. Man säger att det är vevstakslagret har skurit på pga dessa 15 min. Men när jag la i båten å ringde marinan direkt så vart det ingen fara att köra till bryggan..även när den skulle tas upp igen. Någon som är kunnig å kan svara om det är rimligt? Jag hade ju fått besked att båten var reparerad å klar och fick mycket bra å var klar för hämtning. Känns som något inte stämmer här. Tacksam för alla svar.
 5. Tack för en utförligt svar. Ormudden
 6. Hej! Det har jag gjort och de skulle ha 2800:- för den , men kanske det man får betala? //Ormudden
 7. Hej! Någon som vet vart man kan köpa en laddningsregulator till ovan? Org nr som sitter är SH640C-13 Gör ju inget om det Inte är original el rekommenderar ni original? //Ormudden
 8. Tack för svar och sorry för sen återkoppling. Men problemet är löst nu..synkade förgasare och rengjorde och nu går den bra.
 9. Hej! Japp , det stämmer. Men den gör det på höga varv/fart.
 10. Hej! Har en som rubriken säger , men får den inte att gå rent till 100 , den vill inte 4takta hela tiden vilket gör att den "hostar" lite från å till. Manuell choke , har varit och pillat lite på blandskruvarna på varje förgasare för men märker ingen skillnad tycker jag. Började med att dra dem i botten å sedan 1 1/2 tillbaka. Någon som har några proffs tips till en lekman? //L
 11. Hej! Snabb fråga från en lekman.. Har en 50hk 4takt Mercery-98 där choken inte går till 100 tillbaka i utgångsläge , hur justerar man detta? Har smörjt upp allt ,men den vill inte gå till baka 100% vilket innebär att varvet blir lite högt. Någon som vet hur jag fixar detta? //L
×
×
 • Create New...