Jump to content
Friday 19 July 2024

Jimmy210

Medlemmar
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jimmy210

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack snälla för ert engagemang. Igår mätte vi upp batteriet och allt ser bra ut enligt det ni skriver. Vi trodde oss ha lyckats återskapa problemet igår men det visade sig att min bror glömt att sätta in dödmansgreppet=) Nästa vecka ska vi vara 3 heldagar på sjön. Det blir nog att hoppas på det bästa men historien gör att jag inte känner mig särskilt trygg.
 2. @Craycoat Jag summerar lite status och svarar på din fråga. Jag tog som sagt upp båten i förrgår vilket gör att jag kunnat testa tilten 50 gånger senaste dygnet samt gjort 10 provstarter. Allt detta utan att kunna återskapa problemet som jag haft under våren. Det jag gjort sedan problemet senast uppstod är att plocka ut alla säkringar, rengjort, sprutat elektronikspray på säkringarna och i säkringsdosan. Hittade kabeln från Defa dosan (på utsidan motorn) till Defa-boxen på insidan motorn. När jag rörde denna kabel så gled kontaktstycket isär och det fanns dessutom olja på kontaktstycket och kabeln. Förmodligen lite gammal motorolja som spilts i samband med byte av olja och som rinner fram mot kabeln när motorn tiltas upp i maxläge. När problemet uppstått tidigare så ser mönstret ut på nedanstående sätt. Detta är exakt hur det såg ut senast för två dagar sedan. 1. Motorn dör vid körning eller startar inte efter avstängning 2. Inget svar när nycklen vrids om. Inget svar på tilten, varken via reglaget eller knappen på motorn. 3. Jag öppnar kåpan drar ur huvudsäkringen, rör på relän eller som sista gången det inträffade säkringen för injection. 4. Till slut vaknar tilten. 5. Vrider på nyckeln igen, då går startmotorn runt men det är som att motorn hindras från att starta. Antingen genom att den inte får bränsle eller att Defa-spärren hindrar den. 6. När jag testat 1-2 gånger utan att motorn startat så dör tilten och strtmotorn igen, då får jag börja om på steg 3. Som sagt har jag stora utmaningar att framkalla detta problem igen. Tack för att ni engagerar er!
 3. @Seawolf Jag var ute och försökte hitta den säkring som du refererar till men blir inte riktigt klok. Den sitter inte i säkringsboxen om jag tolkar dig rätt utan ska sitta enskilt i motorutrymmet? Tolkade jag dig rätt?
 4. Tack @Seawolf Detta blir det ut och testa omgående. Jag tog upp båten igår. Startat den 10 gånger igår kväll och nu ikväll. Inte lyckats återskapa felet en ända gång. Det är just detta som varit problemet på sjön. Ena gången har felet aldrig uppstått, nästa gång har jag blivit sittande längre stunder men helt plötsligt efter lite dragande i säkringar så fungerar tilten och båten startar? Återkommer. Tacksam för alla svar!
 5. @Alanningen Tack så jättemycket för utförligt svar. Det är en känsla som jag haft men jag är för dålig på motorer för att konkludera det. Huvudsäkringen sitter mycket riktigt under kåpan och jag upplever att problemet avhjälpts när jag rört säkringsdosan eller tagit ut/stoppat i säkringen. Skå gå ut och göra en grundlig undersökning på hela kablaget för att se om jag hittar någon skada. Huvudströmmen stänger jag alltid av efter att jag varit ute. Har en voltmeter men behöver först förstå hur jag använder den på korrekt sätt=) Ingen mekaniker som tittat på den ännu men det är självklart nästa steg om jag inte hittar något uppenbart. Återkommer efter utförlig inspektion med ytterligare frågor.
 6. Tack @least Uppskattar dina svar. Har själv ägnat många timmar åt felsökning bakom tangentbordet igår=) Vad jag sett tidigare så är det personer här som har instruktionerna på hur man demonterar en defa-startspärr. Någon som skulle kunna dela detta med mig, som sista utväg?
 7. @least Tack för snabbt svar. Tror du det? Jag var inne på det först men eftersom problemet inte löstes när jag slog in koden på motor så började jag tvivla på det? Vi upptäckte dock när vi tog av kåpan på motorn igår att kabelskon mellan dosan på motorn och boxen i motorn gled isär bara vi rörde kabeln igår. Trots detta är jag inte övertygad eftersom problemet hittills alltid lösts genom att dra/sätta in säkringarna i säkringsdosan i motorn, dvs inte kopplat till Defa-spärren (men egen analys=))
 8. Hej, Jag har en Suzuki DF70 från 2011 som spökar sedan den täcktes av i våras. Tror jag läst i princip alla trådar kring elfel på DF i detta forum men tycker inte jag hittar 100% rätt i någon tråd. Vid avtäckning i våras gick tilten mycket långsamt uppåt, när jag sedan skulle tilta ned svarade varken knappen på motorn eller reglaget. Trodde att det berodde på batteriet som jag laddade/bytte. Problemet åtgärdat men kom sedan tillbaka igen under tiden båten stod på land. En stund senare fungerade allt som det skulle igen. Under tiden båten har legat i sedan April har detta problem uppstått flertalet tillfällen ute på sjön. Samtliga gånger har jag löst problemet genom att dra ut huvudsäkringen i säkringsboxen och trycka tillbaka den. Ibland löser det problemet direkt och i andra fall (som igår) tog det 2 timmar innan båten startade igen=) För ca 2 veckor sedan tyckte jag mig se ett problem med jordkabeln till batteriet tillsammans med att batteripolerna och kopplingarna inte såg så roliga ut. Jag klippte inkommande ström och satt på nya polklämmor och drog fast. Trodde problemet var löst men efter 5 minuter på sjön så dog båten igår igen. Ibland fungerar tilten men båten startar inte (precis som att någonting spärrar den från att starta). Har varit inne på om det kan ha med Defa Startspärren att göra eller om det är bränslepumpen som inte skickar fram bensin? Ibland går den att tilta men startmotorn går inte när jag vrider på nyckeln. Testade igår att slå in koden på motorn för startspärren för att på så sätt komma runt frågan kring startspärren. Koden accepterades men motorn startade fortfarande inte. Utifrån detta får det mig att tro att det antingen handlar om oxidproblem i säkringsdosan alternativt bränslepumpen, som i så fall fungerar ibland och ibland inte. Jag har sett att kompetensen i detta forum är smått otrolig och nu behöver jag er hjälp!=) Tack på förhand!
×
×
 • Create New...