Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

fokk

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om fokk

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Helt rätt där, läste en dålig/tidig nyhetsnotis. Står tydligt att man kan välja inomborde på de större. Undrar hur försäljningsandelen kommer se ut 50/50? På 25HT är det endast UB som gäller vad jag kan se.
  2. Tjena, Söker nåt ställe där man kan finna org. delar till en Finnmaster årsm. 2013-2018. Är det officiell återförsäljare som gäller med deras "interna" katalog system? Hade såklart vart trevligt om det fanns på nätet om någon har en länk, tipps till butik där man kan beställa sånt. (västkusten) mottagaes också
  3. Hej! Kan ni snälla ge lite vägledning för exempel för vad det tar i timmar med modernare motorbåt (2000 tal med 100-200hp, <2t) från tex. Fiskebäck/Hinsholmen till några destinationer: Fart = ekonomiska knop Fiskebäck - Åstol Fiskebäck - Marstrand Fiskebäck - Koster Fiskebäck - Käringön Fiskebäck - Vinga Gärna även vad det tros förbruka i liter 💸 😧 Vet att det inte är exakt vetenskap, men ändå..
  4. Aquador går uteslutande över till utombordare under 2023 - 2024. Ser även att UB säljs dubbel så fort på blocket. personligen gillar jag tanken på att gör det själv grejorna så mycket enklare. Men gör man fynd på en känd driftsäker IB med god dokumentation på en trevlig båt, varför inte.
  5. Betalde du handpenning förresten, innan besiktningen?
  6. Båten som enligt säljaren egentligen redan var såld (ja första han sa när jag träffade honom) ligger fortf. kvar för försäljning, tydligen fler avslag på besiktningsmän 😆
  7. Kul! En sån rättfram affär hoppas jag också få till!
  8. Bra info, går från klarhet till klarhet detta. Säljaren var en äldre proper herre till intrycket, men inte bättre en någon som försöker kränga på dig en gammal Merca med guldarmband. De större mäklarna har väl alla besiktningsmän de samarbetar med, tror inte dessa agenturer hade varit långlivade annars. Transparens är väl ett av det viktigaste som finns för att bygga förtroende mot båda parter.
  9. Absolut. Undrar om säljaren upplyser kommande köpare om han nekade besiktning. Håller han tyst och hoppas på att nästa köpare inte heller vill göra en professionell genomgång av båten..vilket jobbigt sätt att sälja båt på
  10. Stackars säljare som måste anstränga sig när en köpare vill lägga mer än en årslön på hans båt..snyft snyft Men bra då vet vi att när du säljer din båt: "Köpare som ämnar besikta båten undanbedes" Så slipper du såna jobbiga som mig Kommer nån å skriker ta mina pengar! klart man som säljare säger vassego ta båten! Förstår det. Men att inte fullfölja en affär så fort det luktar besiktningsman är lite annorlunda. Pengarna skall tydligen in snabbt utan minsta ansträngning.
  11. Hans kraftiga negativa reaktion på besiktning gjorde att jag vände på klacken. Det får bli en båt för nån som "minsann kan båt"
  12. Ja precis, vet att det diskuterats en del om friskrivningar, Men oavsett har jag som köpare i alla fall gjort allt i min makt för att förhindra just det du skriver. Men klart som säljare om kan sälja utan besiktningen kanske man valt den snabbare affären.
  13. Säljarens marknad? Kommer lugna ner sig, tycker mig redan se båtar som ligger kvar länge på blocket mot föregående år.
×
×
  • Skapa nytt...