Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

SilverHawk10

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om SilverHawk10

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Update på denna tråd: - Fick tillbaka analysen, tog 5 arbetsdagar från att jag postade skrapprovet. Visade mycket riktigt på koppar i färgen. - Har nu blästrat bort all gammal färg samt fått båten epoximålad på allblästring, de tyckte för övrigt allt såg bra ut och märkena var oxidering Så nu är jag redo för sjösättning utan att behöva oroa mig mer 🙂
  2. Lutar också åt det, men det är väl ingen risk så länge båten står på land? Bara när jag sjösätter?
  3. Hmmm ja du kanske har rätt, liknar det eft lite googlande. Det bör ju förstärka att jag ska blästra före sjösättning. Om det nu är korrosion behöver jag oroa mig, åtgärda detta bortsett från att bort färgen?
  4. Jag var i kontakt med en av firmorna som blästrar båtar. När jag pratade med honom om min situation och förklarade att båten målades senast ngn gång 2015-2017 så sa han att det inte är någon risk för korrosion (om det finns koppar i färgen) nu. Så jag kan lugnt sjösätta båten, köra en säsong och därefter blästra bort om jag vill. Hans argument är att risken är betydligt större med nyare målad färg om spärrskikt saknas. Håller ni med om detta. Velar nämligen om jag ska blästra direkt eller våga sjösätta o vänta till efter denna säsong?
  5. Ny å forumet och ny som båtägare. Köpt begagnad Silver Hawk -10. Båten är bottenmålad (okänd färg enl båtvarvet jag köpte av, men tror Int Cruiser one). Om så är det ju en färg med koppar i. Säljaren tror målningen är gjord runt 2015-2017 isch. Har läst runt att kopparfärg på aluminium kan orsaka korrosion... Som kan ses på bilderna har färget börjat flagna. Ska kör båten på Östkusten (stockholms skärgår enbart). Nu till mina funderingar, ska jag: 1. Låta båten vara som den är och högrytckstvätta/borsta bort vid tulpanblommning. FInns det risk för korrosion? 2. Blästra bort och epoximåla (kostnad 15 lax) 3. Måla över befintlig färg Föredrar själv alternativ 1 första säsongen men rädd att båten kan skadas? Hur ska jag göra?
×
×
  • Skapa nytt...