Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Gabbie

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Gabbie

  • Placering
    Kadett
  1. Men det är ju därför jag frågar här, vad vill folk ge för den då? Jag har inte den blekaste aning vad som är vettigt, jag tänkte som sagt typ 4k-6k lät rimligt först.
  2. Oj, det var kanske lite i överkant, ja. Men blev shockad över försäljningspriserna också, trodde inte de skulle gå för över 10k, visar vad jag vet om båtar. Men då känns det kanske vettigt att lägga ut den till 30k, och eventuellt låta köparen pruta lite? Antar att de försäljningspriserna är utan kärra, vad är en vettig summa att lägga till för kärran? Stort, stort tack för hjälpen!
  3. Min tidigare priskoll-post blev inte borttagen och jag fick t.o.m värdefull vägledning, så vågar mig på att skamlöst tigga hjälp ännu en gång. Bilder Denna gång en liten motorbåt. Kanske lättare att värdera då skicket är lättare att avgöra och inte lika många okända variablar, kanske svårare då jag inte har en aning om någonting alls, inget namn, år, modell, etc. Nada. Det jag vet är att den är ca 4m lång, och den har varit ute och fiskat i sjöarna här de senaste somrarna så den flyter åtminstone och motorn funkar. Mer än så vet jag verkligen inte, inte sett några namn eller modellbeteckningar eller liknande, och vet inte heller vart det skulle kunna tänkas finnas. Sitter ett batteri i facket i aktern, finns ett ekolod inkopplat, dock ingen skärm, och självklart ingår vagnen. Ligger en stol i som kanske tillhör, vet faktiskt inte. Vad kan den tänkas vara värd? Hur hittar jag relevant info om båt/motor/etc som kan vara värdefull info att veta? Finns det nåt jag kan ta bättre/fler bilder på som kan hjälpa så är det bara att säga till, fixar det gärna. Igen, jag vet att mina frågor måste framstå som så irriterande och dumma för er som kan, men jag är i en lite smått desperat sits och har ingen annan att fråga. Jag hoppas ni kan ge en vilsen landkrabba lite vägledning och råd, och jag är så så tacksam för all hjälp jag kan tänkas få.
  4. Hey, en knappt kvalificerad gissning är mer än jag hade tidigare, så jag är väldigt tacksam. Jag ska försöka städa upp och rensa i den och se vad som finns och vad skicket är, och läsa manualen och se om jag kan lista ut hur man startar motorn, och gå därifrån. Stort tack för din hjälp. 😃
  5. Bilder Hej, tack för svar! Helt ärligt så behöver jag verkligen pengarna. Men inte typ "Jag ska ha minst 70k annars får det fan vara!" Utan mer att jag vill få ut vad den är värd, jag vill inte bli blåst. Därför jag frågar här, jag har verkligen ingen aning vad som anses som skambud och vad som är önsketänkande. Är den bara värd 15k så blir jag nöjd med 15k, men vill inte skicka iväg den för skrotpengar och senare få ett bud på 60k liksom. Finns det något jag själv kan göra för att öka priset och efterfrågan så kan jag absolut göra det, men som sagt, jag famlar i mörkret här. Fixade nytt album och länkade överst här, får inte redigera orginalposten längre.
  6. Hejsan. Jag hoppas denna typ av fråga är ok och att jag valde rätt forum. Jag har två båtar jag vill bli av med, men jag kan ingenting om båtar så jag vet inte vad för pris jag ska sätta på dem. Jag lägger upp dem i separata trådar så det blir aningen mindre förvirrande för mig och lättare att svara på för er kunniga. Båten jag undrar över nu är en Riwall 26, år -73. Jag har två tjocka pärmar med bl.a. gamla köpekontraktet från 2012, plus massa manualer och liknande, så all info nedan kommer därifrån, jag får helt enkelt hoppas på att det stämmer fortfarande. Den är 8m lång, och 3m bred. Motorn är en Volvo Penta AQAD40 6-cylindrig dieselmotor, 160hk, år -87. Vid köpet -12 hade den blivit servad årligen av volvo-mekaniker och hade ca 700h gångtid. Stor sittbrunn med bord som kan bli dubbelsäng, salong med 2 soffor, separat hytt med dubbelsäng i fören med dörr. Sen står det om all inredning och liknande, men har verkligen ingen aning om det är kvar eller vilket skick det är men bl.a. dieselvärmare, stort kylskåp, gasolspis, diskho med färsk- och sjövatten, dator med gps, penta 270 drev, dävertar, fluxgatekompass, tv-antenn, 3 batterier, bilstereo, PR radio, ankare, etc. Men som sagt, ingen aning hur det står till där. Grejen är, min familj skaffade den för ett par år sedan, sedan dess har den stått på tomten på nån hemmabyggd metallställning. Jag har varit uppe i den en snabbis nångång, och det ser lite ut som att den tumlat ner för en brant backe á la actionfilm från 80-talet, all inredning ligger huller om buller i den, lite som att allt blivit nedmonterat och sen bara inkastat eller något. Men har blivit "lovad" att allt ska vara där, man får bara bygga ihop det igen. Det lilla jag kan se och faktiskt förstå mig på är att skrovet ser helt ut iaf, inget ser direkt trasigt eller sprucket ut eller så. Fönsterna i "förarhytten" saknas, men kan ligga inne i den. Så jag är inte dum i huvudet, jag förstår att det är fullständigt omöjligt att ge en ens någorlunda pålitlig prisgissning på infon jag har. 2012 såldes den för 128k, men kan inte ens föreställa mig att den är värd hälften nu, om den nu är värd nåt alls. Är det någon som vågar sig på en gissning? Ett minimum/maximum? Om jag slänger upp en annons med "i befintligt skick", vad kan man sätta? Och framförallt, är det något jag, med absolut noll koll, kan fixa/kolla/testa/etc, för att få en lite mer korrekt idé om vad den kan vara värd? Kan också nämna att den som sagt står på nån ställning med hjul, men kan inte tänka mig att den rullar en millimeter med båten i säkert förvar, så den kommer nog behöva hämtas med kran eller liknande. Bilderna jag försökte ladda upp var för stora så lade dem i ett album här. Väldigt, väldigt tacksam för all hjälp jag kan tänkas få.
×
×
  • Skapa nytt...