Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

MikaelPE

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om MikaelPE

  • Placering
    Kadett
  1. Så långt har jag inte kommit. Troligen kabelbrott, eftersatt el. Men fick igång motorn väldigt lätt när man petar till den. (Ny gammalt inköp igår kväll där den inte startade)
  2. Hej har en gammal Johnsson 70 hk. Den startar inte kall om man inte rört det röda reglaget. Det ”pyser” efter man rört den som att släppa ett tryck .
  3. Hej! behöver lite hjälp på traven, har en Rebel 24R med en verado på 250hk med en 4 bladig rostfri propp på 21” lämnade in motorn på optimering till 300hk och satte en 29” 3 bladig propp på. Det jag undrar över är när man kommer runt 50-52 knop så börjar båten vobbla ordentligt sida till sida. Har testat trimma in / ut. Har även powerlift som håller motorn i högstaläget. (Känns som den sitter lågt ändå? Har såklart prövat att sänka utan förbättring) när man ska gå i plan eller plana av och inte har motorn ganska mycket uttrimmad så duschar den ordentligt i vattnet och sköljer in i soffan bak. Båten är ju byggd för 65knop så borde ju gå att få lite balans i sakerna? tycker den går lite för trögt att plana ut också, 680kg båt och stor motor så borde planingen bara ”snälla till”
  4. Hej! försöker vidare här. har en sea ray med 2st mercruiser 4.3. förra året gick ena maskinen varm (haft varv som fixat drev bälgar och styrtappar etc under förra våren) den gick så varm att alla bälgar och allt gummi vid knäna, och ”röret” som går ner till impellerhuset brann upp. nu är allt bytt, och limporna/ knän håller ojämn temp. Jag har bytt dessa till nya precis och upplever ändå att det blir för varmt, Vattnet drar igenom (har drevet i balja) det är jämnvarma nu iallafall men det är inte så att jag lägger handen där för länge utan att uppleva att det blir för varmt på handen. Såg i gamla limporna att sumpen eller urtappningen i botten så var det massor med rostflagnor som kan ha täppt till, men det nya är ju nya så det borde vara löst nu. Limpor och den övre delen raiser eller knä var redan monterat i ett stycke så packningen där vet jag inte om det är begränsat eller freeflow men det är inköpta begagnat för den förra killen hade fel typ av drev så är värmedömototortekik som monterat ihop det 2 och då känns det ändå rätt?
  5. Hej! Tyvärr har jag inte prövat mer än det galvaniska skyddet. Blir vårens nöt att knäcka!
  6. Har en flödesmätqre, ligger på ca 1,6-1-1,8 per maskin. Max varv tordes vara runt 4600 på en 4,3l mercruiser?
  7. Jag har liknande problem med ett steg mellan. Köpt galvanisk avskiljare och testar i helgen
  8. Har köpt galvanisk avskiljare och ska testa.🤗
  9. Hejsan. har en sea ray Sundancer 270 med 2st 4.3l motorer. Dessa sitter vanliga 3bladigs på. Brukar åka i en 25-27 knop i marsch. Men fick för mig att byta proppar (vill minnas att jag varvar kanske 5600ca på toppfart (vet inte hur mycket de ska varva) hur stor skillnad gör det med antingen 4bladiga alu eller 3bladiga rostfria? Någon med erfarenhet på dubbelmontage och liknande setup? vänligen Micke
  10. Kanon och tack för era svar. Jag har lite att pyssla med. Känns aningen pinsamt att gå bet på detta, då jag driver en mellanstor installatonsfirma. Är bra på el men tydligen inte tillräckligt när det kommer till klassiska slutsteg och störningar på dc. Återkommer med update när jag vid tillfälle hunnit testa av dels den produkt ni länkat samt förflyttat matande kablar via stereons
  11. Hej! Har sedan en tid gått bet på ett problem. Har en Daycruiser med en liten poplåda, i ruffen har jag ett slutsteg som kopplar samman högtalare i sittbrunnen (ej ruff) Ruffens högtalare går direkt på stereon. Allt låter kanon tills man drar igång en förbrukare, (alltså högtalare i sittbrunnen via steget) som börjar brusa / få ett störningsljud. Detta ljud är konstant, oavsett om båten är på eller av. Och följer inte med volymen så man kan "överrösta" Kommer när man tex slår i gång en annan förbrukare tex kyl, lite lägre med lanternor, kommer med motorumsfläkt osv. Jag har prövat - Ny lågnivå, ny kabelväg på lågnivå, ny jord, ny plus till steget. Men råder inte bukt på detta. Däremot kan jag tänka mig att steget är ganska gammalt, finns det något filter för detta eller ska jag byta steg eller har ni något annat tips?
×
×
  • Skapa nytt...