Jump to content
Monday 06 February 2023

Bryggplats58

Medlemmar
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Bryggplats58

 • Rank
  Fänrik

Profile Information

 • Location
  Mariefred

Mina båtar

 • Båtens namn
  Astrid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tusen tack, den mätare som används i videoklippet ser lite enklare ut. Jag får försöka hitta en billigare men fungerande och kolla trycket.
 2. OK, hur mäter man bränsletrycket? Vad krävs för utrustning och var mäter man ?
 3. Jo just det bränslefilter är bytta.
 4. Hej på er alla trevliga båtmeckare. Jag undrar över vad som kan ha blivit fel med min motor. Under en färd på midsommar helgen hostade den till och blev orkessvag, men efter kontroll av bränslefilter och eventuellt vatten i bränslet så piggnade den till. Det fanns inget vatten i bränslet för övrigt. Nu i tisdags stack jag iväg på en tur igen efter att jag också bytt tändstiften till pentas orginalstift. Bara efter 10-15 min så tjuvstannar motorn, efter cirka 15 minuters upprepade försök så startar motorn igen. Jag svänger förbi macken och tankar upp och där är inget startproblem. Så går jag mot en grupp småöar med trevlig naturhamn går cirka 35 min, val framme så stannar motorn 200 meter från land då jag låter motorn gå på tomgång. Upp med huven till motorn, jag lossar slangen till tanken och blåser, verkar inte vara något skräp ivägen. Efter cirka en timme lyckas jag få igång motorn och går cirka 25 min till destinationen för natten, inget krångel med motorn. Dagen därpå går det inte alls att få igång motorn alls, den tänder till några sekunder och dör. Slutligen blir det bogsering hem. Har provat även idag med att få igång den men samma sak hostar till några sekunder och sen dör den. Vad kan vara fel ? det låter på bränslepumparna som att de fungerar. Blir snart tokig på eländet.
 5. Jag har nu fått information om att färgpartiklar som släpper från lågtryckspumpens insida kan ställa till problem och sätta igen filter och tryckregulator. Är det något som är bekant ?
 6. Tack för alla kloka råd och tips, nu får jag försöka mig på att byta tändstift och blåsa ner i tanken för att lossa eventuellt skräp vid sil till stigröret. Jag vet ju inte om det finns en sil men ändå. Jag tror jag ska passa på att byta bränsleslangar också
 7. Ok, jag vet bara inte hur jag ska komma åt tanken
 8. Tack, jag har förstått att det är smart att byta bränslefilter ofta. Då jag tidigare haft en gammal båt med förgasare och endast ett vatten avskiljande filter så har jag troligen inte hanterat detta på bästa möjliga vis. Jag förstår inte riktigt logiken med tändstiften, visst kan man väl byta dem under säsongen. På samma sätt bör man väl kunna byta olja + filter under säsongen också?
 9. Tack ! får kolla det där med pumparna
 10. Som jag ser det kommer jag inte åt stigröret så enkelt, det finns en väl försluten lucka med mycket silikon i skarvarna till luckan men det ser ut som ingen öppnat där sedan båten tillverkades. Jag är tacksam ändå för alla råd och tips som jag får.
 11. Tanken är väldigt inbyggd så jag ser bara bensinslanganslutningen. Båten är en Sessa marin Islamorada
 12. Hej, Tack för länken. Jag hittar inte bytesintervall för bensinfiltret men mycket annat matnyttigt. Jag fick endast Pentas operators manual vid köpet av båten. Jag missade kanske intervallet i mycket annan info.
 13. OK, Stigrör hmm var är det placerat?
 14. Hej, så du anser att bränslefiltren skall bytas varje säsong ? Vad är orsaken till det ?
×
×
 • Create New...