Jump to content
Wednesday 07 June 2023

Burkrn666

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Burkrn666 last won the day on March 14 2022

Burkrn666 had the most liked content!

Community Reputation

15 Trovärdig

About Burkrn666

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! La tassarna på en vikingakryssare förra året snart åker i vattnet, blums! Tänkte se om någon här vet något om båten, har hittat lite basfakta men inte mer. Sen tänkte jag se om någon vet hur man ska hantera ett sprucket stagfäste, förstärka och borra nya hål? eller förstärka fästet med epoxy? Tacksam för svar. Mvh Martin
 2. Hej igen! Först och främst vill jag bara tacka för allt engagemang som har visats, det skapar både trygghet och hoppfullhet att allt är möjligt. Det finns de som har varit med om ruskiga grejer på havet och har därför större respekt för det. Det finns även de pirater som utmanar detta rusk. Alla har vi en story och ett sätt att leva. Och oavsett om majoriteten har stämplat detta äventyr som dumdristigt (vilket jag förstår nu) så har era inlägg fått mig att känna en tillhörighet till båtlivet och då jag ägde inte ens en båt. Men vad är verdict då? Blev det någon båt? Ja, det blev det. Som någon skrev i tråden dök det upp en 68a med mitt namn på strax utanför Sotenäs. Båten är köpt, har fina segel och ligger redan i vattnet (sjösatt i år). Så nu blir det hemseglig från Malmön till Björlanda kile den 2 april ist. Kanske lite kallt, kanske inte lika långt, kanske helt perfekt. Som sagt har era inlägg varit väldigt informationsrika, "vräsiga" och roliga. Och tack till alla som hört av sig via PM som erbjudit seglingshjälp och båtplatser i NKP. Känns som ett väldigt bra forum och community det här. Nu ska jag gå in på blocket och köpa flytvästar. Håll utkik efter mig! båten heter Sinkadus. //Martin PS. Fortsätt gärna att skriv i tråden så att andra kan ta del av goda råd.
 3. Som sagt är inte båtköpet genombordat än och är planerat att ske den 2 april. Kommer då att åka upp till Norrköping, gå igenom båten och förhoppningsvis köpa, för att sedan komplettera planeringen som jag sedan kommer att posta här. Den kommer bygga på alla tips ni gett mig som jag tackar för. Som flera har skrivit vet man aldrig vilka båtar som visar sig till salu på västkusten.. dock går ett äventyr förlorat då.. Men håller tråden uppdaterad med hur jag gör! Tack igen! //M
 4. Haha, vågar nästan inte.. Jofan, har varit på havet med motorbåt, gått båtlivsutbildning och lärt mig navigering osv. Jag har alltid velat segla men har aldrig gjort det. Och innan folk fnyser eller lägger handen i pannan är det precis så här det ska va för min del. Man tar beslut och lär sig av dom. Självlart kommer förbredelser, säkerhet och väderprognosen vara en ständig punkt 1 på listan.
 5. Nej då! Jag är kvar! Väldigt kul att ni alla delar med sig av erfarenheter och råd. Sitter och skriver ner, läser på och planerar utefter! Suger åt mig kunskapen som en torrboll! Ska gå med i SSRS!
 6. Yes, ska kolla in SSRS och gå med!
 7. Det är ett tråkigt och bra råd. Håller utkik hela tiden! Men som sagt har utmaningen blivit halva grejen, får se hur jag gör och vad som dyker upp!
 8. Tack för bra tips och råd. Mycket av det du skriver har kryssat mina tankar. De åker upp i planeringen!
 9. Hej Lintott! Tack för ditt svar och omtanke. Haha Ja, det var ett tråkigt svar. Men ett bra ett! Jag är angelägen om att det är ett riskfyllt projekt och räknar med 2 till 4 veckors restid. För att kunna välja vilka dagar att segla och gå med motor. Jag skrev fel förut.. 2 maj är tanken för avresa. Men kanske är värt att skjuta på det till mitten på juni då, eller senare... Uppskattar ditt svar men tyvärr är inte biltransport inget alternativ, då jag är lika mycket ute efter utmaningen, lärdomen och upplevelsen, som båten. Är fortfarande intresserad av vad som krävs för att göra denna resa. Är det en större båt blir det ju svårt.. Men har läst på andra forum om att maxi 68an skulle kunna klara en sån här resa. Hur är det vara att ta kanalen ner, även om jag är mer intresserad av seglingen. Eller att att göra resan i mitten av juni istället?
 10. Hej och kul att vara här! Jag håller på att köpa en Maxi 68 i bra skick. Båten finns i Norrköping och planen är att segla hem'an i början eller mitten av april. Är inte en supererfaren seglare men är ute efter äventyr och att lära mig. Idén med inlägget här är att få lite mer "segel på masten" (hehe) från mer erfarna seglare med tips om vad man ska tänka på/ha med sig osv. Planeringstips, appar väderprognosinformation, problem som man kan stöta på och så... Ge mig allt ni har! Innan hemseglingen kommer jag ta bilen upp till Norrköping för att städa/inventera/lära känna båten. Något som man bör göra i ordning som är lätt att glömma? "Sillen" som båten heter, har ingen el vilket förra ägaren hade tänkt att göra om. Detta är något jag funderar på att göra i ordning. Är det mycket jobb och värt att göra innan avresan? Min kusin kommer att vara med de tre första dagarna då en kompis kommer att byta av, men vet inte hur länge han kan vara med så vill kasta ut frågan här. Jag kan alltså behöva hjälp! Tveka inte på att höra av er om plikten och magkänslan kallar! Ha det fint så länge och segla lugnt. //Martin
×
×
 • Create New...