Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

json64

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om json64

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. På riggröret. Bilden är innan rengöring.
  2. json64

    Repa rigg.

    Hej. Har en repa på riggen till Mercuryn. Kan jag ”spackla ” den med någonting?? Den är ca 2mm djup. Mvh Karin
  3. Det ska jag göra. 🙂 Blir spännande. Min kära granne som är bil mek har lovat hjälpa till. Så tålamod å gummiklubba så… 🤞
  4. Efter lite detektivarbete så har motorn nu daterats till 1978 gjord i Belgien med hjälp av S/N. Gäller fortfarande splines problem??
  5. Tack. 🙂 Längtar redan till våren men har ju nu gott om tid att rengöra och ”meka”
  6. En Crescent 495 HT. 🙂 Ska användas till dagsturer och fiske. Har turen att bo nära Vänern. En Brenderup 80 trailer kom i ett annat köp 😮🙂 så har nu börjat lägga pusslet. Passa ihop båt å trailer för lätt i å upp. 🙂
  7. Tack igen. Trots allt båt inköpt. 🤔 Min plan är att få ihop en kombo med trailer/båt/motor som passar oss. Men med små medel är det ett litet pussel. Är väl medveten om miljö aspekten på 2-takt så när tillfälle ges kommer den att bytas till en 4-takt. mvh Kari.
  8. Tack snälla🤔😉 Den är ändå yngre än mig. 😂 Det är den nedre förgasaren av två. På andra motorer är det ju ett luftfilter där utanför spjället. Här är det fritt fram. Amerikansk special??
  9. Hej. Ska det se ut så här? Mvh Karin.
  10. Hej igen. Har fått svar av mekaniker att en Honda BF15A BAAL 1214*** inte går att göra om till styrpulpet. Har letat på nätet å hittad, vad jag tror, delar till detta. Problemet är att det jag hittat är på engelska som jag inte helt förstår. Någon här som kan svara på om det fungerar?? Förlåt att jag ställer om fråga. Mvh Karin
  11. Hejsan. Har nu 2 frågor. Kan kombination i rubriken fungera eller motorn för liten? Har fått mig sagt att denna Honda inte går att göra om till styrpulpet. Stämmer det? Mvh Karin.
  12. Stort tack för all information men ojojoj😀. Börjar förstå hur allt hänger ihop. 🙂 Efter letat runt ang årsmodell så har jag hamnat på 1986-1989 Mercury 50 hk. 3 cylindrig. Delad kåpa. Hamnar jag då på den modell som har detta rost problem?
  13. 🤔 Så sant. Har kikat på videos om ta bort nederdelen på motorn. Mest impell mm. Det vi pratar om är alltså överdelen på den axel som går upp i motorn? Då kommer en knäpp😉 fråga till. Om nu drivaxeln är fastrostad så fungerar väl inte motorn att köra ? Eller om det kärvar så borde det väl höras/kännas vid körning??
  14. Ok. Räcker det att se att kylningen fungerar när jag provkör?
×
×
  • Skapa nytt...