Jump to content
Saturday 03 December 2022

Fiskargubbe

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Fiskargubbe

 • Rank
  Kadett
 1. Will do! Tack för input Jörgen 👊🙏
 2. Tjena! Frågade lite om min trailer tidigare och tänkte lyfta en till tråd om trailers som det är svårt att hitta info om. Funderar på vinschtornet. Hur tänker ni kring höjden på det relativt båten. Horisontell vajer eller helt ok om den är vinklad med tornet nedanför öglan i fören? Funderar själv kring om jag borde höja mitt torn, se bild. När jag tar upp båten så är det lite segt sista halvmetern vilken kanske kan beror på vajerns skarpa vinkel sista biten. Dock funkar det bra att ta upp båten så undrar främst om det finns ngn annan anledning att justera höjd? Trevlig dag!
 3. Check, tack. Följdfråga, är det ens möjligt då den "nedsänkta" delen av kölen slutar så pass tidigt? Även om trailer var längre/större borde det vara klurigt, eller?
 4. Tack för svar! Men visst borde inte båten ta stryk av att köra kortare sträckor lite lugnare resp stå på den? Funderar på hur akut jag bör köpa trailer. La upp två bättre bilder än tidigare som kanske hjälper er för svar på fråga, dvs om den står skonsamt på denna trailer även om man måste byta för bättre egenskaper på hela ekipaget.
 5. Missade att svar om rek båtlängd/vikt. Hittar inte exakta modellen, min heter BN750-RS enligt märkning och denna heter BS750-R. Men ser typ likadan ut. Båten är 5,6 och rek max är 5,2/590kg.. se bild
 6. Tack för svar 👍. Jo tankarna har slagit mig kring nytt släp. Den kostnaden tar jag dock hellst nästa år. Kommer bli ett 20-tal turer med trailer/båt för fiske innan dess och funderingen är om det ev skulle kunna skada båten eller påverka köregenskaper markant att köra såhär? Den ligger mot 4 kölrullar(se bilder), dock lite osäker på hur mycket tryck den bakersta rullen tar. Den ligger an bra men kölen blir lägre sista biten. Kölen är också för kort för att kunna ta fram båten längre tänker jag så kanske måste bli nytt släp för att få bättre båtplacering.
 7. Hej! Ny på forumet och tänkte öppna med en tråd där jag hoppas få lite återkoppling av er som har mer erfarenhet än mig. Har köpt min första fiskeanpassade båt som jag nu kommer ha på trailer för att kunna fiska på olika platser. Min fråga gäller placering av båt. Hur långt bak är det ok att ha båten relativt den bärande kölrullen. I dagsläget är det ca 100cm. Har kollat kultrycket och det är ca 90kg med aktuell placering av elmotor/batterier. Tänker dels hur båtens skrov klarar positionen, som är aningen långt bak tror jag, men också hur köregenskaper med bil påverkas. Har lagt till en bild. Ska bli kul och intressant att se vad ni säger 👍😊 Njut av dagen!!
×
×
 • Create New...