Jump to content
Friday 01 December 2023

LasseSkoghall

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About LasseSkoghall

 • Rank
  Kadett

Profile Information

 • Location
  Hammarö

Mina båtar

 • Båtens namn
  Nidelv 23 DC Weekender/Targa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Intressant läsning 😊 En fundering..., jag upplever problem vid backning av min Nidelv 23 DC med DP290-drev, närmare bestämt svårt att svänga åt styrbord vid backning. Båten vrider sig inte åt styrbord, utan backar rakt bakåt istället trots fullt rattutslag. Vid backning åt babord är det inga problem, då svänger båten som den ska. Tror detta kan bero på propellerverkan, och självklart viss del skrovform. Funderar på ifall detta fenomen skulle bli bättre vid byte till J3-propellrar istället för min B2. Något du (eller någon annan) upplevt någon skillnad ikring?
 2. La av? Ajdå, vad tråkigt att höra 😢 Hoppas det löser sig smidigt så du snart kan ut på böljan den blå igen. Jag har B2-propellrar idag. Testade B3 ifjol höst, men min AQ231A orkade inte riktigt varva ur ordentligt då, därav B2. Nu varvar den ca 4600 varv på 31 knop. Upplevde även att den gick lite väl fort på tomgångsvarv med B3, vilket också känns smidigare med B2. Men, jag är nyfiken på J3-propellrarna, ifall båten planar upp bättre och hur den skulle varva med dom. Du får gärna återkoppla med recension när du sjösatt igen 😊 Tack, och lycka till med lagningen av drevet!
 3. Lite nyfiken..., har du hunnit testa med J3-propellrarna? Hur upplever du dom jämfört med B2?
 4. Jag är också väldigt intresserad av larmdiodslösningen, så du får gärna PM:a mig också om du vill. Stort tack!!
 5. Hej Är så fräck att jag kidnappar tråden då jag har liknande problem att lösa. Har kopplat in ett Geosafe-larm i båten, med magnetbrytare på luckan ner i båten samt GPS-stängsellarm - so far so good. 1/ Medföljande siren i Geosafe-larmet känns väldigt klen ljudmässigt och jag skulle vilja ha en starkare siren. Några tips? 2/ Jag tänkte även koppla in ett blinkersrelä på sirenutgången som är ihopkopplat med lanternorna på båten, där tanken är att dessa ska blinka när larmet går på. Min fråga gäller reläer till detta, då utgående minussladd-styrning från Geosafe-larmet är väldigt klen. Min fundering är ifall jag behöver 2 olika reläer för att lösa blinkersfunktionen? Ett vanligt slutande relä som aktiveras via sirenens minus-sladd, för att få kraftigare ström till ett varningsblinkersrelä som klarar att driva blinkersfunktionen av lanternorna. Är detta overkill, räcker det med enbart ett blinkersrelä, eller blir matningen via Geosafe-larmets kablage för klent? Hoppas ni hänger med hur jag menar... 😁
 6. Vad trevligt, då återföds Nidelvklubben i detta forum. Jättekul!! //Er nye admin Lasse
 7. Lever Nidelklubben här, eller saknas fortfarande en admin? Jag kan tänka mig vara admin om så är
×
×
 • Create New...