Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Gunner87

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Gunner87

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Fakturan förföll igår (7 dagar efter att jag fick den). Konsumentvägledaren tyckte inte att jag skulle betala något förrän den nya firman kommit med ett utlåtande om vad som är fel.
  2. Har pratat med firman idag igen och han har bestämt inte gjort något som kan påverka gången på motorn utan ”enbart” servat den. I nästa mening är det troligtvis termostatbytet som gör att den går ojämnt. Efter att ha pratat med kommunens konsumentvägledare har jag nu tagit kontakt med en annan firma som ska kolla på den. Enligt den nya firman är den första servicegubben ökänd och har förstört ett antal motorer. Han hotar dessutom med inkasso om jag inte betalar fakturan.
  3. Ja det var därför jag tog kontakt med dem från början. Passade på att göra servicen samtidigt istället för att lämna in en gång till längre fram.
  4. Fokus har varit på både rök och ojämn gång. Skrev aldrig från början då jag tänkte att det inte har med problemen att göra, men i samband med servicen byttes även propellern då jag varit på en sten. Men detta kan väl inte ha att göra med ojämn gång?
  5. Firman har fått tillbaka båten en gång för att åtgärda men säger att enda lösningen är att köra utan termostat.
  6. Tack då kollar jag med dem. Ja, det är en firma jag lämnat hos. jag bor i Skåne och det var ingen direkt temperaturskillnad på vare sig luft eller vatten mellan körningarna innan och efter servicen.
  7. Röken är vit/grå. Vad händer när jag reklamerar? Ska han mecka till han löst felet eller fakturan stryks och jag står kvar med problemet?
  8. Tycker ni att jag ska köra utan termostat eller låta det vara som det är med rök och ojämn gång?
  9. Tack! Han tycker jag ska köra utan termostat men jag tycker inte det känns bra.
  10. Köpte min första båt i somras med 45hk fyrtakt Honda motor från 90 talet. Kan absolut ingenting om motorer men har fått problem och behöver hjälp. Motorn gick som en klocka fram till att jag i lämnade in båten för service. Man bytte impeller, bränslefilter, olja och termostat. Termostaten som satt i var enligt servicegubben aldrig bytt och ur funktion. Efter servicen har motorn börjat ryka ordentligt och går ojämnt på tomgång och på låga varv. Lämnade in båten igen och svaret jag får är att det ryker på grund av att motorn efter termostatbytet kör runt varmt vatten mot tidigare kallt när termostaten var sönder. Jag tycker detta låter lite märkligt och ser inte att det ryker från andra utombordare. Man kan inte heller förklara varför den går ojämnt och förslaget från servicegubben är nu att köra utan termostat, fast att han inte rekommenderar det. Man ska inte ha varit på förgasare eller tändning vid servicen. Är det någon som vet vad som kan ha hänt?
×
×
  • Skapa nytt...