Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

valbiten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av valbiten

  1. Ett 50-tal blogginlägg och några tusen timmar senare tuffar arbetet alltjämt på. Senaste nytt och mycket annat finns här : https://grinde-19.se/. Mycket nöje!
  2. 4:e oktober hos Viking Yachting i Göteborg https://grinde-19.se/blog/foredrag-om-elkonvertering
  3. Kolla gwl. De skickar till Sverige snabbt och smidigt. https://shop.gwl.eu/LiFePO4-batteries-12V/ThunderSky-WINSTON-Lithium-Battery-12V-90Ah-TSWB-LP12V90Ah.html
  4. Hej @MichaelBj Vi har konverterat vår Grinde till eldrift. Projektet är dokumenterat i både text, bild och film på båtens hemsida med både blogg och informationsarkiv. Jag kommer att hålla föredrag (i Göteborg) om det projektet någon gång i slutet av september / början oktober. Håll utkik på hemsidan för tid och plats.
  5. Hur har det gått @westfjord29 ? Jag har själv precis erfarit samma som er andra här och går i tankarna att helt koppla förbi elektroniken. När jag tog ur batteriet, för att toppladda det i en vanlig laddare, noterade jag att elektroniken på kretskortet verkar vara helt oskyddad inne i fläkten. Det kanske funkar i en husvagn men jag undrar just hur länge den överlever den salta luften på västkusten.
  6. Jag är på jakt efter förtennad kabel 3G2,5; H07RN-F eller H07BQ-F för landströmsinstallationen i båten. H07RN-F, även kallad RDOE eller gummikabel finns i vilket byggvaruhus som helst men alla jag hittar har ledare i ren koppar. H07BQ-F, ibland kallad PUR-kabel (ofta gul, orange eller blå) är inte lika vanliga i butik men är talrik online - i ren koppar. Tacksam för tips.
  7. Tackar! Kul att det finns ett intresse för detta.
  8. Postar i egen tråd istället, i förhoppning att slippa trådkapning / OT-inlägg. Jag har sedan i höstas arbetat med elkonvertering av vår Grinde och tänkte dela med mig av min erfarenheter. Projektet är väldokumenterat i både text, bild och film på båtens hemsida med både blogg och informationsarkiv.
  9. Vi har sedan i höstas arbetat med elkonvertering av vår Grinde. Projektet är väldokumenterat i både text, bild och film på båtens hemsida med både blogg och informationsarkiv.
  10. Skall plasta upp ett par skott för montage av bl.a. trycklager och skulle önska lite tips på vettigt distansmaterial. Jag vill ha helt oorganiskt, ply och balsa är med andra ord helt uteslutet. Divinycell (H100) i två lager med glas i mellan skulle nog funka. Ett annat alternativ är lägga upp massivt laminat med huggen matta och polyester. Har sett på tuben en kille som använder något som heter coosa board men den hittar jag bara i Tyskland för 4000 kronor / skiva vilket är onödigt och dyrt. Tips mottages tacksam!
×
×
  • Skapa nytt...